Labioplastika: Ako prebieha hojenie po zákroku?
Žienky chcela by som sa opýtať tych, čo absolvovali lahioplastiku, ako sa vám to hojilo? Neviem aký je normálny priebeh hojenia, som 10den po a jazvu mi neprídu ešte veľmi ucelené stále to trochu "mokvá " opuch a modriny našťastie už zmizli, len ráno je to trochu opuchnuté a počas dňa odpuchne. Za odpovede dakujem
@lulu1152 ahoj, predtým som bola u obvodnej na odber, čisto len koagulačné parametre, aj sa pytala na čo to potrebujem, tak som to tak zaobalila, nechcela som velmi povedať čo chystám. Výsledok ti obvodná vytlačí a vezmeš ich so sebou. No dovolenku som mala 2 týždne a som za to veľmi vďačná. Čítala som vo fórach, že iné ženy šli po pár dňoch alebo týždni už do prace, ale ja som reálne až po tých dvoch týždňoch bola ako tak schopná sedieť.. ale u každého to ma iný priebeh, ja som po týždni bola ešte celá opuchnuta a všetko ma dole bolelo
@laurapoz ešte jednu otázočku 😄 ako dlho ti trvala cesta domov a či ťa niekto viezol a za ako dlho po operácii začneš cítiť bolesť? Ja mám ísť na operáciu a veľmi sa bojím.. dovolenku v práci mi môžu dať max týždeň a pol, potom už musím ísť a mám strach aby som to tam vydržala a nedala najavo že ma niečo bolí lebo nechcem rozprávať že som bola na labioplastike 😂😂
@lulu1152 so mnou nemal kto ísť, ani som to nikomu nepovedala, takže som sa sama doviezla aj odviezla 😄 cesta domov mi trvala asi hodinu a pol autom, prvý deň som nemala ani bolesti, ani opuch, vtedy ešte pôsobila lokálna anestézia takže som cestou domov zvrtla aj nákup 😂😂😂 bolieť a puchnúť to začalo až na druhý deň, neboj, dá sa to zvládnuť 🙂 a neboj sa, ja som cely tyzden po tom bola dole jedna velka modrina, dalsi tyzden sa už opuch zmiernil. hlavne si dopredu kúp gázove štvorce /idealne 10x10cm, v baleni ich je 100/ , betadine, borovu vodu, mne doporucili si dať do do nohavičiek len tenku vlozku, inak rano a večer som si dala sprchu, potom po kazdej malej potrebe som si to pekne vyčistila buď tým betadinom alebo bórovou vodou s tým gázovým štvorcom, vymenila vložku, po velkej potrebe som si dávala sprchu. ono to ani výrazne nejako nebolelo, len proste pre ten opuch budeš trochu čudne chodiť a nebude to komfortné, ale nikto si na mne nič nevšimol. Obleč si hlavne niečo volne, ideálne teplaky a zvládneš aj sama cestu 🙂
Nejaky sprejik na poranenia chladive vlozky na opuch alebo sedave kupele by nezabrali?take tie klasicke poporodne praktiky...
@lulu1152 no ja som teraz skoro mesiac po, stehy som mala vstrebatelne, tie sa mali vstrebať maximalne do 6-7 týždňov, už ich tam skoro vôbec nevidím, len sám tam nejaký tenký pozostatok tak dúfam, že aj to zmizne, opuch ani modriny už nemám, len je to stále také citlivé, hlavne keď viac cez deň chodím alebo dlho sedím tak to cítim, ale hovorím si, že to chce čas... akože všade sa udávajú také veci, že pohlavný styk je možný po 6 týždňoch, ale reálne si to za tie dva týždne čo mi ešte ostavaju od teraz predstaviť asi neviem, ale čo týždeň to je lepšie a lepšie. No mne to mokvalo fakt prve tri týždne, stále som nosila len vložku a ošetrovala tým betadinom a borovou vodou a potom to samé postupne prestalo. V práci ak som nemala pri sebe tie gázky a borovu vodu, tak som sa to snažila po wcku aspoň trochu poumyvat čistou vodou, osušíť a potom keď som prišla domov som to osprchovala a vyčistila....
@lulu1152 nebudem klamať, že mi počas prvého týždňa po nenapadlo, na čo som sa to zase dala, ale išla by som opäť, ono ten nepríjemný pocit aj opuchy a modriny zmiznú, to ci som 100% spokojná ešte posúdiť neviem, lebo konečný vzhľad to bude mať až po pár mesiacoch, ale v porovnaní s tým ako som to mala predtým je to obrovský rozdiel a celkom aj nezvyk :D .. ja som si povedala, že ak nepôjdem tak budem mať celý zvyšok života komplexy, plus som mala kvôli tomu aj zdravotné problémy a keď mi na konzultácii doktor povedal, ze po pôrodoch sa ten vzhlad môže ešte zhoršiť, tak pre mňa bola jasná voľba ísť teraz keď som na to mala priestor ako to ešte pár rokov odkladať, takže sa neboj, všetko bude fajn. Kľudne sa ozvi, budem rada 🙂

Fakt si myslis ze tu najdes odpovede na nieco tak intimne?? 😁
Skus sa pospytovat zien v tejto skupine https://www.modrykonik.sk/group/7291/