Osobná skúsenosť s liposukciou podbradku
Ahojte, absolvovala som liposukciu podbradku v Bratislave a rada by som sa podelila o svoje pocity, mozno to pomoze niektorej z vas, ktora hlada osobne skusenosti. Ja som teda zial ziadne osobne skusenosti tu nenasla, iba odporucania “schudni, cvic tvarovu gymnastiku, zmen zivotny styl” ale teda ziadny komentar od niekoho, kto to realne absolvoval.
Prisla som na sukromnu kliniku, vysvetlili priebeh zakrok a pooperacnu starostlivost, podpisala som zmluvu a nasledne som sa musela vyzliect dohola, a iba taku jednorazovu kosielku som si obliekla, doktorka si zakreslila oblast, ktoru bude odsavat. Presla som na operacny stol, vydezinfikovali mi cely krk a tvar (aj pery, okolie oci). Dostala som 3 vpichy injekcie s anestetikom, do brady a za usnymi lalokmi. Nasledne mi doktorka urobila male asi 1cm rezy v troch umrtvenych oblastiach. Personal bol velmi prijemny, privetivy, o vsetkom co mi robia hovorili, nakolko som si radsej zavrela oci. Nasledne cez rezy mi vpichli dlhu tenku ihlicu a napustali mi podbradok tumeksacnym roztokom cca 200ml, ktory zaroven aj znecitlivoval oblast. Ale kazdy pohyb ihli pod kozou bol bolestivy, v podstate zaziva lebo ten roztok to zacal znecitlivovat az po par sekundach, ale vzdy len presne v tom miestecku kade presla ihla. Cize kym mi znecitliveli cely podbradok to trvalo aj 15-20minut a asi 100zasunuti a vysunuti ihlou a presunuti o pol centimetrra dalej az do kym bola cela oblast podbradku (od brady po klucne kosti a od ucha k druhemu) napustena roztokom. Bolelo to, zatinala som päste, krutila sa na operacnom stole, mala som pocit akoby mi umyvali zospodu korene zubov zubnou kefkou, cez rovnake miesto presla pani Dr. niekolko krat, rychlim vysunutim a zasunutim ihlice. Nasledne presla na ultrazvukovu ihlicu, ktoru tak isto zasunula a rozbijala tuky v podbradku, pichanim, vysuvanim/zasuvanim, plus to este pistalo az mi chvilami pistalo v usiach aj hlave. Aj po anesteze to bolo na niektorych miestach bolestive. Po cca 20min sa preslo k zaverecnej faze, odsavaniu, ktore trvalo asi hodinu, tak isto vpichmi cez tie tri 1cm rezy, aj odsavanie bolo nepohodlne, tahave, citila som ako sa mi to tam zasekava, ako mi to taha, trha a tak isto niektore miesta boli k nevydrzaniu. Po cca 1h a 45min na operacnom stole som uz bola cela tak ubolena, ze uz len jemny dotyk prsta na kozi na podbradku ma bolel. Odsali mi cca 300ml (ale vtom bola aj cast toho tumestacneho roztoku) a zvysna cast co ostala postupne bude vytekat cez ranky a vstrebavat sa. Dr. mi zalepila ranky a nasadila ohlavku, ktora mi dost stahovaka aj hrdlo. Citila som ze mi taha kozu na podbradku bola napnuta a ubolena. Asi 10-15minut som si oddychla na izbe v posteli a bola som prepustena domov s antibiotikami, flectorom a liekmi na zmiernenie opuchov. Celkovo som na klinike stravila 3hodiny. Po prichode domov mi anesteza prestavala ucinkovat a dost to bolelo, aj este boli, kedze som to dnes absolvovala. Musela som si uvarit iba krupicovu kasu lebo ma cely podbradok boli pri otvarani ust, zuvani a prehltani. Celkovo som dost ubolena, iba som lezala doma, a davala si flector a panadol. Z raniek za usami mi trosku vyteka krv zmiesana s tym roztokom, co je normalne po dobu 48hodin. Ohlavku treba mat 24hodin denne aspon tyzden. Potom aspon 8hodin denne po dobu 2-3tyzdnov. Uprimne, keby som vedela ze az takato bolest to bude pocas zakroku aj doma, nedala by som sa na to. Ale na druhej strane som rada, ze som to zvladla, vysledok vyzeral super uz hned po zakroku. Len upozornujem, ze ja som naozaj obezna, vyska 165cm, vaha 115kg, cize aj moj podbradok bol velky. Jana Hrmova ma video na youtube, hovori tam, ze bola na rovnakom zakroku, u nej to cele trvalo do 20min a nic ju ani nestihlo boliet, ale to je tym, ze ona ma 50kg a odsali jej mozno 20-30ml tuku (ak vobec). Cize cim vacsi podbradok tym dlhsi a bolestivejsi zakrok. Verim, ze moja skusenost niekomu pomoze, ak sa zaujima o detailny priebeh a skutocne pocity. Co som si citala reviews na strankach klinik vzdy iba bolo zhrnute “ze to bolo bezbolestne a vysledok stoji za to”. Ale realne, to nebolo az take ruzove. Vybrala som si kliniku Envy, personal aj priestory na jednotku, aj ked nie som bohata, chcela som si dopriat tych najlepsich odbornikov a som rada, ze som to absolvovala prave tam. Moje hodnotenie zakroku a kliniky 5/5! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️👌🏼
