icon

Možnosti omladenia pleti na estetických klinikách

prosimopomoc
24. sep 2025

Ahojte,
prosím o radu, aký zákrok je bežné vykonávaný na estetických klinikách a podporuje omladenie pleti?
Chodím pravidelne na čistenie pleti ku kozmetičke, používam stredne drahé krémy, sera, ... ale to je len doplnok. Krém pleť neomladne.
Mám záujem o jemne pozdvihnutie kontúr, prip. prinavrátenie prirodzeného lesku, jednoducho života.
Žiadne zákroky nemám, botox ani výplne, nič.
Make up nepoužívam, preto to neviem zamaskovať.
Vďaka

anonym_eebe28
24. sep 2025

@prosimopomoc tak zamaskuj radsej make upom, ako tym sajrajtom.

prosimopomoc
autor
24. sep 2025
@anonym_eebe28

@prosimopomoc tak zamaskuj radsej make upom, ako tym sajrajtom.

@anonym_eebe28 vďaka za názor, k ničomu mi nepomohol. Make up tiež nie je vyrobený z kamiliek a levandule ...

anonym_87c187
24. sep 2025

Neviem poradiť, aké zákroky sú na klinikách. Ak máš pocit, že potrebuješ lesk a pozdvihnúť kontúry, tak hľadaj nejaké prírodné prostriedky.
Ale z vlastnej skúsenosti, mám 50+ môžem odporučiť, ak nemáš problémy s pleťou, nepoužívaj nič. Ja som sa celý život nejako prirodzene vyhýbala dekoratívnej kozmetike. Mám zdravú pleť celý život v podstate. Nikdy som nepila, nefajčila, stravujem sa roky bez lepku (alergia). Cukor som jedno obdobie (8rokov) nejedla. Čo najviac prirodzených nespracovaných potravín, dostatok spánku, pohybu ak sa dá. A netrápiť vo vyššom veku (40+) telo prílišným vychudnutím. Bola som na stretávke zo SŠ, a tie baby čo sa maľovali od SŠ, alebo boli chudé vyzerali ako také "starenky".
Aj genetika robí veľa, naposledy som omrkla moje o 20 rokov staršie tety ako sú na tom 😀

mirokub
Odpoveď bola odstránená
prosimopomoc
autor
24. sep 2025
@anonym_87c187

Neviem poradiť, aké zákroky sú na klinikách. Ak máš pocit, že potrebuješ lesk a pozdvihnúť kontúry, tak hľadaj nejaké prírodné prostriedky.
Ale z vlastnej skúsenosti, mám 50+ môžem odporučiť, ak nemáš problémy s pleťou, nepoužívaj nič. Ja som sa celý život nejako prirodzene vyhýbala dekoratívnej kozmetike. Mám zdravú pleť celý život v podstate. Nikdy som nepila, nefajčila, stravujem sa roky bez lepku (alergia). Cukor som jedno obdobie (8rokov) nejedla. Čo najviac prirodzených nespracovaných potravín, dostatok spánku, pohybu ak sa dá. A netrápiť vo vyššom veku (40+) telo prílišným vychudnutím. Bola som na stretávke zo SŠ, a tie baby čo sa maľovali od SŠ, alebo boli chudé vyzerali ako také "starenky".
Aj genetika robí veľa, naposledy som omrkla moje o 20 rokov staršie tety ako sú na tom 😀

@anonym_87c187 tiež nefajčím, nepijem, mám plnšiu tvár, keďže nie som úplne štíhla a aj napriek primeranému tuku v tvári mám pocit, že vyzerám staro.. alebo skôr bez výrazu. Pozerala som sa na nové fotky a vôbec nevyzeram ako ja

anonym_eebe28
24. sep 2025
@prosimopomoc

@anonym_eebe28 vďaka za názor, k ničomu mi nepomohol. Make up tiež nie je vyrobený z kamiliek a levandule ...

@prosimopomoc si pozerala dnes reklamny prispevok nejakej dr. v Reflexe, kde si nahanala klientky od 20 rokov na botox? Ty si uz 13 r po, tak ta to nakoplo?

anonym_87c187
24. sep 2025
@prosimopomoc

@anonym_87c187 tiež nefajčím, nepijem, mám plnšiu tvár, keďže nie som úplne štíhla a aj napriek primeranému tuku v tvári mám pocit, že vyzerám staro.. alebo skôr bez výrazu. Pozerala som sa na nové fotky a vôbec nevyzeram ako ja

@prosimopomoc a ako sa cítiš ty vnútorne? Aký máš zo seba pocit? Pretože ako sa cítiš, tak aj vyzeráš, proste to zo seba vyžaruješ... To mám na sebe tiež od sledované. Teraz mám náročnejšie obdobie a to tiež poznačí aj črty tváre. Hlavne po 50+ som sa minule sama seba zľakla, že však vyzerám ako moja teta (inak mám ju rada) ... 😀

sovica
24. sep 2025

@prosimopomoc Pridaj sa do skupiny Plastická chirurgia a estetická dermatológia: Rady, skúsenosti, referencie, tam ti kočky poradia:
https://www.modrykonik.sk/group/7291/

prosimopomoc
autor
25. sep 2025
@anonym_eebe28

@prosimopomoc si pozerala dnes reklamny prispevok nejakej dr. v Reflexe, kde si nahanala klientky od 20 rokov na botox? Ty si uz 13 r po, tak ta to nakoplo?

@anonym_eebe28 nie, TV nepozerám už roky