Zmena priezviska ročného dieťaťa
Baby ako môžem riešiť zmenu priezviska ročného dieťaťa? Môj priateľ odmieta svadbu, nemá záujem o rodinu, pritom sľuboval hory doly a ja proste nechcem aby môj syn niesol priezvisko človeka, čo mu za rok nevenoval žiadnu starostlivosť a klamal mi. Ja sa o dieťa starám 24/7 po všetkých stránkach, aj finančnej a proste ma vrcholne serie, že kam sa pohnem tam som pani M., aj keď žiadna pani M. nie som lebo partner to nechce. Nie je to fér. Prosím neriešte náš vzťah, len tú stránku veci, či reálne mám možnosť zmeniť priezvisko svojho dieťaťa.
@martinaju ale to nie je len tak. Každý chce svoje vlastné. A cudzie bude vždy len cudzie
Ver mi ze aj žena s dieťaťom ma šancu nájsť si normálneho milujúceho partnera...
Urobila si chybu, že si mu naletelela so svadbou a ze si dala meno dieťaťu po otcovi predtým... Ale zrejme to tak ma byt lebo milujúci partner nevynada svojmu partnerovi na verejnosti a nekladie si podmienky... Bude krst budú zásnuby... A pod....
A nikdy nebude pre dieťa lepšia nefungujúca kompletná rodina... Pretože aký das dieťaťu vzor so budúcna? Deti si veľmi vnimave..
@sense ja viem ale mna to tak strašne mrzí lebo som takto nikdy nechcela dopadnúť.
Ty máš na všetko odpoveď. Mám vo svojej blízkosti osobu ktorá ostala sama s dietatom a terajší partner ma to dieta rad tak isto ako svoje. To že ti debil niečo natalačí do hlavy neznamená, že to tak bude. Vykašlať na takeho chlapa čo si neváži ženu, ktorá mu priviedla na svet dieťa a vychovava ho.
No, ja som spoznala môjho terajšieho muža keď mal môj syn 2 roky, sú tí naj partaci od začiatku, syn už má 9. Mame už aj spoločného syna polročneho, a poviem ti tak, aj môjho syna ľúbi ako vlastného. Dokonca keď sme mali pred par rokmi krízu, hovoril ze aj keď nieje jeho bio, chce sa s ním stretávať aj po rozchode. Našťastie sme to ustali. Nie všetci chlapi sú debili.
Ktora z nás chcela dopadnut ako dopadla
(Myslim tie kt.sa muži vyfarbili az po čase)
Nesnaz sa silou mocou si takto vybudovat rodinu, to skor si ju zalozis s inym chlapom a lepsie, cudzi je niekedy a často lepší tatko ako ten biodebil
Nie som veľmi pozitívna osoba.. A on vie, že nemám veľa možností, preto mi šplechne, že ma aj tak nikto nebude chcieť. A je pravda ze sa aj bojím. Mam byt na hypotéku. Náklady 600 eur. Rodičák 400 eur. Ako prežijeme?
Nemáš nikoho u koho môžeš byť? Kto ti pomôže?
Ani nie. Pred otcom sa hanbím. Iných nemám. Muž ma nebije. Čo mám povedať? Prečo odchádzam?
To že ta nebije je dôvod ostat s niekym kto sa takto správa? Nadáva ti a dokonca mu je jedno kde? To je normálne? A čo si ty handra a on pán sveta? Keď to bude takto pokračovať k tej bitke to len speje.
A on mi ešte povedal ze keby si bol istý ze ho milujem tak si ma zoberie. Ja som kvôli nemu zahodila svoj vzťah, snažila som sa, chcela som s nim dieťa, veľmi dobre vychádzam s jeho deťmi. Myslím ze nebyť mojej snahy tak naše dieťa ani nás vzťah neexistuje. Teraz vidím ze to všetko bola chyba. Ale doteraz nechápem..jemu nevadilo, že zvyšok života si skomplikuje ďalším nevydareným vzťahom? Je to nejaky martýr, čo sa rad trestá?
@martinaju opravím.. nedával, napísala som ze vynadal, ale bola to hádka, kde mi šplechol nepekné veci, ale nie priamo nadávky.
@kate211 bývame v jeho rodičovskom dome, Stará sa o prerábku a spoločne platíme réžiu domu, stravu. O dieťa sa starám ja, aj finančne. Mlieko, plienky, hračky, oblečenie. on sa s ním trochu pohrá a inak pracuje na dome. Ku mne je chladný. Keď niečo občas poserie tak nájdem vo váze kvety z lidlu. Je hrozný hrozný manipulant, dávam ti 5 minút s ním a znenávidíš sa
Ja sa tu už len vylievam a viem ze mi moc nemáte čo poradiť ale neviem komu sa zveriť a možno sa len vyplačem a zajtra mi bude všetko jedno. Ďakujem za podporu každej z vás
Tuzis po rodine ale tam kde sa vsetci lubia a su kompletna rodina. Nie len mama a syn a otec (priatel) sa nestara. Vies aby to nebolo potom este horsie, aby ti v buducnosti nevycital, ze si ta zobral len z donutenia. A popravde, ches si takeho chlapa co ma v pazi, teba aj syna vziat za manzela? Alebo tuzis po manzelovi co bude mat take iste priority ako ty. Ja by som tak priezvisko neriesila ako to, ze to ozaj s nim nema zmysel a skor by som rozmyslala ako dalej bez neho. Mas to tazke, drzim palce.