Estetická a plastická chirurgia je veľmi bolestivá, neviem prečo to nerobia v úplnej anestéze. A najhoršie a pritom najbolestnejsie je to, že ideš na zákrok z úplného zdravia. Ja som absolvovala odstránenie kožných výrastkov na viečkach a spojivkach a poviem ti samotný zákrok eňo ňuňo ale šesť injekcií do každého oka, bola iná diskotéka. Som povedala nikdy viac. S monoklami som chodila ešte mesiac. Vlastné dieťa sa má zľaklo keď som prišla domov takáto dokatovana.
Prvý krát počujem o klasickej liposukcii podbradku. Najbližšie sa opýtam na klinike, či toto môže byť pravda, pretože tomu neverím. Tuk v podbradku sa totiž likviduje lipolýzou. Tú som absolvovala, 3 sedenia, bezbolestný zákrok, dvojitá brada je fuč. Takže nevidím dôvod, prečo by niekto absolvoval liposukciu, ak existuje bezbolestná metóda. A čo sa týka Envy kliniky, keď som ja hľadala kliniku, Envy z výberu vypadla. Dúfam, že si zákrok mala bezplatne za túto reklamu.
@pandorra asi záleží, kde si si ju dala robiť. Myslím si. Keď vidím, že ju niekde ponúkajú za 100 - 200 eur za jedno sedenie, tak neverím, že to môže mať účinok. Nepíšem samozrejme, že toto je tvoj prípad samozrejme. Ja mám kamošku, ktorej robili liposukciu na spodnom bruchu, kopec bolesti, výsledok žiadny, ona tvrdí dokonca, že to brucho má škaredšie. Je to aj o kvalite lekára. A potom každé telo inak reaguje a to nevie ovplyvniť nikto z nás.
@melanta ahoj, ako pisem, som dost obezna, aj moj podbradok bol dost velky. Lipolyza by bola v mojom pripade neucinna, alebo velmi malo ucinna. Informovala som sa o vsetkych moznostiach a na viacerych klinikach, citala som si recenzie a pri lipolyze iba cca kazda druha bola s vysledkom spokojna. A mne ju teda neodporucali, lebo pri tom mnozstve tuku by nebolo vidno ziadny rozdiel. Podbradok mojich rozmerov dokazala zmensit jedine liposukcia. A ty si akoze nepocula, ze existuje liposukcia podbradku? Staci ked si das vyhladat do googla alebo v youtube a rovno ti najde niekolko videi. Robi sa bezne, ako pisem aj napr. influencerka Jana Hrmova bola na klasickej liposukcii podbradku, aj Plackova a pomaly vsetky jej kamaratky. Samozrejme, ich to tak bolet nemuselo, ked ze ony podla mojho nazoru ani liposukciu nepotrebovali a nebolo im co odsat a Hrmova bola vraj za 20min komplet hotova. U mna to trvalo skoro 2 hodiny, co je urcite ze dost velky rozdiel. A pises ci za toto hodnotenie som to mala aspon zadarmo. Moje hodnotenie je 5/5, co znamena ze vyborne, ale bolest bola. Tym ze som doteraz nikde podrobne nenasla popis cloveka mojich rozmerov ktory to absolvoval, iba same chude vyžle ktore tvrdili ze to bolo rychle a bolest v pohode, tak som sa toho ani nijak extra nebala, a preto som do toho isla. Ale clovek s BMI nad 40 ma aj predsa iny objem tuku a zakrok trva dlho, tym padom aj ovela ovela viac vpichov a stuchani bolo potrebnych. Uz 48hod.po zakroku, bolest ustupuje, skoro ziadna by sa dala povedat. Iba opuch a trosku hnede modrinky, ktore ale nie su nejak vyditelne. Aj opuch je mensi ako bol volakedy moj podbradok, uz teraz som velmi spokojna s vysledkom. Ako sa hovori, pre krasu sa trpi. Bol to masaker, ale aj na bolest pri porode zabudnete, ked vidite vase krasne babatko. Presne take pocity mam uz dnes, ze wow a som stastna ze som sa na to dala a ze som zatala zuby a vydrzala to 🙂 Cenu zakroku si viete najst na stranke kazdej kliniky, ktora to robi.
