icon

Ako odhovoriť mladé dievča od estetických zákrokov?

9. máj 2024

Ahojte, nejde úplne o môj problém, no pomáham s jeho riešením mojej tete. Má dcéru, moju sesternicu, ktorá chodí na SŠ a čoskoro bude mať 18. Už vyše roka hovorí, ako si chce dať spraviť rôzne zákroky, od zväčšenia pier cez odsatie tuku na brade po vyplnenie lícnych kosti či kruhov pod očami, už fakt nemám prehľad. Nikto to nebral nejako vážne, že však ju to prejde, teta jej samozrejme nič také nedovolila. Akurát už to zintenzívnila plánovaním, keďže bude mať 18, tak teraz nevieme ako ďalej. Ako jej to vyhovorit. Nie je z nejakých bohatých pomerov skôr naopak, teta robí v obchode a výživné nedostáva nejako vysoké. Sesternica chodila cez leto na brigády od 15 tak niečo našetrené asi ma, aj keď nie na všetky tie zákroky. Ale hovorila že si nájde brigádu. Proste ona má predstavu o tom ako chce vyzerať a nedá sa jej to vyhovorit. Pritom by možno úplne stačilo keby trochu schudla alebo nefajčila, tuku na brade by sa zbavila aj bez operácie, ale to ona nechce počuť. Pravdepodobne kvôli fajčeniu a jej životnému štýlu sa jej robia vrásky výraznejšie ako mne, čo som o skoro 10 rokov staršia. Existuje nejaký spôsob ako v tom zabrániť, robia vôbec estetické kliniky zákroky tak mladým dievčatám? Veď to je obrovský zásah pre tak mladého človeka. Teta aj ja sme skúšali sa s ňou o tom rozprávať, poslala som jej videá že ako to môže dopadnúť, no stále si trvá na svojom.

Strana
z2
minenkak
9. máj 2024

Ale veď nič z toho čo píšeš není nič strašné a veľký zásah do tela,skôr by vás malo trápiť aký má štýl života a nie kyselina hyalurónová v perách

llucciaa
9. máj 2024

keď bude mať 18 bohužiaľ nič s tým nikto nenarobí ale teta teda jej mama jej môže teda začať kľudne účtovať nájomné a stravné keď si mladá myslí že život je len tak 🙂

autor
9. máj 2024

@minenkak no neviem, tie výplne ostávajú v tele oveľa dlhšie ako pár mesiacov (kedy ich prestane byť vidno), predkladám že časom bude potrebovať stále nové a stále viac. Hlavne keď chce začať v takto nízkom veku. A to odsávanie tuku, to tiež asi nebude úplne jednoduchý zákrok.

minenkak
9. máj 2024

Kyselina hyalurónová je súčasť ľudského tela a tuk sa už rozpúšťa alebo rozbíja a však uvidí či si zarobí na to

stvura
Autor odpoveď zmazal
talia16
9. máj 2024

Keď si na to sama zarobí, tak prečo nie? Ja som si tiež dala v 18 odsáť tuk z krku a dedokážem si vynachvaliť. Som chudá ako špageta, ale mala som problém s tukom pod bradou, nebol nejaky extrémny, ale proste mne sa nepačil a nepačilo sa mi že na každej fotke z profilu to bolo vidieť, tak som si to dala odstrániť, čo najskôr sa dalo a bolo to super rozhodnutie. Cítim sa ovela viac sebavedome od vtedy a ten tuk sa mi už tam nevrátil.

simona1998
9. máj 2024

V 18 som si dala vyplniť pery , kyselinu máš úplne prirodzene v tvojom tele preto sa tak rýchlo vstrebe. Teraz som nemala 3 mesiace výplň pier a ani nepoznať , že by som ich mala niekedy v živote napichané 😂, tiež chcem kontúru sánky a dokonca aj botox mám. Myslím si , že to je úplne oks

talia16
9. máj 2024

@stvura Presne ako hovoríte, niekto sa chce dať celý potetovať, tie zákroky, ktoré su vyšie spomenuté ani nie sú trvalé (ale môžu byť keď sa o nich človek stará)

autor
9. máj 2024

Ja som si zisťovala o tych zákrokoch dosť, a napríklad kyselina hyalurónová používaná ako výplň vôbec nie je taká istá ako tá, ktorá je pre človeka prirodzená. Aj po rokoch to stále ostáva v tých miestach vpichu. Zatiaľ sa ani nevie, aké následky to môže mať do budúcna.

