icon

Nežiadúce účinky silikónových implantátov: Skúsenosť a varovanie

jenett
4. jan 2024

Ahojte priatelia, žienky, dievčatá,

Ani neviem ako začať…Píšem to sem preto, že tento môj príbeh by mohol niekomu pomôcť…Všetko sa to začalo v roku:
2013- prvá operácia silikónové prsia veľmi som sa tešila, že mám krásne prsia aké som vždy chcela 🤭
2015- mi začalo autoimunitné ochorenie štítnej žľazy (kôli ktorému som nemohla otehotniet, našťastie mi na to prišli ale až po 4,5 rokoch a našťastie mám 2 krásne detičky za ktoré ďakujem 🙏
2021/6- zistené trvalo zväčšené uzliny v podpazuší
Zhoršený ekzém
2022/11 výmena prsných implantátov kôli kapsulárnej kontraktúre za nové…veľká chyba 🫣 ,ale to som ešte nevedela.
( Doktor, ktorý mi to robil mi to nemal ani spraviť, keďže som mala určité diagnózy,lenže je to veľký biznis, má to každá druhá predsa nie? však čo hlavne,že za to dostal zaplatené a hlavne,že som mala najlepšie silikóny značky Mentor…) Z časti je to aj moja vina priznávam bola to chyba. Ale ako sa hovorí ľutovať sa nemá 😅
Po tejto operácii som začala chodiť po vyšetreniach, sono prsníkov v úplnom poriadku… keďže mi nedali tie trvalo zväčšené uzliny tak som sa dostala na hematologické vyšetrenie a ukázali sa problémy s bielymi krvinkami..
Neskutočné padanie vlasov mi začalo po tej druhej operácii…
Zdravotný stav sa len zhoršoval…
Priznám sa že aj ma napadlo, či to nespôsobujú silikonové implantáty, začala som googlit, čítať a zisťovať…už mi to aj pár doktorov načrtlo že to môže byť z toho no samozrejme, že túto alternatívu som dávala na posledné miesto…keď som si dávala robiť silikóny nikdy by ma nenapadlo koľko to môže mať nežiadúcich účinkov o ktorých sa moc nehovorí a veľakrát to bývajú aj bežné problémy, ktoré človek prehliada. Predsa som sa predtým nikdy nad tým až tak nezamýšľala, že stále je to cudzie teleso v tele a nikdy nemôžeme vedieť ako to v tele zareaguje aj po rokoch…
2023/9 som išla na masáž lymfatických uzlín že snáď mi to pomôže vyriešiť, niektoré moje problémy..
Ale nestalo sa… stal sa opak…
Opuchol mi ľavý prsník… o pár dni som utekala v strašných bolestiach na pohotovosť… začal sa ďalší kolotoč vyšetrení…
Krvné testy, Sono prsníkov, MRI…
Mali vylúčiť Karcinóm a lymfóm 🫣
Viete si predstaviť tie stresy, strach, bezmocnosť a to čakanie..
Mala som jedno veľké šťastie, že som natrafila na Urgentnom príjme v nemocnici Penta Hospitals na dr. Martu Marcinovú, ktorá mi veľmi pomohla a aj naďaľej pomáha riešiť túto situáciu čo mi nastala… naplánovali sme operáciu na 15.12. 2023 (vybratie silikonových implantátov) všetko sme to naozaj rýchlo zbúchali aj na to že bolo tesne pred Vianocami…
Ďakujem Vesmíru že to zariadil tak,že ma operovali práve MUDr. Marta Marcinová
a MUDr. Pavol Macho (plastický chirurg) v nemocnici Penta Hospitals..Nemocnica Bory
Som im za všetko vďačná 🙏
Čakanie na výsledkov (cytológia) po operácii našťastie vylúčilo Karcinóm prsníka 🙏🙏🙏
Ešte ma čakajú kým sa trocha zotavím ďalšie vyšetrenia ohľadom lymfatickeho systému, snáď ma tiež čakajú pozitívne správy 🙏
Teraz sa len modliť nech mi to všetko dobre dopadne 🙏🙏🙏a tiež aby mi niektoré vyššie uvedené diagnózy neostali natrvalo…
Aby som nezabudla Ďakujem mojej rodine, blízkym priateľom (oni vedia, ktorí)a najväčsie Ďakujem patrí tiež môjmu manželovi že pri mne stojí a miluje ma takú aká som ❤️
Žienky a dievčatá, keď sa raz rozhodnete urobiť určité veci a rozhodnutia a hlavne kôli kráse,ale aj celkovo, tak len porozmýšlajte či Vám to za to stojí…Začnime sa ľúbiť také ake sme, každá z nás je výnimočná ❤️
Buďťe zdravé,šťastné a milované 😇🙏

Strana
z2
dianadd
25. sep 2024

@sonaguffy ja len doplnim a upravim, ze zahranicni plast chirurgovia praveze uznavaju BII a aj siria povedomie. To len u nas (cr/sr) sa vacsina tvari ze su zeny paranoidne a tie priznaky su psychosomaticke.
V amerike je uz vela chirurgov ktori sa zameriavaju uz len vyslovene na explant surgeries a najlepsie s total capsulectomy aby sa odstranil nie len implos (najlepsie v celku) ale hlavne kapsula.
Myslim ze takuti explantaciu u nas robi len krivosudsky ale nie som si 100% ista

sonaguffy
25. sep 2024

@rommynka no vypadavanie vlasov ma vela zien som citala..Este vobec neviem, zatial chodim po vysetreniach a pohovoroch s lekarmi, neviem co mi urobia s tymi uzlinami, toho sa bojim najviac.