Znovu sa hlasim, som aktualne 2 a pol tyzdna po liposukcii podbradku, modriny su uz slabe, koza sa pomaly stahuje, opuch odchadza. Vsimnite si, ako sa mi “posunulo” znamienko, o kolko sa mi stiahla koza pod bradou. Jednoznacne by som do toho isla znovu, akurat ze by som si uz vyziadala celkovu anestezu, pripadne su aj kliniky, kde liposukciu podbradku vykonavaju automaticky v celkovej anesteze. Verim ze vam moja skusenost pomohla sa rozhodnut, pripadne pripravit na zakrok. Drzte sa 🙂
Prvý krát počujem o klasickej liposukcii podbradku. Najbližšie sa opýtam na klinike, či toto môže byť pravda, pretože tomu neverím. Tuk v podbradku sa totiž likviduje lipolýzou. Tú som absolvovala, 3 sedenia, bezbolestný zákrok, dvojitá brada je fuč. Takže nevidím dôvod, prečo by niekto absolvoval liposukciu, ak existuje bezbolestná metóda. A čo sa týka Envy kliniky, keď som ja hľadala kliniku, Envy z výberu vypadla. Dúfam, že si zákrok mala bezplatne za túto reklamu.
@melanta dobrý deň kde ste zákrok absolvovala?ďakujem
Prve dve fotky su pred zakrokom, taky bol moj podbradok 🫣 a posledna je 24hodin po zakroku s opuchom, ale uz tam je vidno velky rozdiel 😍
@matka_roka_ Ja som tiež po liposukcii brady teraz 6sty deň. Zákrok bol bezbolestný som aj zaspala pritom. Odsávali mi laserom tuk a ešte mám rez pod bradou kde mi prekrižil doktor platyzmu a aj pod ňou odsal tuk to je sval od krku hore ,aby to bolo spevnené celé . V pondelok idem na vyberanie stehov. Mám to zalepene ešte . Nosím masku stále len na 2-3 hod si to mam od včera dávať dole. Výsledok bolo vidieť hneď. Ešte som opuchnutá ,na dotyk to boli mám to také necitlivé priamo pod bradou. Od bolesti už nič neberiem iba na opuch a preventívne antibiotiká mi dali. Uvidím v pondelok po kontrole keď mi výberu stehy. Tie vpichy pri ušiach to mi odlepia tiež z v pondelok. Ako to máte teraz ? Už sa všetko zahojilo? Mne povedali že sa to všetko dá do normálu tak do 4-6 mesiacov. Úplne všetko sa musí vstrebať.Ale že v polke júla sa môžem aj opalovať. Zatiaľ oddychujem a dúfam že sa mi všetko zahojí .
@matka_roka_ Ja som tiež po liposukcii brady teraz 6sty deň. Zákrok bol bezbolestný som aj zaspala pritom. Odsávali mi laserom tuk a ešte mám rez pod bradou kde mi prekrižil doktor platyzmu a aj pod ňou odsal tuk to je sval od krku hore ,aby to bolo spevnené celé . V pondelok idem na vyberanie stehov. Mám to zalepene ešte . Nosím masku stále len na 2-3 hod si to mam od včera dávať dole. Výsledok bolo vidieť hneď. Ešte som opuchnutá ,na dotyk to boli mám to také necitlivé priamo pod bradou. Od bolesti už nič neberiem iba na opuch a preventívne antibiotiká mi dali. Uvidím v pondelok po kontrole keď mi výberu stehy. Tie vpichy pri ušiach to mi odlepia tiež z v pondelok. Ako to máte teraz ? Už sa všetko zahojilo? Mne povedali že sa to všetko dá do normálu tak do 4-6 mesiacov. Úplne všetko sa musí vstrebať.Ale že v polke júla sa môžem aj opalovať. Zatiaľ oddychujem a dúfam že sa mi všetko zahojí .
