Odstrániť znamienko laserom alebo chirurgicky?
Ahojte, prosím Vás co sa lepšie hojí a ktorý prístup je vhodnejší, dať znamienko odstaniť chirurgicky alebo robia to aj laserom?
Ďakujem.
To posudi kozny lekar. Mne robila laserom a mamu poslala k chirurgovi. Ak si mozes vybrat, tak laserom. Nemam ziadne stopy a to jedno znamienko bolo velke.
to je o vybere vhodnej metody daneho doktora... on musi vediet, ci je to znamienko na laser alebo na rezanie... mam vyberane aj tak aj tak...
@cimage a prosím ta ake je asi riziko recidívy? Že opäť narastie? Aj keď nie v pôvodnom stave
@roztlieskavacka ja mam odstranene cca 5rokov a nic nerastie
Ja mám odstranovane znamienka aj laserom aj chirurgicky.
Mám to pekne zhojene a to mi robili väčší počet.
Vhodný spôsob odstranenia určí kožný lekár po vyšetrení znamienka. Nie každé sa dá odstrániť laserom + na niektoré treba aj histologiu.
Ja mam odstránené laserom. Muž musel ísť chirurgicky. Ma to šití malú jazvu.
@lilianka28 Môžem sa opýtať, kde ste boli? Ja mám tiež väčšie množstvo a vyzerá to na slušnú cenu, ďakujem.
@sjuz666 Ja som bola v Spinne RK - tam mi robili elektrokauterom (niečo ako laser) a aj chirurgicky (1 sobotu v mesiaci tam chodí plastický chirurg).
A potom som bola aj v BB Essur Clinic, tam mi robili chirurgicky pri oku jedno a jedno veľké na chrbte.
Vzdy chirurgicky. Už sa xykrat stalo, že vypálili i zle znamienko, bez histológie nik nevedel a potom bum, návrat aj s metastázami. Rakovina koze je jedna z najzakernejsich. Radšej jazvu po reze ako niečo zanedbať. Áno, cez detmatoskop ti kožný vie povedať, ale nikdy to nie je 100%
@lilianka28 Vďaka, to mám trochu od ruky, hľadala som niečo bližšie k Bratislave. Ceny tam sú neskutočné

Ak treba aj histologiu tak treba rezat. Laserom odstranene sa defacto spali a nie je mozne ho histologizovat