icon

Kalogatia súkromná škola Pezinok

jaroslava81
22. jan 2023

Dobry den, su tu nejake mamicky, ktore maju deti v sukromnej ZŠ KALOGATIA v Pezinku? Ake mate skusenosti s touto skolou?

kacena4
22. jan 2023

ani neviem ze tu taku zs mame

tanyan
23. jan 2023
jaroslava81
autor
24. jan 2023

@tanyan nerozumiem 😊 aj v tvojom odkaze na stranku je kalogatia

jaroslava81
autor
24. jan 2023

@kacena4 na Rozalke ...len malo info o nej. A hlavne skusenosti s tou skolou.

tanyan
25. jan 2023

@jaroslava81 Naozaj... 😅
Prepáč!
Ale vyskočilo mi tam, že 17.02. majú deň otvorených dverí. 😉

jaroslava81
autor
25. jan 2023

@tanyan nic sa nestalo 😊 ano ..maju 17.2. DOD ...tak pojdem pozriet ...len som chcela realne skusenosti mamiciek 😊

krenty
Autor odpoveď zmazal
vevejur
29. jan 2023

Moj kolega tam ma syna, prvaka, ale viac neviem. Myslim ze je zatial spokojny

kamowa
Autor odpoveď zmazal
jaroslava81
autor
31. jan 2023

Dakujem kočky za info 🥰

dia6
18. apr 2023

@jaroslava81 viete cenu / školné, prosím?

jaroslava81
autor
25. apr 2023

@dia6 bohuzial neviem. Ja som nakoniec nebola ani na DOD ...synator bol chory.

paula_s
26. máj 2023

@dia6 maju to na stranke pod najcastejsie kladenymi otazkami. 180e/mesiac

zuzu121
26. jan 2025

My sme tam plánovali dať naše dieťa, ale potom co sme si zažili v škôlke ( Mimi&Monty), ktorú vedie ta istá pani, by som tam nedoporučovala dať dieťa.

jaroslava81
autor
28. jan 2025

@zuzu121 co sa vam nepacilo? Mozte konkretnejsie?

ckatka
3. feb 2025

Dievčatá...blížia sa prihlášky...prijímačky...DOD
Dobre vám radím, ak zvažujete tuto "školu" zabudnite na to.
My sme boli spočiatku ohureni, vyzeralo to skvele...
Ale potom sme vytriezveli.
Amaterizmus...neschopnosť vedenia...netransparentnost financovania....klamstvá na webstránke...neskúsený nekvalifikovany personal....a milión drobných problémov ktoré sa neriešili a len tlačili pred sebou... U všetkých riaditeľov a skutočných pedagógov v Pezinku sú len na smiech...
A navyše som teraz zistila že dieťa je oproti rovesníkom z iných škôl v mnohých veciach pozadu...
Minulý týždeň sme dali výpoveď a dieťa k polroku preložili.
Čokoľvek chcete opýtajte sa v správe.

ckatka
3. feb 2025

@zuzu121 ahoj kľudne mi napíš...zaujímajú ma ďalšie skúsenosti...my sme to tam práve zabalili...

zuzu121
5. feb 2025

@jaroslava81 my sme si zažili v škôlke v podstate to isté čo píše @ckatka. Tiež sme boli možno 2 mesiace nadšení. Hlavne z toho ze syn tam chodil rád. Až keď sa začali meniť učiteľky a aj detský kolektiv, prišlo zopár velmi divnych situácii ktore sme riešili, ale hlavný problém bol ten, že syn nenapredoval vôbec v ničom. Rapídne sa mu zhoršovala výslovnosť aj vyjadrovanie . Výučba v montesori duchu nebola u väčšiny učiteľiek pochopena a tak si deti tým pádom z veľkej časti mohli robiť čo chceli. Bilingválne vzdelávanie absolútna nula. Za viac ako rok sa naučil akurát spievať Happy Tuesday namiesto Birthday a zopár farieb ( aj tie sa mozno naučil skor doma)
Ked nastúpil do inej škôlky, videli sme naozaj veľké pokroky už po mesiaci vo všetkých smeroch.
Velmi ľutujem ze sme ho odtiaľ nevzali skôr.
Preto si myslím, že ak niekto nezvláda viesť malú škôlku, tak by sa nemal púšťať do 9 ročnej ZŠ. Tam už naozaj moze narobiť tym deťom dlhodobe problémy v štúdiu aj v živote.

