Abdominoplastika a vaše skúsenosti
Rozmyslam nad touto operaciu,poprosim vase skunosti,ci poznatky.Niekto,kto to podstupil aj v Kosiciach-koho oporucate?Dakujeeem.
traffic, ja som lezala asi 2 dni tak, ze skoro stale a potom asi 2x po hodine cez den asi tyzden (stale po obede som citila ze som unavena a musela som si lahnut) . 6 tyzdnov som nedvihala tazke veci (deti), ale napr. tusim po 4 dnoch som vysavala. Brucho bolo dlho take ze hore ploske a pod jazvou pneumatika. dlho som necvicila, pretoze ma to bolelo a nemala som odvahu, bala som sa ze sa nieco stane ked ma to boli. zacala som poriadne cvicit asi pred 2 tyzdnami. Ja som nemala velku nadvahu, iba som mala problem so svalovym rozostupom , operaciou som dala dole 2kg, ktore som necvicenim naspat pribrala, ale stale to brucho vyzeralo lepsie ako pred.. Teraz po dvoch tyzdnoch intenzivneho cvicenia sa mi zacinaju robit v hornej casti tehlicky 🙂, dole pod jazvou je brucho stale mierne vydute a sama som zvedava, ci bude uplne ploske....stravu sa snazim, aj ked sladke je u mna problem, keby ze jem vsetko tak mam urcite 70kg. teraz mam 55 pri 160cm vysky, pred operaciou som mala 58. rok pred tym som mala aj 53, ale brucho mi stale fest trcalo, takze to bola skvela volba, vobec nelutujem a odporucam - jeeeej to je dlhy text 🙂
Ahojte baby som tu nová. Chcem ísť na plastiku brucha /abdominoplastiku/ lebo mam rozostúpene svaly a herniu takže vyzerám ako v 5 mesiaci tehotenstva. No mám veľké problémy s chrbticou. Neviem či sa to nezhorší. Má alebo mal niekdo podobný problém a napriek tomu absolvoval operáciu?? ešte ma zaujíma...nemá tu nik skúsenosti s endoskopickou operciou
Ahojte, pridavam vlastnu skusenost.
Som po abdominoplastike aj zosivani diastazy priamych brusnych svalov. Robil mi to Mudr. Cerven (Aesthetica B.B.). Anesteza uplne super, ziadne zvracanie (davaju lieky proti zvracaniu). Na druhy den som uz s pomocou vstala a sla sama na wc. Opuch stehien ziadny, na bruchu zopar modrin. 2 mesiace musim nosit stahovaci brusny pas. Jeden den je operacny vykon, druhy den lezim v zariadeni a na treti som sla domov.
Ubytovanie nadstandardne, vsetko nove, wc a sprcha na kazdej izbe, velky televizor na stene, sestricky neuveritelne mile a ochotne kedykolvek pomoct. Cena za vsetko (vratane naslednych prevazov) 2030 eur.
Z mojho pohladu absolutna profesionalita, takto si predstavujem spickovu starostlivost.
Jedina nevyhoda - rok cakania☹ ale stalo to za to.
Ahojte kocky mna operovali 29.10 rano a na druhy den rano ma prepustili.operoval ma dr.Marsal v Trnave na Euroclinic.cena 1530 €zo vsetkym.som velmi spokojna aj s lekarom a aj personalom.som 5 dni po a uz vsetko robim ako predtym len nic nedviham chodim v podrepe.bolesti ziadne len odporucam kazdej
Ahoj,ja som v juni apsolvovala tuto operaciu.Zakrok bol dosť naročny lebo mi odstranili až 3 5000kil.Po mesiaci som išla na kontrolu a doktorka prišla na to že to pokašlala.Spravila to zle.Tohoto mesiaca 20,11,idem
zase na odsavanie tuku a rezanie bokou.Ale už platiť nebodem.Tak že tak,
@barbyna6 ahoj a prečo ideš na rezanie boku? Nemáš to v poridku?
Ja som po len krátko, ale jeden bok mám akoby väčší a boľavejší, doktor vraví, že je to ešte opuch. Jazva sa už lepší, ale po bokoch ma to ešte bolí. Neviem obliecť poriadne rifle, lebo mi to tlačí na boky. Brucho ploché, robili mi diastázu aj pruh.
Ano,može to byť opuch a nemusi.ja som bola prvy krat na rezanie brucha,ale nedobre mi to spravila.Lebo mi odrezala iba jednu pneomatiku z brucha a vrchnu mi nechala,a ja som išla stym že mi odstrani obe,rez mi veľmi stiahla a nakazala mi aby som troška pribrala,aby sa mi to natiahla ta koža.No a teraz mi ide odsať tuk a vraj retať z bokoch ako zarovnať aby mi nevyseli,tak ja neviem ,.A tebe čo robili?
