icon

Musím si zobrať práceneschopnosť po plastike nosa?

26. feb 2025

Ahojte ako to funguje , chcem na plastiku nosa a tam by som si musela zobrať PN v praci alebo?

katkaseiner
•
26. feb 2025

Ak pracujes z domu mozno by si nemusela - ja som sice mala plastiku uší, jeden den volna som mala v den operácie a dalsie dni som uz robila z domu a kamsru som nezapinala - islo fakt o cca 2-3 dni jym bol obvaz na hlave

autor
•
26. feb 2025

@katkaseiner nepracujem z domu a vraj sa musi mať obväz aj 2tyždne na nose tak preto či sa to ráta ako normálna PN

lilianka28
•
26. feb 2025

Po plastike nosa určite treba zostať doma. Veď budeš opuchnuta, s obvazom a dosť možné, že aj s nejakými modrinami.
Toto sa naozaj nedá porovnať s plastikou uši, ako sa píše v príspevku vyššie.
Len ak je to plastická operácia bez zdravotného dôvodu, lekár ti na to PN nedá.

ina2405
•
26. feb 2025

Ja by som išla na PN. Nebude sa ti dať dobre dýchať nosom, veľmi nekomfortné, celá budeš opuchnutá, s monoklami. A určite nepotrebuješ do toho chytiť ešte nejakú virózu, teraz v sezóne..

minenkaa
•
26. feb 2025

Aspoň tri štyri týždne a budes si musieť zobrať dovolenku,toto asi nebudú zdravotne dôvody

melanta
•
26. feb 2025

Ak ide o estetický zákrok, nie je dôvod na PN. Môžeš čerpať dovolenku alebo iné voľno po dohode so zamestnávateľom.

strasko
•
26. feb 2025

Ja viem tak, ze mas narok na PN a po plastike nosa by som ju veru vyuzila aspon na tie 2 tyzdne... je to sice finance nevyhodne, ale aspon nemusis cerpat dovolenku a aspon ti to prve hojenie prebehne v pokojnom peostredi

alenka58
•
26. feb 2025

určite by som zostala doma, nakoľko je stále obdobie chrípky a iných vírusov, to by som neriskla

melanta
•
26. feb 2025

@strasko nárok na základe čoho, ak ide o estetický zákrok na vlastnú žiadosť? O akú diagnózu v rámci nemocenského poistenia ide?

biba_18
•
26. feb 2025

@melanta možno na nejaké pooperačné komplikácie by sa to dalo uhrať ...

ina2405
•
26. feb 2025

@melanta ak je tá plastika zo zdrav.dôvodov - prepážka nosa a pod., vtedy má určite nárok na PN

melanta
•
26. feb 2025

@ina2405 ale veď ja píšem o prípade, ak ide o estetický zákrok na vlastnú žiadosť. Ak ide o zákrok, ktorý indikoval lekár, tak je PN samozrejmá, vtedy aj poisťovňa zákrok alebo jeho časť prepláca.