icon

Odstrániť znamienko laserom alebo chirurgicky?

28. jan 2025

Ahojte, prosím Vás co sa lepšie hojí a ktorý prístup je vhodnejší, dať znamienko odstaniť chirurgicky alebo robia to aj laserom?
Ďakujem.

e1i
28. jan 2025

Ak treba aj histologiu tak treba rezat. Laserom odstranene sa defacto spali a nie je mozne ho histologizovat

cimage
28. jan 2025

To posudi kozny lekar. Mne robila laserom a mamu poslala k chirurgovi. Ak si mozes vybrat, tak laserom. Nemam ziadne stopy a to jedno znamienko bolo velke.

krasneleto
28. jan 2025

to je o vybere vhodnej metody daneho doktora... on musi vediet, ci je to znamienko na laser alebo na rezanie... mam vyberane aj tak aj tak...

roztlieskavacka
28. jan 2025

@cimage a prosím ta ake je asi riziko recidívy? Že opäť narastie? Aj keď nie v pôvodnom stave

cimage
28. jan 2025

@roztlieskavacka ja mam odstranene cca 5rokov a nic nerastie

lilianka28
28. jan 2025

Ja mám odstranovane znamienka aj laserom aj chirurgicky.
Mám to pekne zhojene a to mi robili väčší počet.
Vhodný spôsob odstranenia určí kožný lekár po vyšetrení znamienka. Nie každé sa dá odstrániť laserom + na niektoré treba aj histologiu.

kiki68
28. jan 2025

@e1i netreba, muz mal laserom a islo na komplet histologiu. S tym, ze keby vysla zle, tak to beru potom uz hlboko a s okolim. Plus kontrastna latka. Nam povedali cely postup. Ten laser bol sekunda, zbamienko doslova odsal a islo dalej do labaku

lilyianka
28. jan 2025

Ja mam odstránené laserom. Muž musel ísť chirurgicky. Ma to šití malú jazvu.

sjuz666
27. feb 2025

@lilianka28 Môžem sa opýtať, kde ste boli? Ja mám tiež väčšie množstvo a vyzerá to na slušnú cenu, ďakujem.

lilianka28
27. feb 2025

@sjuz666 Ja som bola v Spinne RK - tam mi robili elektrokauterom (niečo ako laser) a aj chirurgicky (1 sobotu v mesiaci tam chodí plastický chirurg).
A potom som bola aj v BB Essur Clinic, tam mi robili chirurgicky pri oku jedno a jedno veľké na chrbte.

breeen
27. feb 2025

Vzdy chirurgicky. Už sa xykrat stalo, že vypálili i zle znamienko, bez histológie nik nevedel a potom bum, návrat aj s metastázami. Rakovina koze je jedna z najzakernejsich. Radšej jazvu po reze ako niečo zanedbať. Áno, cez detmatoskop ti kožný vie povedať, ale nikdy to nie je 100%

sjuz666
28. feb 2025

@lilianka28 Vďaka, to mám trochu od ruky, hľadala som niečo bližšie k Bratislave. Ceny tam sú neskutočné