icon

Ako sa zbaviť previsu na bruchu?

14. feb 2025

Da sa zbavit previsu na bruchu? Alebo nepomoze ani cvicenie ?

sissy27
14. feb 2025

Podla toho aky previs… tukoveho sa vies zbavit, koza nema kam zmiznut… ale plasticka chirurgia dokaze takmer zazraky.

autor
14. feb 2025

@sissy27 no ostal mi po sekcii previs , a chxela by som vediet ci niekomu cvicenim zmizol alebo je aj tak potrebna plastika

sissy27
14. feb 2025

Este raz - tuku sa zbavis dietou a cvicenim, vytahanej koze nijako, tam musi pomoct plasticka chirurgia.

akje
15. feb 2025

@autorka ako dlho mas po porode?

autor
15. feb 2025

@akje 2mesiace

andrea2667
15. feb 2025

Ty si fakt čakala ihneď po pôrode ploché brucho? 😅😂🤣
Neboj sa, pôjde to dole jedna radosť, aj keď nad jazvou asi už celkom na titulnú stránku módneho časopisu nebude. Teraz sa treba zamerať na pohodu a dojčenie koľko sa dá. Postava príde na rad neskôr. Uži si materstvo. 🤗

amazonka13
15. feb 2025

🍏 Ak si po pôrode, chvíľu ešte čakaj. Telo bude potrebovať čas, kým sa spamätá. Brušné svalstvo je potrebné primerane cvičiť už v šestonedelí, neskôr je už malá pravdepodobnosť, že ovisnuté podbruško vrátiš späť. Cvičenie určite v istom zmysle pomôže, ale začni už dnes. Len malé % mamičiek po pôrode nemá zvyšnú tukovú riasu na brušku, ktorá tam ostane navždy.

CVIK 1 - Ľahni si na chrbát. Vystreté ruky polož pod boky, budú chrániť kríže keď budeš dvíhať nohy. Pokrčenú P. nohu v kolene pritiahni ku hrudníku, vráť na zem. Vymeň nohu, pritiahni Ľ.nohu. Opakuj 10x.

CVIK 2 - Ľahni si na chrbát. Vystreté ruky polož pod boky, Pokrčené spojené nohy v kolenách pritiahni ku hrudníku, vráť na zem. Opakuj 10x.

CVIK 3 - Ľahni si na chrbát. Ruky voľne položené vedľa tela. Pokrčené nohy s chodidlami na zemi. Nadýchni sa do bruška, vydýchni a ťahaj silno pupok dole ku chrbtici, chrbticu v páse zatlač dole do zeme. Opakuj 10x.

* Ďalších tisíc cvikov nájdeš na nete .

nevenka
15. feb 2025

@amazonka13 je po porode SEKCIOU, takze cvicit v sestonedeli asi nemohla.

Po sesttonedeli, ked lekar povie, ze mozes aj cvicit a citis sa dobre, tak treba zacat rehabilitovat, nie nejake cviky, co Ti kto odporuci, lebo na 99% ich budes cvicit zle. Ak mas diastazu, co ma kazda druha, najlepsi je fyzioterapeut, ktory ale vie, co robi. Lebo mnohi radia dychat do brucha a to je cele zle. Takze ja odporucam Moniku Srenkelovu, ked uz si chces pozriet nejake videa, info o tom.
Po porodoch je toto s tym nasim bruchom trosku zlozitejsie, ale vacsinou to spravne cvicenie a dychanie pomaha.

nevenka
15. feb 2025

@amazonka13 prosim Ta, ZIADNE DYCHANIE DO BRUCHA JEJ NERAD!

amazonka13
15. feb 2025

Nevenka drahá, ona nepíše, že je čerstvo po sekcii, ... Radím čo s tým neskôr a začínam vetou ... " Ak si po pôrode, chvíľu ešte čakaj.... " To dá rozum, že po sekcii pár mesiacov nemôže cvičiť 🙂.