jaroslava81
autor
5. feb 2025

@zuzu121 dakujem ze ste napisali. Drzim palce vasmu synovi, nech sa mu dari 😊

zuzu121
6. feb 2025

@jaroslava81 ďakujem aj vám všetko dobré 🙂

ckatka
11. feb 2025

@paula_s len doplním...."Školné" majú rozdelené do 180€ poplatku za školné...A divneho 50€ poplatku ktorý prvé dva roky nazývali "športy". Potom už ho prestali volať športy ale reálne ho nikdy riaditeľka neobhajila a dokonca niektorí rodičia ho prestali platiť pretože to smrdelo.
A plus 38€ za družinu sa platí - a prosím pekne družina funguje len popoludní.
Inak 7:30 ráno otvára školu väčšinou sekretárka, a triedna prvemu trojrociu chodí až na ôsmu. Keď sme namietali, že deti sú tam od 7:30 v triede same, tak nám tvrdili ze nie sú...(niekoľkokrát sme to zažili a aj deti povedali ze tam nikto nebol ráno). Teraz po odchode ďalších deti, vyzerá, že už tam ráno dozor je.

Takže ak potrebujete o 7 mat dieťa v škole...máte smolu.

A mimochodom - po reálnej recenzii (ešte veľmi slušnej...) zmazali na fb možnosť písať recenzie a mňa zablokovali. A to som bola veľmi slušná a diplomatická.

zuzu121
12. feb 2025

@ckatka tak to divné financovanie sme si zažili v ich Mimi&Monty škôlke tiež. 180€ sa posielalo na jeden účet a druhých 180€ na iný účet. Smrdí to podvodmi.

ckatka
5. mar 2025

@zuzu121 čokoľvek čo sa týka peňazí tam smrdí…

Od úplne malých drobnosti - akože mame platiť za pracovný zošit ktorý sme zistili že je plne hradený ministerstvom, cez poplatky za “honorár” pre blbu dentistku ktorá deťom ukazovala o zuboch, čo sa bežne na školách robí zadarmo…spravia besedu so spisovateľkou a pýtajú od deti 3,50€ za honorár…až po navyšovanie súm lyžiarskeho a šialenej ceny za dopravu pre pár deti..a potom povie že “nebol záujem”. A pritom Karpatan vieme aké ceny ponúkol…
Akože v porovnaní s ostatnými školami (aj štátnymi) úplne katastrofa. Neodporúčam nikomu.

zuzu121
6. mar 2025

@ckatka áno, tiež sme dostali takú ponuku dopravy tuším na plavecký že sme boli šokovaní z tej sumy. My sme teraz veľmi milo prekvapení kolko špeciálneho programu majú v štátnej škôlke, aj na vianoce nové hračky pod stromček dostali, ihrisko sa obnovuje a udržuje celý dvor. V Mimi & Monty nebolo nič z toho a ani len funkčné ihrisko na dvore. A nehovoriac o tom, ze aj obedy sa nedali odhlásiť inokedy iba v pondelok ráno. Ak dieťa ochorelo uprostred týždňa tak smola, resp. mohli sme si chodiť pre obed, čo s chorým dieťaťom je nemožné. Pritom viem že brali stravu od firmy kde sa to dalo denne odhlasovať .