simona1998
9. máj 2024

Rovnako ako potraviny ktoré kupujeme sú odpad s majú na naše telo následky . Povedz mi čo v tejto dobe nemá následky ? 😆absolútne by som to neriešila . Ak si na také veci zarobí a bude to chcieť , tak urobiť si ich da aj keby sa na hlavu postavíte . Bola som rovnaká .

minenkak
9. máj 2024

Však keby bola nezosietovana by bola za par dní vstrebáva

sintra
9. máj 2024

Realne, po dosiahnuti plnoletosti na nu nemate ziadne paky.

klotildabazarik
9. máj 2024

Aj si si odpovedala keďze bude plnoletý, môže si dat neviem co aj neviem kde😂myslím ze už je presvedčená od 15kx takže kto chce kam pomôže si tam, keď si našetriť nech ide držím jej palce

janka_266
9. máj 2024

bude mať 18, je to jej telo, jej rozhodnutie, ale teda keď to nepodporujú, nech si na to sama zarobí, možno si to potom rozmyslí, prípadne ak aj nie, tak neživiť do 30tky, nech si popri zákrokoch platí aj stravu a ubytovanie.

sickynickyobsadene
9. máj 2024

@talia16 akým spôsobom si ho dala odstrániť?

la_dolce_vita
9. máj 2024

Tieto zalezitosti su dost drahe, ale ak si zarobi, tak nech si robi co chce. Ale prispiet by som jej neprispievala na to. Bude musiet makat, tak je dost mozne, ze to este prehodnoti. Uz len prestat fajcit by urcite pomohlo.. ale na to musi prist sama

talia16
9. máj 2024

@sickynickyobsadene liposukcia

ss1908
9. máj 2024

hm a preco to tebe vadi? sice neplanuje nejake velke zakroky ale aj tieto nieco stoja a trocha ju to myslim prejde ked zacne brigadovat a zisti ze by to cele mala minut na esteticke vylepsenia. ale kazdy mame ine priority

lakebabe
9. máj 2024

V prvom rade nikoho do toho nič nie je pokiaľ si to platí sama a aj sa uživí sama.
V druhom kyselina sa rýchlo vstrebáva, keď konečne vynájdu kyselinu ktorá v tele vydrží aspoň štyri päť rokov hneď za ňu rada zaplatím aj trojnasobok😃 aspoň nebude treba chodiť na dopich. Dokonca aj botox po 4-5 mesiacoch vyprchá. Hlavne každá kyselina sa da rozpustiť injekcne pokiaľ sa jej efekt nepáči
Liposukcia je invazivnejsi zakrok ale pokiaľ ma dobrého chirurga prečo nie. Skor si myslím ze ona plánuje rozpustit tuk v brade injekcne na estetickej klinike.

januska12323
9. máj 2024

Keďže má dosť peňazí na "blbosti" má aj na nájom, oblečenie a vlastnú stravu. Teta jej po 18 môže vystaviť účet a uvidíme koľko jej ostane.

autor
9. máj 2024

Pride mi to dosť unáhlené, v tak mladom veku. Ja som tiež chcela počas strednej tetovania, piercingy, čo vtedy letelo. Nemala som na to, s odstupom času som rada, že som si nenechala vytetovať také veci, čo som vtedy chcela. Viem že sú to rozdielne veci, len to uvádzam ako príklad. Peniaze by vedela minúť napríklad na vodičák, alebo si šetriť na výšku. Chápem váš postoj, áno, zarobí si, je to jej telo, jej život. Len tým, že je to rodina, tak to asi vidím inak, hlavne keď viem, že to aj tetu dosť trápi

lakebabe
9. máj 2024

V prvom rade jej treba spoplatniť život bývanie strava atd vodičak je na nej ci ho chce a keď všetko utiahne nech skúsi ako uzna za vhodne

falbala132
9. máj 2024

autorka, mas uplnu pravdu, ze ta kyselina sa uplne nevstrebe nikdy a ja som zivy priklad toho ako lutujem dnes svoje rozhodnutie si dat pichnut pery pred 3 rokmi. dodnes sa mi to uplne nevstrebalo a asi sa mi zacina aj robit na pere nejaky granulom a riesim co s tym, lebo to zacina aj pekne boliet, aj ked to vobec nevidno. obcas pri viroze mavam na perach aj koznu reakciu. a to som si dala jednu z udajne naj kyselin na trhu. ale ved nech si skusi raz sama, mozno potom ju to prejde alebo jej dojdu peniaze.

