Abdominoplastika a vaše skúsenosti
Rozmyslam nad touto operaciu,poprosim vase skunosti,ci poznatky.Niekto,kto to podstupil aj v Kosiciach-koho oporucate?Dakujeeem.
@miamiamia1 ahoj ja som isla na 5 den do praca, pracujem ako zdrav. sestra. bolo to sice bolestive, tažke ale dalo sa to zvladnut. dokonca uz na 3 den po oper. som piekla zakusky.vnut. stehy sa vstrebaju, pas som nosila asi 6 mes.bolo mi v nom lepsie.preco sa nemozete vyrovnat? mate bolesti?nieje to skor psych?
@misena741 nie.nieje to psychyckeho.odrezal mi viac koze koli skaredej jazve po apendixe.ktora bola rovno a vysoko.nie zo sikma ako obvykle apendix robia..povedal,ze mi tu jazvu celu neodstrani,ze kusok bude vidiet a odstranil celu jazvu.teraz ma to taha a koza je napnuta a nedokazem sa koli tej napnutej kozi vyrovnat.ja len dufam ze to povoli.viem,ze este som.len 3 tyzdne po,ale ked citam,ze uz v kratkom case pracujete tak mi to nejde do hlavy.chcem len vediet ci niekomu tiez odstranili tak vela koze,ze bola takto napnuta a ze sa nemohla koli tomu vyrovnat
@misena741 nemam bolesti. mam velmi napnutu kožu.koli tomu sa nemozem vyrovnat a ked sa snazim aj nasilu vyrovnať...tak to proste nejde...koža nepovolí.ja som nemala velky previs koze.ja som si dala abdominoplastiku koli slepemu crevu ktore som mala davno operovane kolmo a bolo dost vysoko..koli tomu mi pan doktor odrezal tolko,aby ten rez odstranil cely.chcela som vediet ci aj vas to tahalo tak,ze ste sa nemohli vyrovnat.ci je to normalne.ci to casom.povoli.jazvy mam ok.
Hneď ako sa zahojí jazva som ju začala používať, našla som si dodávateľa na internete www.siklienka.sk
@miamiamia1 Dobrý večer žienky...chcem sa informovať, o aké silikónové pásky ide??
Idem tiež na abdominoplastiku teraz 12.januára tak všetko čítam lebo mám strach ale aj som sa upokojila trošku keď vidím že ste sa pomerne rýchlo dostali do kondicky 🙂
Ja idem do Kolárova a operovať ma bude dr. Šípka Marek.
@lenkab81 silikonovu pasku som si objednala cez internet(siltek). Na abdominoplastke som bola 12. 11. 2018 operoval ma doktor Dražan v Brne.klinika sv.Anny.je perfektny.jazvu mam tenučku.aj ked moja liecba trvala trošku dlhsie som spokojna.nakolko mi býva po narkoze zle povedala som doktorovi ci mi nemozu dat setrnejsiu narkozu.takže po operacii mi vobec nebolo zle.
@miamiamia1 a načo je tá silikónová páska Prosím, nejako to zmierňuje bolesť či tlak na jazvu? Vôbec netuším čo to je ako to vyzerá ani na čo to je 😬 Ďakujem
@lenkab81 silikonova paska je na rychlejsie hojenie.jazvu zvlhcuje a lieci.kupila som si 3mx2cm.ja som ju kupila za 18.90e.pouzivat az po zahojeni jazvy.cize ked uz niesu na jazve ziadne chrasticky
@miamiamia1 super dakujem za vysvetlenie 🙂
Tak už len zvládnuť operáciu...
@lenkab81 drzim palce.dajte vediet 🙂
@miamiamia1 Ďakujem pekne. No dúfam ze to vyjde, lebo mám nádchu a nie a nie sa jej zbaviť 😦 dnes som volala lekárovi v akej som situácii ale dal mi nádej že nech sa intenzívne liečim a v sobotu mi povedia s anesteziologom či ma zoperuju. Tak mám ešte 2 dní dúfam že to vyjde 😦
@lenkab81 tak ako to dopadlo s tou nádchou? Držím palce. treba si vyhrievať nos bio alebo Ultra lampou a kvapky do nosa Snáď to prejde A zajtra pôjdete.
@miamiamia1 no žiaľ nič z toho nie je...okrem nádchy zápal prínosových dutín kašeľ hrozné niečo...takze nový termín až 2.3. Tak dovtedy budem dúfam ok a už snáď znova neochoriem. Čo už..tešila som sa ale s kašlom asi ťažko. 😣
@jasnazilka no ja som na ziadnej operacii nebola. som usudila ze nie som taka tucna aby som si dala cele brucho rezat a znasat mozne negativne nasledky. 🙂
@zuzulik27 ahoooj, tak ja už som po abdominoplastike, dnes presne 19 dní 😊. Spolu s týmto operačným zákrokom mi spravili diastázu a pupočnikovú herniu. Tú silikónovú pásku som mala okamžite, od zákroku, mám ju ešte stále, denne si ju musím vlhčiť s Betadine, samozrejme, pásku si po sprche mením. Bola som na Klinike GÉ VÉ v Košiciach. Som nadšená a neľutujem, že som sa na to dala. 😊
@jasnazilka a to si si platila zakrok alebo ti preplatila poistovna? a foto pred a po? super ze si spokojna 🙂
@jasnazilka a kolko kg si mala pred zakrokom? ci je nejake obmedzenie ze minim. 70 kg musis mat atd.
@jasnazilka to asi nebude silikónová páska, tá sa používa až po zahojení jazvy, keď nie sú chrastičky.
@zuzulik27 platila som zákrok, foto pred mi robili, po ešte nie, asi to bude po tých ôsmych týždňoch.
@marcelka75 ach áno, máš pravdu, je to iba fixačná páska (Elastopor Zarys, 10m)... V rýchlosti som prečítala, že tam je aj silikón 🤭... Ona sa tak ľahko sťahuje z rany dole.
@zuzulik27 ja mám viac ako 70, tak som neriešila kg.
Žienky, tak už to mám za sebou 🙂
Som len deň po operácii takže to ešte dosť bolí ale už sa teším na výsledok 😃 teda videla som si bruško,a keď sa zahoji bude to super. Neľutujem. Len teda tie bolesti vydržať a nájsť si polohu na "ležanie" je hrôza 😬
@lenkab81 držím prsty, zvládneš to😉 ja som sa cítila stále lepšie a lepšie každým dňom. Teraz som po operácii mesiac a je to super. Dokonca som si už aj zvykla na to zvláštne spanie 😁🤭.
@jasnazilka Ďakujem 🙂 jaj a chrbát ma veľmi bolí z toho že sa nemôžem vystriet a dovolil mi dr spať aj na boku že však keď budem mať pokrcene kolená tak môžem. Tak aspoň to je dobre. A ešte ma hrozne boli hrdlo, bola som aj intubovana takže z toho... ach len sa sťažujem 😬 ale vydržím ved som to chcela 🙂
Bolelo aj teba tak hore pod prsami? Ja som mala veľkú diastazu tak asi veľa sili zvnútra...A zato to tak boli.
Ale keď píšeš že každým dňom bude lepšie tak snáď Hej 🙂
A kedy si sa mohla vystriet? Ja idem vo štvrtok na prevaz a kontrolu
@lenkab81 áno moja, mňa najviac bolí šitie diastazy. Akurát včera som skúšala spať prvý krát na boku, no žiadna sláva teda. Aspoň, že už chodím vystretá a nie akoby som sa zakrádala 🤭

Baby a kde ste kupili tie silikonove pasky?a po akom case sa to ma zacat davat?