icon

Zmeškala som termín na úrade práce

natalia2285
10. nov 2022

Dobrý deň prosím vás 8.11. Som mala termín na nezamestnaneckom a zmeskala som to ...ako postupovať ďalej?? Potrebujem súrne lekárske ošetrenie (zapal ľavej obličky)Ďakujem pekne

barbie1981
10. nov 2022

@natalia2285 stačí len komunikovať s pani, ktora vás má na starosti, tá vám povie ako ďalej. Ak ste boli u lekára, tak máte pečiatku a tým pádom aj ospravedlnenie, ale treba s Up komunikovať

melanta
10. nov 2022

Bola si u lekára v ten deň? Mala si volať vopred, že máš lekára a dohodnúť si nový termín, alebo volať, že neprídeš pretože si u lekára so zápalom. Ak si v ten deň nič nemala, len si proste neprišla bez ospravedlnenia, vyradia ťa z úradu práce, keďže si porušila podmienky. Čiže zavolaj pani a informuj sa.

natalia2285
autor
10. nov 2022

Ležala som doma so zápalom močových ciest ..keďže bývam inde ako v meste kde je úrad tak som sa nedostavila..viem ze ma vyradili zrejme a idem dnes tam ..myslíte že ma znova zaeviduju?

melanta
10. nov 2022

@natalia2285 ak ťa vyradili za nespoluprácu, naspäť evidovať sa môžeš až za 6 mesiacov. Prečo si v ten deň nevolala? Alebo muž ak si nevládala. Ak si nevolala ani nemáš z toho dňa potvrdenie od lekára, tak to ti môžu aj nemusia veriť, skôr to akceptovať nebudú, pretože máš aj povinnosti ako evidovaná. Vieš si zohnať potvrdenie od lekára z toho dňa?

alenah31
10. nov 2022

@natalia2285 pokiaľ ťa vyradia znovu sa evidovať môžeš o 6 mesiacov....týka sa ťa Zákon o službách zamestnanosti, §36 - konkrétne bod 5. Nakoľko si mala možnosť zavolať resp. poslať mail aj v ten deň - keďže si to nevedela deň vopred - ak nemáš potvrdenie od lekára na vykonanie vyšetrenia či prehliadky - vyradia ťa. To, že si z iného mesta ako sídli ÚP je nepodstatné - bolo by kedy jedinou možnosťou spojiť sa s tvojim kontaktom bolo osobné stretnutie.

klarissa25
10. nov 2022

@natalia2285 a prečo si hneď nevolala pani co ta ma na starosti...? Bohužiaľ keď ta vyradia je to tvoj problém, stačí len komunikovat

tuippo
10. nov 2022

@natalia2285 dnes tam nechoď aj tak nič nevybavíš, je nestránkový deň

silvia_pekna
10. nov 2022

@tuippo hmmm ozaj. no dost podla mna zalezi od toho, kto tam bude sediet. vyradit ju mozu ale aj nemusia. no taketo veci, je proste nutne s uradom komunikovat, kedze oni maju svoje tabulky, postupy a tazko je to s nimi niekedy