talia16
9. máj 2024

@lakebabe @januska12323 Prečo by sa jej mal spoplatniť život? Keď študuje, tak je rodič stále právne zodpovedný jej platiť výživné bez rozdielu toho že pracuje. Z brigády zarobí max 200€ mesačne. Príde mi to ako chamtivé rozhodnutie brať svojmu dieťaťu prvé zarobené peniaze za to, že si za nich chce kúpiť niečo s čím ja nesúhlasí. Ako by ste sa cítili vy keby sa tešíte na to, že si konečne môžete kúpiť čo chcete, pracovali ste kôli tomu 12h denne za 4€ a potom príde váš rodič s tým že vám to všetko zoberie? Nenavidela by som za to svojich rodičov, to mi nepríde ako dobra výchova.

januska12323
9. máj 2024

@talia16 keďže s tým rodič nesúhlasí nemusí jej to ani platiť. Slečna si na to môže našetriť a dovtedy si možno rozmyslí.

autor
9. máj 2024

To by bolo zas voči nej asi nefér, pýtať od nej zrazu peniaze na stravu a energie len kvôli tomu, že brigáduje. A aby si nemohla dovoliť tie zákroky. To by asi nebol správny krok.

kristinka92
9. máj 2024

ten tuk na brade zas úplne chápem a to som úplne opačný typ, sánku mám výraznú a pod krkom nič nemám. ale dokážem pochopiť jej túžbu sa toho zbaviť, lebo naozaj to nevyzerá pekne. čo si budeme hovoriť, nevyzerá to dobre na nikom. akurát s tými výplňami licnych kosti by som brzdila, to som na nikom ešte nevidela že by vyzeralo dobre, aby nevyzerala smiešne ako ta starsia česká herečka. inak tieto veci čo píšeš sú financne náročne a vstrebávajú sa rýchlo - 4/5mes. z čoho to chce financovať? keď 1ml kyseliny stojí okolo 250€

liusa82
9. máj 2024

im ide akurát tak o zisk klinikám.Nie všetkým.To by som im krivdila ale väčšine áno.Ja mám iba botox v čele iné nič.A keby ním nekrčím ako divá nechodím ani na to.Jedine sem tam nejaký laser prekefovať fasádu v uvodzovkách😀 treba sa o seba starať ale s mierou.Mne sú hlavne smiešne tie obočia dokreslené a teda kolké vyzeraju ako chucky z hororu.To tiež neviem či sa nevidia podaktoré v zrkadle😀 U nás jedna predavačka v Kauflande to je topka v obočí.Vždy ked tam prídem radšej o krok odstúpim čo sa zlaknem..tomu sa už povie nulové estetické cítenie.A zas treba rozlišovať zákroky ak je to ozaj treba a niekoho to trápi.Napr krivý nos,odstavajúce velké uši atd

talia16
9. máj 2024

@januska12323 to som písala už vyšie, keď to dievča chce nech si na to zarobí sama. Ale nútiť ju platiť nájom, oblečenie a stravu (ako píšete vyšie) je choré

pukina
9. máj 2024

Jedna vec je, ze po 18 uz jej naozaj nic nevyhovorite, aj ked predpokladam, ze ked zisti cenu zakrokov a co vsetko obnasaju, tak si to rozmysli. Ale druha vec.. citam si tu diskusiu a vidim, ze to, co mi napadlo, sa nikto nespytal.
Miesto toho, aby ste jej hned vsetko zakazovali a vyhovarali, rozmyslala jej mama pripadne rodina, co je spustacom toho, ze si to chce dat spravit? ako ste sa k nej pocas dospievania stavali, ako s nou komunikovali? Ked si chce dat spravit tolko zakrokov, problem bude v jej sebavedomi. Aj ty pises, ze mohla by radsej schudnut, zmenit zivotny styl. Asi by som skor zmenila pristup k tomu, skuste vyzdvihovat to, co je na nej pekne, tiez som cely zivot pocuvala iba narazky na svoju postavu a kadeco a zanechalo to nasledky. Kazda sa s tym chce vyrovnavat inak, ja bojujem s binge eating, ona ma zrejme predstavy, ze tym splni nejaky symbol dokonalosti..

Strana
z2