81katarinka
23. jún 2025

Neviem ako škôlka, ale školu navštevujeme už tretí rok a sme spokojní. Podľa mňa každé dieťa je iné a sadne mi iný prístup. Zo štátneho školstva sme doslova utiekli. V škole registrujeme určité rezervy, ale je ich minimum oproti Fándlyho škole, kde sme boli dostatočne dlho. Avšak ani túto školu nechcem úplne potopiť, myslím, že vždy to je o ľuďoch, o ochote sa transparente rozprávať.
Každá škola má nejaký druh problémov, bola by utópia myslieť si opak. Vyskúšali sme aj ZŠ Limbach a katastrofa. Opäť však platí, že to je naša súkromná skúsenosť a nebudem paušalizovať. Za nás teda dlhodobo Kalogatia áno a aj ju plánujeme až do 9. ročníka. Len som chcela v tejto diskusii uviesť, že školu navštevuje dlhodobo veľa spokojných rodičov. My tam plánujeme dať aj druhé dieťa.

ajsha123
23. jún 2025
@81katarinka

Neviem ako škôlka, ale školu navštevujeme už tretí rok a sme spokojní. Podľa mňa každé dieťa je iné a sadne mi iný prístup. Zo štátneho školstva sme doslova utiekli. V škole registrujeme určité rezervy, ale je ich minimum oproti Fándlyho škole, kde sme boli dostatočne dlho. Avšak ani túto školu nechcem úplne potopiť, myslím, že vždy to je o ľuďoch, o ochote sa transparente rozprávať.
Každá škola má nejaký druh problémov, bola by utópia myslieť si opak. Vyskúšali sme aj ZŠ Limbach a katastrofa. Opäť však platí, že to je naša súkromná skúsenosť a nebudem paušalizovať. Za nás teda dlhodobo Kalogatia áno a aj ju plánujeme až do 9. ročníka. Len som chcela v tejto diskusii uviesť, že školu navštevuje dlhodobo veľa spokojných rodičov. My tam plánujeme dať aj druhé dieťa.

@81katarinka ak sa smiem opýtať, do akého ročníka chodí Vaše staršie dieťa (ktoré bolo aj v ZŠ Fándlyho, aj v ZŠ Limbach)?

ckatka
5. sep 2025
@81katarinka

@81katarinka pokial ale mi je zname, Kalogatia nema moznost 9 rocnika... uz sa na to stazovali viaceri a vraj to asi ani nepojde...ale nas sa to uz netyka, je mi to jedno nastastie. A len na margo vzdelavania - nas syn mal hooodne velke rezervy ked sme ho z Kalogatie zobrali. Spokojny bol - to ano - pretoze nununu a zabavky a v druzine robit prd, tak to sa mu pacilo, ked nanho nikto ziadne naroky nekladol... Nekvalifikovane ucitelky na prvom trojroci, co mozno cakat...

katuskausta
5. sep 2025
@ajsha123

@81katarinka ak sa smiem opýtať, do akého ročníka chodí Vaše staršie dieťa (ktoré bolo aj v ZŠ Fándlyho, aj v ZŠ Limbach)?

@ajsha123 moja dcéra navštevuje 9. ročník

katuskausta
5. sep 2025
@ckatka

@81katarinka pokial ale mi je zname, Kalogatia nema moznost 9 rocnika... uz sa na to stazovali viaceri a vraj to asi ani nepojde...ale nas sa to uz netyka, je mi to jedno nastastie. A len na margo vzdelavania - nas syn mal hooodne velke rezervy ked sme ho z Kalogatie zobrali. Spokojny bol - to ano - pretoze nununu a zabavky a v druzine robit prd, tak to sa mu pacilo, ked nanho nikto ziadne naroky nekladol... Nekvalifikovane ucitelky na prvom trojroci, co mozno cakat...

@ckatka...tak jasné, že sedí každému niečo iné. Ako rodičom, tak aj deťom. Zato, že mojrj dvere Fandlyho nesadla ju tu nepotápam.
Ja chcem aby moje deti boli v živote spokojné, mali zdravú sebahodnotu a sebaúctu, vedeli samostatne kriticky myslieť, vedeli sa učiť...učenie na spôsob vtkania vedomostí do hlavy, na úkor radosti z učenia nie je to, po čom túžim. Nie som matka, ktorá požaduje od detí výkon, ale uvedené kvality, ktoré som písala hore.
Preto nám táto škola vyhovuje, učenie samotné bez súvislostí sme si zažili v štátnej. Výkon bez pochopenia, pohasnutie chuti sa učiť....toto bol darček z Fandlyho...
Kalogatia vrátila mojej dcére radosť, chuť objavovať svet, návrat sebavedomia. A za to som vďačná.
Amen 😅