@bubi62 kde si absolvovala zakrok? Aj ja som chcela ísť ale po tom co pisala autorka som objednanie zo strachu zrušila
Ja som bola na Belleza v Trnave. Všetci boli veľmi milí. Bola som minulý štvrtok.
@bubi62 jeeej, presne tam som chcela ísť aj ja. K dr. Zambojovi
@janka_23 Mne to robil dr..Cehlár robil mi aj viečka v novembri a som veľmi spokojná. Je vynikajúci, preto som chcela zas jeho. Po príchode ideš na izbu ,do spodného prádla dajú ti erár a tečie ti infuzka . Potom mi to doktor pokreslil ,vysvetlil čo bude robiť.. vycikať😊 rovno na sálu tam druha infuzka a potom náladovka. Oni to robia laserom špeciálnym . Ja som o pol4 vstávala dlhá cesta...tak som bola taká unavená že som tam zaspala pri rádiu čo púšťali. Trvalo to asi cca 2 hod. Dali mi masku na tvar antibiotiká ,lieky proti bolesti a opuchu. A hneď ma pustili domov. Trošku ma to bolelo na 2 hý deň ale tabletku som si dala len na noc. Na kontrole som bola teraz v pondelok ale už v našom meste lebo aj sem chodí v pondelky. Teraz si na noc nedam nič. Beriem len na opuch. Tak od 5tej do 8smej večer som bez bandáže. Odporúčam ..netreba sa báť on je fakt super. Len prvé dva dni som len smoothie píla a kašu riedku. Teraz je už fajn. Je to trošku citlivé to mam ale dá sa to. Držím palce. Balá som sa že budem odstavená celé leto,ale keď povedal v pol júli opaľovať čo sa určite radšej nebudem tak to je fajn.
@janka_23 Mne to robil dr..Cehlár robil mi aj viečka v novembri a som veľmi spokojná. Je vynikajúci, preto som chcela zas jeho. Po príchode ideš na izbu ,do spodného prádla dajú ti erár a tečie ti infuzka . Potom mi to doktor pokreslil ,vysvetlil čo bude robiť.. vycikať😊 rovno na sálu tam druha infuzka a potom náladovka. Oni to robia laserom špeciálnym . Ja som o pol4 vstávala dlhá cesta...tak som bola taká unavená že som tam zaspala pri rádiu čo púšťali. Trvalo to asi cca 2 hod. Dali mi masku na tvar antibiotiká ,lieky proti bolesti a opuchu. A hneď ma pustili domov. Trošku ma to bolelo na 2 hý deň ale tabletku som si dala len na noc. Na kontrole som bola teraz v pondelok ale už v našom meste lebo aj sem chodí v pondelky. Teraz si na noc nedam nič. Beriem len na opuch. Tak od 5tej do 8smej večer som bez bandáže. Odporúčam ..netreba sa báť on je fakt super. Len prvé dva dni som len smoothie píla a kašu riedku. Teraz je už fajn. Je to trošku citlivé to mam ale dá sa to. Držím palce. Balá som sa že budem odstavená celé leto,ale keď povedal v pol júli opaľovať čo sa určite radšej nebudem tak to je fajn.
@bubi62 super, ďakujem ze si sa podelila so skúsenosťou 😊 idem teraz koncom mesiaca na botox k nim na kliniku tak si rovno zajednam termin na liposukciu
@janka_23 môzem poprosiť koľko máš rokov a do ktorých oblasti si to dávaš? Ono to potom znovu ochabne? Žiadne tŕpnutie nič?
@bubi62 mam 44, dávam si celo, medzi obocie a okolo očí. Nikdy som žiadny problém nemala a ani mi nic neochablo. Beriem to ako prevenciu proti tvorbe vrások. Ja som veľmi spokojná
@matka_roka_ kolko ta to stalo prosim?
@bubi62 koľko ta stala liposukcia podbradku ?

Pána beka. To ja asi radšej umriem tučná 😀
Ale ako fakt. Klobúk dole, že si na toto nabrala odvahu, a že to hodnotíš napriek tomu zážitku, ktorý si popísala, ako 5/5. Dúfam, že zákrok prinesie želaný efekt a že sa ti to skoro zahojí.