@kate211 áno je to možnosť, ja som zarábala aj tak lepšie. ale svoje dieťa ľúbim a chcem byt s nim. Že zdedil dom je šťastie, ale na chode domácnosti sa podieľame obaja, nehľadiac na to, že ja mám službu 24/7 a nemám víkend ani noc a príjem 400 eur. Problem je, že on ťahal medové motuzy a potom keď som kvôli nemu zahodila vzťah a zamilovala sa, tak začal cuvat. A teraz absolútne nemá záujem. Žiaľ vzťah nie je len o materiálom zabezpečení.
@sruma tak jasne ze priezvisko je len taky všeobecný pojem pre to, po čom túžim. Ale asi to tu nenájdem. On sa ohana tým ze sme spolu a mame dieťa tak mi to má stačiť. Ale mnohé ženy túžia po svadbe, dokonca veľkolepej. Mne by stačilo ísť na úrad. Vedieť, že som JEHO manželka.Ale on to vôbec nechápe. A ďakujem ti
Na súde tak skoro a ľahko neuspejes,kamarátka to riešila 3roky dozadu,chlapec má 14rokov,otec s nimi nebol od narodenia,nestaral sa ,nevenoval,neplatiť výživné atď dala žiadosť na zrušenie a tam je možnosť že sa otec zriekne otcovstva a tým pádom môžeš zmeniť meno alebo teda je súd a napr jej to nepreslo
@didi2102 nuž je to moja chyba, mala som si dat podmienky vopred. Ďakujem za zdieľanie skúsenosti
Ja mám kamosku, ktorej posielal výživné ale so synom nebol, aká súde mu zmenili priezvisko, maly mal vtedy asi 5 rokov
@chrumka120 Ked sa so synom nestykal, priezvisko zmenit mohli. Ale pokial plati a stretava sa, tak priezvisko tak malemu dietatu nezmenia. Len s jeho suhlasom.
Pre boha máš 30 rokov a to čo tu píšeš že ako keby písala 15 ročná. Buď rada že si si ho nezobral, odíď od neho, ocividne Vám to nefunguje a asi ho ani nemáš rada, z toho čo píšeš to skôr znie že ho neznášaš.
Rodinu nerobí papier, ani lásku nerobí papier. Začni používať svoju hlavu a zabudni hlúposti čo sa v našej spoločnosti predávajú bez akejkoľvek kritiky z generácie na generáciu.
Ja som to mala presne naopak od teba- dúfala som že ho v živote ani len nenapadne požiadať ma o ruku. Ja nie som nikoho majetok a nikdy nebudem. Generácia našich rodičov ma 60% mieru rozvodovosti a naša generácia bude mat možno aj 80%. Podľa mna ľudia čo sa vydávajú sú šialení, keby im niekto povedal nech si stavia lotériu kde je minimálne 60% šanca na stratu 50% majetku tak by asi pozerali či mi šibe. No a áno, väčšine ľuďom šibe. Svadba sú v prvom rade vyhodené peniaze, v druhom rade to ľuďom metie hlavy tak ako vidíš na sebe a v treťom rade to sú len nervy a vezenie. Ja som za svoj život stretla minimum ľudí ktorý sú v manželstve šťastní. Všetci dúfame ako malé deti v rozprávkovú lásku na cely život a 90% ľudí skončí doslova v srackach.
Ty skôr než to že si ta nezobral rieš to, že si v hroznom vzťahu a dávaš tvojmu dieťaťu strašný príklad toho ako žiť svoj život. Chcela by si niečo take pre dieťa? Keď nie tak mu to neukazuj.
A rak isto kašli na meno a priezvisko. Ty ani tvoje dieťa nie ste vaše meno a priezviskoj. Je to len zvuk ktorým ta oslovujú iný ľudia. Prestaň sa s tým identifikovať bude sa ti žiť ľahšie.
Aj keď tom to tu písala asi zbytočne, ty si asi diametrálne odlišný state of mind 😀
Čo ti poviem, poznám to, aj ťa chápem. Ale nezameriavaj sa na priezvisko malého ani svatbu, po tom čo píšeš, by som si ho nevzala ani omylom. Radšej rieš podstatu a to či chceš s ním naozaj ostať, lebo nebude to lepšie, veľmi tomu neverím.
Držím ti palce, verím že sa správne rozhodneš, ale myslím si, že buď skús ísť čo najskôr to bude možné do práce a snaž sa osamostatniť, lebo dieťa to všetko vidí vníma a ešte je malé, keď bude staršie aby nebol po ňom taký... deti nadávajú všetko... viem vlastná skúsenosť, niečo málo podobné... všetko dobré ti želám a veľa síl so synčekom
@kate211no ak spolu bývajú tak samozrejme že jej to nezmenia, to by tam museli byt iné veci, ak by s ním nebyvala ale občas by sa s ním stretol, podala by som si to na súd
@kate211 ja som napísala že so synom nebol, ale oni tiež zo začiatku spolu bývali, a bol s ním parkrat do roka, niekedy častejšie niekedy menej, preto som sa tak vyjadrila že s ním nebol, ale autorka si myslím, že sa nechystá bývať sama len chce svadbu

Radšej byť sama s dieťaťom a neskôr s niekym normálnym ako s debilom.