icon

Zmena priezviska ročného dieťaťa

20. jún 2021

Baby ako môžem riešiť zmenu priezviska ročného dieťaťa? Môj priateľ odmieta svadbu, nemá záujem o rodinu, pritom sľuboval hory doly a ja proste nechcem aby môj syn niesol priezvisko človeka, čo mu za rok nevenoval žiadnu starostlivosť a klamal mi. Ja sa o dieťa starám 24/7 po všetkých stránkach, aj finančnej a proste ma vrcholne serie, že kam sa pohnem tam som pani M., aj keď žiadna pani M. nie som lebo partner to nechce. Nie je to fér. Prosím neriešte náš vzťah, len tú stránku veci, či reálne mám možnosť zmeniť priezvisko svojho dieťaťa.

Strana
z4
bluka2
21. jún 2021

@kate211 tak to nemam na vlastnej skúsenosti odskúšané 😂 keď to zmenili raz, mali by to aj 3x
Pochybujem, že existuje limit na menenie mena dietatu. každopádne meniť si priezvisko má mužove pri svadbe nie je žiadna povinnost, ani v rakúsku, ani na Slovensku...

kate211
Autor odpoveď zmazal
kate211
Autor odpoveď zmazal
bluka2
21. jún 2021

@kate211 tak na to nemám odpoveď. Zas nie je to úplne bežná situácia sa toľkokrát vydať a meniť si stále priezvisko.

kate211
Autor odpoveď zmazal
vevesh
21. jún 2021

@kate211 dietatu nezmenia len tak priezvisko- ma narok na priezvisko po matke, ake mala v den narodenia dietata (ak bola vydata). Ak by sa rozviedla, na priezvisko za slobodna pre jej dieta jej urad da suhlas. Ale na zmenu po sobasi s 2-xtym partnerom len za podmienky, ze dany chlap si to dieta aj adoptuje. A to si myslim, ze by preslo max 2. cez sud. Predsa len otca v rodnom liste si nemozes menit podla sobasneho listu🙈🙈hlavne ked su s tym spojene alimenty...

kate211
Autor odpoveď zmazal
vladinka
Autor odpoveď zmazal
kate211
Autor odpoveď zmazal
vevesh
21. jún 2021

@kate211 absolutny suhlas. Tiez by som dala automaticky po matke priezvisko, hned by sa v modernej dobe zvysila kvota sobasov🙈🙈🙈

bluka2
21. jún 2021

@vevesh
@kate211 tak baby, v tom rakusku je automaticky po nevydatej matke, ale tak rodičia pri zápise na matrike, keď im vydajú rodný list môžu rovno požiadať o meno po otcovi. To je teda už prvá zmena. A tak vydajú rodný list. Po rozchode zmeniť jednostranne matkou na svoje, to je už druhá zmena. Aj keď teda rodný list s tým prvým menom zo zákona nebol nikdy vydaný

vladinka
Autor odpoveď zmazal
kate211
Autor odpoveď zmazal
vladinka
Autor odpoveď zmazal
vladinka
Autor odpoveď zmazal
kate211
Autor odpoveď zmazal
vladinka
Autor odpoveď zmazal