icon

Zomrel mi otec - dedičské konanie

nikolas444
28. sep 2023

Zomrel môj otec , a bude dedické konanie , otec mal manželku a syna ale sa rozviedli , všetko je napisané namna , brata a na mamu , a prvy syn špekuluje a vypisuje tej žene a klame že snami sa dohodol že všetko nám nahá a nech mu vyplatime 50 000€
- poprve nikdy nevidel svojho otca nebol ani na pohrebu
- na navet je napisane aby nedostal nič a overene s podpisom

A mám otázku má nárok na niečo a špekulovať a dirigovať a klamať že takto sme boli dohodnutý a máme platiť ?

Strana
z2
nikolas444
autor
28. sep 2023

@nika523 áno je overena s pečiatkom takže všetko sedi

maranco
28. sep 2023

@nikolas444 za taký dlhý čas 4-5 mesiace, už mal kataster zapísať nových vlastníkov

loliki
28. sep 2023

@nikolas444 Keby si bol ty tým synom z prvého manželstva a nič od svojho otca nezdedíš, ako by si sa cítil a čo by si urobil? Všetko dostať a nevlastnému bratovi nedať ani cent, nie je ti hanba?

nikolas444
autor
28. sep 2023

@maranco hej mal by ... Aj mi nato stresujeme lebl jeho syn špekuloval odkedy dozvedel že sa ochorel moj oco s advokátkou vypisovali sa riešili sa spolu a neviem čo , a na dedičské uz cakame 3 roky prosím pekne , uz pred dvoma rokmi nas mali volať ale ten sym prvý naťahuje to vypisuje jej a neviem ešte čo za chrbtom

nikolas444
autor
28. sep 2023

@loliki mal by si vedieť čo je všetko v minulosti či to nevieš ale naprkl
- nenavidel svojho otca
- neprisiel ho nikdy pozrieť ale moj oco ho volal veľa krát
- napohreb nebol
Nezaujimal o svojho otca iba teraz ked zomrel a chce peniaze a špekuluje s advokatkou že chce odnas 50xxx€
- Bol na psychiatriu za obťažovanie mladolete ženy
Si mysli že taky osoba má dostať daco?

nikolas444
autor
Autor odpoveď zmazal
maranco
28. sep 2023

@nikolas444 ty si nejaké motovidlo, dedičské môže byť až po smrti, tvoj otec zomrel pred 3 rokmi keď 3 roky čakáte na dedičské a pred 5 mesiacmi po smrti podpísal darovaciu zmluvu?

nika523
28. sep 2023

@loliki čo ty toto riešiš? Nestaraj sa ak nevieš odpovedať čo sa pýtal alebo poradiť tak nereaguj

nikolas444
autor
Odpoveď bola odstránená
nika523
28. sep 2023

@maranco no áno aj mne sa zdá

nikolas444
autor
28. sep 2023

@nika523 chcem sa poďakovať , za pomoc a za informácie ,o takých vecí som nikdy nezaujimal a nevyznal ,teraz mam nejaki prehlad v tom.
Verim že všetko dopadne ako má.
Ešte raz ďakujem a dobrú noc

nikolas444
autor
28. sep 2023

@maranco pred* prepáčte , nedobre som pisal

loliki
28. sep 2023

@nikolas444 Nespomínal si to. Na peniaze ste rovnako chamtiví obaja. Naštuduj si zákony, MK je mamičkovské fórum. Čo tu nadávaš? Nevychovali ťa slušne?

nikolas444
autor
28. sep 2023

@loliki nie , lebo ja som vzdsl dedičstva mám svoj život a ciele všetko naham mame , aj to si nevedel takže nie dskujem na peniaze su nevedomé ludia ako vy ale vychovali ma , nikdy nezabudnem na tu vetu že netracaj čas na toho kto ta nepochopi a a bud ako karma " som komunikoval 2x horsie stebou ako ty somnou tak že si nevedela kto som aky som atd" dakujem

nika523
28. sep 2023

@nikolas444
@loliki nemusíš nič vysvetľovať, držím prsty nech to dobre dopadne

nika523
28. sep 2023

@nikolas444 a áno vždy sa niekto nájde čo bude rýpať, nič si z toho nerob

kornelies
29. sep 2023

@nikolas444 Ty vies, co prvorodeny syn citil? Ty vies, preco nechodil k vam? Mozno, by si ho pochopil, ak by si bol v jeho kozi. Vsetky deti si zasluzia dedit. Oni sa na svet nepytali, to rozhodli rodicia.
Samozrejme darovaciu zmluvu moze napadnut, ale to je skoda energie a penazi. Ste pravoplatni dedici.
Btw skus viacej citat, aby si sa naucil vyjadrovat.

nika523
29. sep 2023

@kornelies a ty vieš čo cíti? Tak sa nestaraj, rozhodol sa otec ako naloží so svojim majetkom tak jeho vôľu treba rešpektovať

kornelies
29. sep 2023

@nika523 Boze, ty si tupelo. Kazdemu dietatu je luto, ked vlastny otec nestravi s nim detstvo ale s novou rodinou. Evidentne si si nevypocula zopar dvadsiatnikov ako sa citili a stale citia. Tu hovorim o case, ktory spolu nestravili, nie o majetku

nika523
29. sep 2023

@kornelies ale táto téme nie je o tom na toto sa autor nepýtal

nika523
29. sep 2023

@kornelies na toto si otvor novú diskusiu o deťoch ktoré nevyrastali s rodičmi

kornelies
29. sep 2023

@nika523 Ja som autorovi odpovedala, na co sa pytal. To, ze som tam napisala moj nazor , teba nemusi trapit. Nebolo to urcene pre teba.

Strana
z2