icon

Je možné vybrať znamienka aj počas leta?

ice8
4. aug 2023

Alebo je spravny cas skor na jesen ?

bykaterina
4. aug 2023

@ice8 je to uplne jedno. musis ich chranit tak ci tak ak sa mienis opalovat kratko po vybrati. teraz uz asi ani nedostanes termin, najskor na jesen. je dovolenkove

opica_skorica
4. aug 2023

@ice8 v akútnom prípade i ihneď, ale človek sa v lete viacej potí a dlhšie sa to potom hojí.

ice8
autor
4. aug 2023

Kožná mi odporúčila prehliadku až po lete, počas leta sa znamienka menia a výsledok by nebol tak dobrý ako po lete.

bykaterina
4. aug 2023

@ice8 nie, bezne sa robia aj operacie prsnikov a to je omnoho vacsi zasah ako znamienko. aj opercie sa bezne robia ci cisaraky, bedrove atd...

ice8
autor
4. aug 2023

@bykaterina Kožná mi odporúčila prehliadku až po lete, takze mi Kožná klamala ?
Daily sun exposure can potentially cause healthy moles to look suspicious, so it may be easier to detect skin cancer in winter.
https://www.myskincentre.com.au/article/best-ti...

mane01
4. aug 2023

@ice8 mne vyberali v juni, cize pred letom…3-4 tyzdne som nechodila do vody…

bluka2
4. aug 2023

Určite sa dá, vlastná skúsenosť. Ale ak to počká, tak radšej po lete

tanyan
4. aug 2023

Je možné vybrať ich kedykoľvek, ale v lete sa môžu zmeniť a ak to nie je akútne, tak sa to robí väčšinou na jeseň a v zime.
Aj kvôli tomu, že jazvy sa krajšie hoja bez priameho vystavenia slnku.
Ťažko to porovnávať s cisárskym, ktorý nepočká alebo s bedrovým, kde človeku viditeľná jazva neprekáža tak ako po znamienku. Jazvy po operácii prsníkov sú skryté v plavkách či podprsenke, takže slnko na ne ani v lete priamo nepôsobí.

beata_k
4. aug 2023

@ice8 Neklama ti, iba odporucala. Jazva sa nesmie opalit. Mne vybrali aj v lete. Ale dorazne ma upozornili na slnko. Takze som si cele leto prelepovala jazvu.

diankamf
4. aug 2023

Mne kozna hovorila, ze v lete nie az na jesen 🙂

bykaterina
4. aug 2023

@ice8 ty si asi dr nepočúvala s porozumením. Ak to nie je akútne jasné aj ona si chce užiť leto takže aj kvôli opaľovaniu a kúpania je lepšie od jesene do jari. Ale bežné sa to robí celý rok.

janetinka27
4. aug 2023

@ice8 mne tiez vraveli, ze az po lete. To mi vravi ako kozne doktorky a aj na chirurgii v nemocnici

euka210
4. aug 2023

@ice8 po lete, lebo slnko, horuco je, koza velmi pracuje v lete...