Kúpa štartovacieho bytu pre syna v Piešťanoch
Dobrý večer.
Kúpili by ste byt ( 1 alebo 2 izbový ) v Piešťanoch ? Syn po VŠ začína uvažovať, jasné, že rozpočet nemá neobmedzený. NAjradšej nie panelák ( to ja ho odrádzam ), ale tehlový, nízkopodlažný, áno, tie sú staršie, bez výťahov ...
Novostavby vôbec nepozerá, nielen z dôvodu ceny, ale aj nekvality výstavby.
Ideálne v rozumnej pešej dostupnosti ku vlakovej stanici, dochádza do práce do BL ..
@vitaminsee Nikdy by som nekupila byt bez vytahu. Ak je to, co i len trochu mozne, tak 3-izbovy. 1i a 2i su na m2 najdrahsie. Tazko sa z nich dostavaju do vacsich. Pri zalozeni rodiny su male, ale rozpocet mensi ( zvacsa zena na materskej)
Nie, ak by to co i len trochu slo, kupila by som ten byt v BA a ked zaratas precestovane hodiny a peniaze, mozno by mu to aj vyslo. Bez vytahu ale urcite nie.
@vitaminsee
Ja by som kupil bez vytahu ale len v super lokalite v centre mesta , lokalita je dolezitejsia ako vytah
Kúpila, ale v paneláku. Z hľadiska nákladov, radšej väčšom, určite s výťahom.
Veľkosť podľa finančných možností, radšej 2 izbový.
Kúpila, ale v paneláku. Z hľadiska nákladov, radšej väčšom, určite s výťahom.
Veľkosť podľa finančných možností, radšej 2 izbový.
@anonym_d81c52 Prečo nie tehlový ? Neviem to posúdiť, nikdy som v žiadnom byte nebývala, iba na internáte v BL, ale to je iné ...
@vitaminsee
Ja by som kupil bez vytahu ale len v super lokalite v centre mesta , lokalita je dolezitejsia ako vytah
@anonym_354820
@anonym_d81
@anonym_354820 áno pre môjho syna je lokalita dôležitá. Výťah je potrebný, ale skôr v staršom veku ... Resp. max 1 podlažie kvôli noseniu nábytku, aha, to je dôležité ...
@anonym_d81c52 Prečo nie tehlový ? Neviem to posúdiť, nikdy som v žiadnom byte nebývala, iba na internáte v BL, ale to je iné ...
@vitaminsee Tehlové sú malé, málo bytov sa skladá na fond opráv, sú tam vyššie náklady
@anonym_d81c52 to je veľmi individuálne…
@vitaminsee Tehlové sú malé, málo bytov sa skladá na fond opráv, sú tam vyššie náklady
@anonym_d81c52 no tak to je asi pravda ...
@anonym_d81c52 to je veľmi individuálne…
@biba_18 áno, ale fórum som vytvorila kvôli konkétnemu mestu Piešťany, áno, či nie ...
ja si neviem predstaviť cestovať z pn do ba… akože každý deň? šak to ani priame spojenie nejde…
@anonym_354820
@anonym_d81
@anonym_354820 áno pre môjho syna je lokalita dôležitá. Výťah je potrebný, ale skôr v staršom veku ... Resp. max 1 podlažie kvôli noseniu nábytku, aha, to je dôležité ...
@vitaminsee
Vsak sa bavime o starcovacom byte ?
@vitaminsee Nikdy by som nekupila byt bez vytahu. Ak je to, co i len trochu mozne, tak 3-izbovy. 1i a 2i su na m2 najdrahsie. Tazko sa z nich dostavaju do vacsich. Pri zalozeni rodiny su male, ale rozpocet mensi ( zvacsa zena na materskej)
@beata_chápem , máte pravdu, ale tu ide o celkovú cenu, nie na 1m2. Ak by kupoval byt sám, hypo na väčší nedostane ...
