Gynekológ - Modra, Pezinok
Dobrý deň .
Vie mi niekto poradiť dobrého gynekológa alebo gynekologičku? Najlepšie v Modre alebo v Pezinku.
Ďakujem za každú radu .
Je to teraz komplikovanejsie, ale nemyslim si, ze je to len na strane zien problematicke. Myslim, ze to je aj v pripade muzov ine, ako to bolo volakedy.
@tropkica tak sa aspon podozvedas, ci treba nieco riesit, alebo staci doplnit nejake vitaminy😉
@bert22 tym som vobec nechcela povedat, ze len zeny maju problemy. Velakrat je to aj v pripade muzov tak. Odkedy sa s tym zacali zaoberat media a bulvar, tak som si to zacala vsimat. Muzi dokonca vraj ovela menej navstevuju lekara a uz vobec nechodia na preventivne prehliadky tak ako zeny ku gynekologovi.
@nikky6 ja som rada, ze s a o tom vobec uz verejne hovori, ze to nie je take tabu ako kedysi. Este by sa ludia mali naucit, ze nie vzdy je vhodne sa pytat, preco dany par nema este deti, alebo kedy ich bude mat. Nevedia, cim si prechadzaju, mozno ich nektore pary ani neplanuju, uz som aj take pocula.
@bert22 och no toto presne, ved to velakrat tak rani, ak sa zena naozaj snazi o babatko, teda obaja, ale zeny su ovela citlivejsie co sa takychto nevhodnych otazok tyka. Vie to velmi ranit.
@grandzero9 áno aj ľudia, ale aj keď sa lekár správa necitlivo, keď nechápe, že prečo to tak žena prežíva. Aj s takým som sa už stretla. Keď už sme pri tom, musím kuknúť, kedy mám mať preventívku😂
@grandzero9 kamoska jedno obdobie hovorila, ked sa jej po svadbe pytali, ze proste maju cas, chcu si uzit. Potom, ked neprestali, ze si nechce pokazit postavu do plaviek😂 Akoze ludia su fakt protivni, tak potom zacali s muzom hovorit, ze budu mat dieta zajtra, ked ho pojdu kupit. Nik netusil, ako zle to znasa, cim vsetkym si prechadza.
@nikky6 ona si to teraz ale neuvedomuje, vnima to zrejme inak. Ak ste naozaj dobre kamaratky, mala by si jej povedat, nech sa da vysetrit, normalne u gynekologa a nasledne nech sa s nim poradi, ako postupovat v pripade ze by materstvo chcela odlozit na neskorsi vek. Neviem, koho ma gynekologa, ale mal by byt pristupny takymto debatam.
@bert22 presne si to vystihla, ono si to zeny velakrat neuvedomuju, ale ten pocet vajicok je naozaj obmedzeny, nie ako pri muzoch, ze mozu splodit dieta v pohode aj v 70tke🙄
@si_sa_6 hlavne si u doktora neplanuj nic na ten tyzden od 10.08. to maju dovolenku, videla som to online na ich stranke. ale vlastne ani sa neda objednat na ten tyzden tusim, maju to tam vyznacene v planovaci. toto je podla mna parada, ze si to vieme takto unho pozriet😉 teda ak chodis doktovori pavlitovi, ale zda sa mi, ze si to spominala, ze ano🙂
@nicol_ka55 Ja som tuto moznost velmi zvazovala. Na zaciatku som mala strach, ze sa nam nedari, ci vobec budem moct otehotniet, ci to pojde prirodzenou cestou. Tak som si zacala googlit. Viem, nebolo to najlepsie rozhodnutie. Nakoniec som sa porozpravala s doktorom, ze teda ci mam vobec zvazovat taketo alternativy.
@ola101 joj, to samozistovanie na internete je velmi dvojsecna zbran, clovek si niekedy najde informacie, ktorych priznaky ani nema, ale hned ich zacne pocitovat ☹
@nicol_ka55 takym sme si asi vsetky presli, ci uz pocas tehotenstva, alebo aj ked nas nieco zdravotne trapilo. jasne, ze to nie je najlepsie rozhodnutie, takto sama si diaknostikovat, ale clovek to niekedy robi v nadeji, ze to nic nie je, alebo ze je to normalne🙂
@nicol_ka55 ano, uvedomia si to vacsinou prilis neskoro, ked sa napriklad rozvedu, alebo ich opusti zo dna na den muz. Ostanu same, bez deti, a vtedy si uvedomia, ze uz nemozu velmi otalat, ale nie je to jednoduche najst potom noveho partnera s tym, ze ale do pol roka chcem dieta🙄
@grandzero9 veru vsetky to pozname, teraz nemyslim len gynekologicke veci, ale zdravotne asi vseobecne. @bert22 v tom mas uplnu pravdu, ono ten vek asi velmi neokasles, a potom pride na rad panika, hoci dovtedy sa to tak vobec nejavilo.
ak to nie je upne tajomstvo, presli ste si takym niecim podaktora? ze ste sa zbadali neskoro?
@bert22 tak som s nou vcera bola, ale velmi o tom hovorit nechcela, bolo to len tak narychlo, musim vystihnut situaciu, kedy budeme dlhsie same. Nechcem zas tlacit na pilu, aby sa uplne nesekla. A ked sa to tak vezme, mna je do jej rozhodnuti figu, ale tak sa bojim, aby to casom velmi nelutovala.
@nicol_ka55 a ked k tomu priratas este aj to psychicke vypatie, bolo to fakt velmi tazke.
@ola101 samozrejme psychika urobi strasne vela. preto je pre mna velmi dolezite, akeho lekara si vyberiem, teraz nie len gynekologa myslim, ale aj ine zdravotne oblasti, najma tie, kde sa vyskytnu zdravotne komplikacie.
@nikky6 jasne, dobre robis, chces jej sice pomoct, ale zas aby to nemalo opacny efekt. ved uvidis, ako to pojde. pripadne jej povedz, ze ty chodis doktorovi pavlitovi, a ze ste sa o takom niecom podobnom akurat bavili, ked si bola na preventivke. mozno to bude take plynulejsie a nenasilne.

@si_sa_6 toto sme s kamoskami minule rozoberali. Zda sa mi, ze cim dalej, tym viac zien v mojom okoli s tym bojuje. Ale asi az po rokoch sa to bude dat zhrnut, ze cim to bolo.