jenett
autor
16. okt 2024

@sonaguffy vybrali mi implantaty v nemocnici bory, aj mi odstranili kapsule a aj z jedneho prsnika odobrali.. mal mi to najprv ten doktor co mi prsia robil ale nakoniec vzhladom ku vsetkemu sa rozhodli to urobit v nemocnici.. a modelaciu mi nerobili lebo som mala male prsia..

zuzanamal
Autor odpoveď zmazal
timea301196
23. nov 2024

Baby kde ste si dali zmenšovať?

katarinka289
23. nov 2024

@timea301196 v Moste pri Bratislave v Mediklinik

zuzanna33
23. nov 2024

Teraz veľa prípadov je aj na internete žienky po x rokoch sa snažia zbaviť implantátov pretože im spôsobujú veľké zdravotné problémy v USA sú o tom organizácie a poukazujú na veľké riziká žiaľ u nás je to veľký biznis...

katarinatibi
28. nov 2024

@jenett ahoj môžem sa spýtať to vyberanie to si platila za to?

jenett
autor
29. nov 2024

@katarinatibi ahoj najprv ma posielali k doktorovi ktory mi implantaty vkladal, ale kedze videli v boroch v nemocnici v BA ze v akom som stave tak sa rozhodla pani doktorka ze mi to spravia tam takze som neplatila a som aj rada ze mi to tam robili lebo mi odstranili poriadne kapsuly a vycistili ma poriadne… co neviem co by mi to tak poriadne spravil ten plasticky chirurg ktory mi to vkladal.. tam ma operovala pani doktorka chirurgicka, ktora riesi prsniky a aj plasticky chirurg…

lenka351
17. dec 2024

@timea301196 ja som bola v Kosiciach u Dr. Svehlika. Som velmi spokojna. Vsetko mi vopred kvalitne vysvetlil, pristup uzasny nie len pred operaciou, ale aj po. Ma skvele sestricky a cela atmosfera velmi v pohode. Bolo to moje 2.zmensenie - pred 12timi rokmi som bola v statnej nemocnici, tak to sa neda porovnat. Jednak mi nezmensili tak ako som chcela, ale tak ako sa im pacilo - ze k mojej postave, jednak cela ta atmosfera tam... no ako v nemocnici. Tu od silonoek s cipkou namiesto bandaze az po darcek - kozmeticky balicek po prebudeni, komunikacia s mojou rodinou, vsetko tip top. odporucam.

michi862
21. dec 2024

@zuzanamal ahoj ja mam toto iste od 5 dna.. tiež nechapem, som už 5m po.. po zaťaži presne a palenie až do bradavky, citim to aj trochu do chrbta, neviem či je to nejaky nerv alebo čo sa deje

zuzanamal
7. jan 2025

@michi862 no zakaždým keď som prišla k doktorovy povedali že podľa všetkého sú prsia ok . Ale že to zrejme bude chrbtica alebo neaký nerv. Čo moc nerieši odpoveď na nič.

katarinatibi
20. feb 2025

@jenett už mám aj ja po. Musela som platiť za vybratie. Ako si sa vyrovnala s prsiami po vybratí? No ja som veľmi nešťastná z toho aké sú prázdne...

jenett
autor
21. feb 2025

@katarinatibi no ja som bola hlavne rada ze sa mi nepotvrdili tie najhorsie veci. Teda stale som v sledovani ohladom uzlin ktore nejsu uplne ok… takze neviem ako to bude dalej…neda sa to porovnat ked tam zrazu nic nie je samozrejme ze to neprida ani na sebavedomi..ale ber to tak ze v zivote su dolezite ine hodnoty, a ak ta niekto naozaj lubi tak toto mu nebude prekazat. Povedz si ze mas zdravie a to je najviac..A stale sa daju prsia vyplnit este tukom ze ti odoberu z inej casti tela a daju do prs… takze moznosti su len vzdy treba zvazit aj neziaduce ucinky…

mk22
21. feb 2025

@jenett mala si aj úpravu, teraz po roku, aké máš prsia?
@katarinatibi prečo museli ísť von?

katarinatibi
25. feb 2025

@mk22 mne po 14 rokoch jeden praskol. Inak som bola celý priebeh bez komplikácií...

rommynka
4. mar 2025

@katarinatibi ahoj prosím ťa u koho si bola na vybratí? Ja stále vyberám komu ísť. Bola som aj v Boroch ale tam pani doktorka vyberá len ak máte komplikácie (prasknutý silikón a tak...). Tak stále neviem na koho sa obrátiť aby to hlavne všetko vybral.

vveron1ka
4. mar 2025

@zuzubb007 ja mam spravene prsia a veru..rolaky nosim stale.. tricko s vystrihom ani nemam 🙂. Moje okolie ani netusi ze mam silikony. 2 roky som dojcila a myslim ze som si ich zasluzila. 😉 pekny den.

llenkapettko
4. mar 2025

.

katarinatibi
28. mar 2025

@rommynka u doktora Fabryho. Ma ambulanciu v ba aj v ds

rommynka
28. mar 2025

@katarinatibi ďakujem za info. a vybral a vyčistil ti všetko? nebol problém?

jenett
autor
16. apr 2025

@mk22 upravu nemam zatial ale planujem casom

katarinatibi
18. apr 2025

@rommynka jasne všetko v poriadku

lucinkaboz
8. júl 2025

Stitna zlaza ako autoiminitne ochorenie nema nic spolocne s implantatmi

Strana
z2