@barbyna6 mne robili abdominoplastiku, diastázu a pruh. Som mesiac po, na večer dosť opúcham, ale vraj je to normálne. Stále mám strach, teraz síce menší ako na začiatku pri sprchovaní. A veru som si zo začiatku dosť poplakala, hoci tu baby píšu, že nemali bolesti, tak ja som ich teda mala poriadne, hoci cca deň po operácii som sa cítila dobre, ale to som mala ešte telo pod vplyvom liekov na bolesť. Teda aspoň si myslím, že to bolo tým. prádlo som si kúpila 2 ks, aby som mala na prezlečenie a dobre som urobila, bez prádla mám pocit zraniteľnosti a z toho potom zvýšený tep - no nervy. Myslela som si, že všetko zvládnem lepšie. Brucho mám teraz pekne rovné a napriek bolestiam neľutujem, že so sa na to dala. Ešteaž sa aj opuch stratí, tak budem spokojná. Do budúcna rozmýšľam nad úpravou prsníkov, pretože hoci na nich mám veľa voľnej kože po kojení, tak vnútorného tkaniva tam moc neje a sú ako placky. ☹
@zaniram aho a ako dlho si po operácii začala cvičiť? Ja som doma predtým behávala na páse a chcela by som začať s rýchlejšou chôdzou, ale veľmi opatrne aby som si neublížila. A ešte ma zaujíma, kedy si začala spať aj na boku, lebo to ležanie iba na chrbáte ma ničí. Predtým spávala na bruchu a občas na boku. 🙂
Co sa tyka cvicenia, ja mam instrukcie, ze po cca 2 mesiacoch mozem zacat, dovtedy len prechadzky. A 2 mesiace vraj treba nosit aj spevnujuci pas, lebo sice je to vsetko prirastene, ale este nie uplne na pevno. A co je tazke, 2 mesiace smiem spavat len na chrbte☹
@ja27 ja som bola leniva a este k tomu som sa stale bala, lebo to bol zvlastny pocit a nevladala som. Ale cca po 3 mesiacoch. Najprv postupne trocha bruchace, zvysovala som pocet a potom som rovno zacala s Julian Michaels... Aj teraz ked trocha priberiem tak mam nad rezom pneumatiku 🙂 ale aj tak parada 🙂 Na boku som zacala spavat asi po 3 dnoch a pas nosila presne mesiac.
Ahojte babenky,vo februari som objednana na abnominoplastiku v Novamede v BB ,mne budu aj svastvo a pruh zosivat,mate niektora s tym skusenosti,je to velka bolest?ja mam doma dvoch drobcov,mladsi ma len rok a pol,tak sa musimn dat cim skor dokopy....dakujem ze sa podelite o svoje skusenosti...🙂
baby - mam 70 kg,154cm, po 4 detoch brucho hroza ☹ na zaciatku som mala 55kg. robia abdominoplastiku aj takym tucnym zenam? mam pruh, ktory treba riesit operacne, tak by som to spojila.
a preplaca nieco aj poistovna? dakujem
Babi prečo nepridávate fotky??
Ahojte,.
mňa operovali v stredu 21.1. 2015....mám to za sebou a moc sa teším.
Lea
@lea1980 Ahoj,ake su tvoje dojmy,bolest?da sa?ja som bola objednana na 2 februara ale musela som to este odlozit,koly kaslu:( asi pojdemaz na jar,mam dve deticky a teraz ked zuri chripka,neviem kto by sa o ne chore staral miesto mna....kde si bola a co ta to vyslo?dik
Ahoj,
som nadšená, dnes som bola na prevaze a vyzerá to úžasne.
Bola som v Esthetic centre v Petržalke a stálo to 1600 eur + 50 eur korzet.
Aj ja mám dve deti a z toho jedno akurát bolo doma s angínou, ale manžel to zvládol a ešte tento týždeň zvláda. Jednoznačne cca 2 týždne je potrebné, aby bol niekto s tebou.
A ak si len trochu chorá a kašleš, alebo kýchaš, tak nechoď....nereálne kašlať, smiať sa, kýchať.
Jediné čo bolo pre mňa najhoršie, tak bol chrbát....to že treba ležať iba na chrbte, alebo sedieť, tak s tým som mala problém, s ranou absolútne.
@lea1980 Dakujem za info,tak sa co najskor uzdrav a vsetko dobre rodinke🙂
Dakujem aj aj, všetko dobré aj vám, pa.
Baby, podelte sa o svoje skusenosti v skupine Abdominálna plastika brucha a pridajte aj fotky...🙂
Baby prosim o radu, tie ktore mate za sebou abdominoplastiku, ktoru kliniku odporucate aka je cakacia doba a pribliznu cenu za zakorok............ dakujem za vsetky odpovede 🙂 Ja by som chcela ist uz tuto jar.
@jankabublinka Janka chcem sa len opýtať ako si dopadla na operácii, lebo aj ja chcem ísť do Novamedu na abdominoplastiku ako si spokojná s výsledkom. Ďakujem za odpoveď...
@angellss Ahoj,idem tam 20 aprila,takze ked budem mat potom,ozvem sa....Na konzultacii ma mi Mudr.Pikula velmi pozdaval,tak uvidime.. 🙂
@jankabublinka Ahoj ja som sa bola tiež informovať u Dr. Pikulu pripadal mi, že sa tomu rozumie objednaná som na 11.mája tak mi prosím daj vedieť ako to dopadlo.
@angellss Dam vediet.... 😉
@angellss Ahoj,tak naozaj sa niet coho bat 🙂 bolesti su len take stipkanie,s chrbtom je to horsie,brusko ploche,ja som este ako na potvoru dostale v den operacie menzes,som myslela ze ma ani nebudu operovat,dali mi nieco aby som tak nekrvacala ....
,uz len dufam ze sa to dobre a rychlo zhoji,len jedno ma mrzi,to brusne svalstvo som mala v takom stave,ze sa mu trhalo a nedalo sa zosit ,sakra 😒 ,co uz aj tak dobre...neviem kedy sa mozem vystriet...ak by mi vedel niekto povedat...

@zaniram ako vyzera brucho po dlhsej dobe, je ploche alebo sa zacinaju tvorit nanovo tukove vankusiky a dbas aj na stravu alebo nie a pises ze velmi to nebolelo a ako dlho sa to hojilo ako dlho treba lezat alebo davat pozor