icon

Existuje škôlka s individuálnym prístupom pre deti?

chiarabarbora
16. dec 2024

Ahojte asi nedávno som pridala príspevok za syna.
Začína sa to hrotit už do extrémov .
Nedávno sme sa prisťahovali do nového mesta .
Syn sa začal extrémne zle správať v škôlke ako je stekanie bitie hryzenie agresivita proste syn je ako nepríčetný ani doma do nevieme s ním rady 😔
Navštevujeme už psychológa ...
Nelepší sa to ...
Mám partnera pol roka pred necelým rokom som sa rozviedla
Viem že všetky tieto udalosti plus nová škôlka vplýva na neho. Je dosť citlivý chlapček.

Existuje niečo také ako škôlka ako sú aj jasle kde sa im venujú individuálne? Som už na pokraji zúfalstva čo robiť .
Každý deň v škôlke niečo je s ničím sa pani učiteľky sťažujú
Dnes mi písali prísť pre neho skôr lebo znova je to s ním nezvládnuteľné.
Malý ma 3 a pol roka
Sme okolie Piešťany Trnava.
Ďakujem veľmi pekne .
V predošlej škôlke neboli žiadne problémy

colsami
16. dec 2024

Existuje opatrovatelka, ktoru si mozes zaplatit a ta bude na Tvojho syna sama, kym sa niektore veci nedaju do normalu.

Uz aj byvate spolu s Tvojim novym partnerom-frajerom? Chlapec ho uz pozna?

chiarabarbora
autor
16. dec 2024

@colsami ano bývame viac než pol roka vychádzaju spolu super nakoľko jeho otec nemá záujem o neho

sara07
16. dec 2024

menši počet v triede, to v tej škôlke sa nezmeni, ked už uč su alergické na neho, skušaju to riešit či len zober ho preč a jeho vina, lebo toto je dost časty postoj v škôlke ,čest vynimkám,
pozrela by som nejaké sukromne

colsami
16. dec 2024

Necely rok rozvod a do polroka novy partner uz aj spolu byvate - tiez to nemusi byt pre chlapca jednoduche ale to uz nie je dolezity moj nazor, kedze vravis ze aj psychologa navstevujete 👍

Tak uz len ta opatrovatelka, aspon na nejake prechodne obdobie. Chlapec sa tak nesprava mimo skolky? Na ihriskach, v detskych kutikoch, ked si s nim na navstevach u kamaratiek s inymi detmi...?

lucia147852
16. dec 2024

Možno spolu na prvý pohľad vychádzajú, lebo musia. Chlapec ale môže svoju frustráciu vybíjať práve v škôlke. Keď máš dieťa, mala by si uvažovať o novom bývaní a vzťahu úplne inak. Keď vám to nevyjde tak o rok nasťahujeďs k chlapcovi iného ocka? Ak problémy začali v čase rozvodu a nového partnera určite tieto veci spolu súvisia.

januska12323
16. dec 2024

Tvoj citlivý chlapček nemá ako inak vyjadriť nespokojnosť tak to robí bitkou.

tinka_1807
16. dec 2024

@chiarabarbora nepíšeš, či takéto správanie mal už predtým, alebo sa to začalo meniť po rozvode. Ak sa to začalo po rozvode, tak zrejme na neho toto všetko vplýva. Neviem no, ja by som asi viac peihlaodlaa na syna a iné partnerské vzťahy dala na čas bokom. On stratil otca, prišiel úplne iný, cudzí muž, narokuje si na jeho matku a k tomu všetkému zrejme aj iné bývanie, iná škôlka ... Na to dieťa toho je až príliš si myslím, aj na dospelého by bolo.
Ak je agresívny, vziať zo škôlky, viac sa mu venovať, byť s ním ... Dať prešetriť, či je to diagnóza, alebo len vzdor ktorým dáva najavo rozhádzané emočný stav a udalosti, ktoré prežíva.

barborkabar
16. dec 2024

@chiarabarbora existuje, ale rátaj s vyššou cenou. toto mi skôr príde na súkromnú škôlku.

nominativ
16. dec 2024

Akou formou malý chlapec môže navštevovať psychológa? Treba riešiť terapiu. Nám pomohla filialna, pretože dieťa netreba meniť, ale seba a potom sa dejú zázraky. To dieťa sa jednoducho zvezie na samotnom rodičovstve.

dadis
16. dec 2024

U mojho syna po nastupe do skolky prislo k docasnej zmene spravania. Ja som bola este vtedy na rodicovskej s dcerou a on to povazoval asi ako krivdu, ze on do skolky "musi" a sestra je doma. U nas sa to vyriesilo zdvijnasobenim lasky, pochvalami a zvysenou pozornostou pri peknom spravani. Kym dovtedy zaspaval sam, tak tu sme zaviedli zaspavanie s rodicom, citanie knizky a rozpravanie pred spanim. Nepoukazaovali sme neustale na jeho chyby, najma som nechcela, aby si take spravanie zobral za svoje. Takze chybu oznacis chybou (napr. takto kricat sa nesmie, vyrusuje nas to), ale nedavas tomu rpislis vela pozornosti, tresty a vysvetlovania a najma nehodnotis dieta - ach aky si neposlusny, s tebou sa neda a pod.

chiarabarbora
autor
16. dec 2024

@colsami doma je ok celkom inde to robí ale hneď ho upozorním a prestane a neopakuje

chiarabarbora
autor
16. dec 2024

@tinka_1807
@dadis ďakujem

janickacrazy
16. dec 2024

@chiarabarbora ak si to môžeš dovoliť, tak zostaň s ním doma na predĺženom rodicaku, možno aj zo zdravotných dôvodov by sa dalo vybaviť, alebo opatrovateľku zaplať k nemu alebo súkromná škôlka s malým počtom detí v triede, držím palce, asi je toho naňho veľa, toľko zmien za krátky čas

macinko321
17. dec 2024

@chiarabarbora ahoj, ze chodite k psychologicke je fajn, aj ked teda neviem, co s nim robi. Ale ked si okolie Piestany Trnava, skus aj Láziková alebo Jánošíková, vylucit autismus.