Kúpila som tak. 1i tehlový byt v nízkej bytovke bez výťahu, pár minút od stanice . Potom som sa stretla s mužom. Išli sme do svojho a byt prenajímame. Je to teraz už forma sporenia, ceny medzitým vzrástli. Som vďačná,že má rodičia vtedy podporili.
@vitaminsee Celkovo bývanie v bytovke nie je bohviečo a osobne by som ten byt nekupovala, jedine išla do prenájmu ..... Radšej nech si šetrí na dom a tak. A Piešťany za mňa ani nie sú moc fajn mesto na život ....
@vitaminsee Celkovo bývanie v bytovke nie je bohviečo a osobne by som ten byt nekupovala, jedine išla do prenájmu ..... Radšej nech si šetrí na dom a tak. A Piešťany za mňa ani nie sú moc fajn mesto na život ....
@anonym_dc7d20 na dom v dnešnej dobe a sám si sporiť ? Kedy naspori o 20rokov ?.už teraz sú tie ceny šialené
inak áno, moja švagriná si kúpila 1i byt po škole. potom boli s frajerom v podnájme, ten svoj prenajímala a potom si kúpili byt. ten 1i stále má a stále prenajíma. už je to hádam aj 20 rokov…
@anonym_d81c52 byvali sme v tehlovom, dvojizbak mal rozmery panelakoveho 3izbaku, na fond oprav sa nas skladalo dost, toto nie je vseobecny argument, zalezi od konkretneho domu
@anonym_dc7d20 pri plateni prenajmu si moc na ten dom nenasetri. Praveze je ovela rozumnejsie kupit radsej mensi byt teraz ak na to ma, neskor ho dobre preda alebo prenajme a moze kupit vacsie pripadne uz s manzelkou a ak aj ona bude rozmyslat podobne prakticky ako on teraz, budu mat potom dva byty a budu “za vodou”. Na to ale musi clovek samozrejme trosku dozriet zmyslanim 🙂
@anonym_d81c52 v bytovom dome s 80 bytmi, 2i 65m2... "male" je relativne...
@anonym_d81c52 máme 100 m2, veľký komplex, tehlovka. To teda nechápem odkiaľ máš tamtu info. Veď čo platí na jednu tehličky, neplatí na druhú..
@vitaminsee ešte len po škole a už našetrené?
Kúpila som tak. 1i tehlový byt v nízkej bytovke bez výťahu, pár minút od stanice . Potom som sa stretla s mužom. Išli sme do svojho a byt prenajímame. Je to teraz už forma sporenia, ceny medzitým vzrástli. Som vďačná,že má rodičia vtedy podporili.
@anonym_fc65cc Gratulujem. Toto je ideálny model
@vitaminsee ešte len po škole a už našetrené?
@ivicatolic nie, promócie v 2023 ...
@ivicatolic nie, promócie v 2023 ...
@vitaminsee Zatiaľ býva v "tata + mami hotel"
@anonym_dc7d20 Bratislavu nechce., aj ja som tam študovala, bývala počas školy, ale žiť by som tam nechcela. Syn Bol 5 rokov na internáte tiež ...
@anonym_dc7d20 pri plateni prenajmu si moc na ten dom nenasetri. Praveze je ovela rozumnejsie kupit radsej mensi byt teraz ak na to ma, neskor ho dobre preda alebo prenajme a moze kupit vacsie pripadne uz s manzelkou a ak aj ona bude rozmyslat podobne prakticky ako on teraz, budu mat potom dva byty a budu “za vodou”. Na to ale musi clovek samozrejme trosku dozriet zmyslanim 🙂
@anonym_7e9992 Presne náš názor, to ste pekne vyjadrila . ďakujeme
@anonym_d81c52 máme 100 m2, veľký komplex, tehlovka. To teda nechápem odkiaľ máš tamtu info. Veď čo platí na jednu tehličky, neplatí na druhú..
@anonym_079ad5 To máte parádny byt. Plocha ako bungalov dom ... Taký som dávnejšie navšívila u známych v Novom ešte nad Váhom ...

áno, prečo nie.