Osobná skúsenosť s liposukciou podbradku
Ahojte, absolvovala som liposukciu podbradku v Bratislave a rada by som sa podelila o svoje pocity, mozno to pomoze niektorej z vas, ktora hlada osobne skusenosti. Ja som teda zial ziadne osobne skusenosti tu nenasla, iba odporucania “schudni, cvic tvarovu gymnastiku, zmen zivotny styl” ale teda ziadny komentar od niekoho, kto to realne absolvoval.
Prisla som na sukromnu kliniku, vysvetlili priebeh zakrok a pooperacnu starostlivost, podpisala som zmluvu a nasledne som sa musela vyzliect dohola, a iba taku jednorazovu kosielku som si obliekla, doktorka si zakreslila oblast, ktoru bude odsavat. Presla som na operacny stol, vydezinfikovali mi cely krk a tvar (aj pery, okolie oci). Dostala som 3 vpichy injekcie s anestetikom, do brady a za usnymi lalokmi. Nasledne mi doktorka urobila male asi 1cm rezy v troch umrtvenych oblastiach. Personal bol velmi prijemny, privetivy, o vsetkom co mi robia hovorili, nakolko som si radsej zavrela oci. Nasledne cez rezy mi vpichli dlhu tenku ihlicu a napustali mi podbradok tumeksacnym roztokom cca 200ml, ktory zaroven aj znecitlivoval oblast. Ale kazdy pohyb ihli pod kozou bol bolestivy, v podstate zaziva lebo ten roztok to zacal znecitlivovat az po par sekundach, ale vzdy len presne v tom miestecku kade presla ihla. Cize kym mi znecitliveli cely podbradok to trvalo aj 15-20minut a asi 100zasunuti a vysunuti ihlou a presunuti o pol centimetrra dalej az do kym bola cela oblast podbradku (od brady po klucne kosti a od ucha k druhemu) napustena roztokom. Bolelo to, zatinala som päste, krutila sa na operacnom stole, mala som pocit akoby mi umyvali zospodu korene zubov zubnou kefkou, cez rovnake miesto presla pani Dr. niekolko krat, rychlim vysunutim a zasunutim ihlice. Nasledne presla na ultrazvukovu ihlicu, ktoru tak isto zasunula a rozbijala tuky v podbradku, pichanim, vysuvanim/zasuvanim, plus to este pistalo az mi chvilami pistalo v usiach aj hlave. Aj po anesteze to bolo na niektorych miestach bolestive. Po cca 20min sa preslo k zaverecnej faze, odsavaniu, ktore trvalo asi hodinu, tak isto vpichmi cez tie tri 1cm rezy, aj odsavanie bolo nepohodlne, tahave, citila som ako sa mi to tam zasekava, ako mi to taha, trha a tak isto niektore miesta boli k nevydrzaniu. Po cca 1h a 45min na operacnom stole som uz bola cela tak ubolena, ze uz len jemny dotyk prsta na kozi na podbradku ma bolel. Odsali mi cca 300ml (ale vtom bola aj cast toho tumestacneho roztoku) a zvysna cast co ostala postupne bude vytekat cez ranky a vstrebavat sa. Dr. mi zalepila ranky a nasadila ohlavku, ktora mi dost stahovaka aj hrdlo. Citila som ze mi taha kozu na podbradku bola napnuta a ubolena. Asi 10-15minut som si oddychla na izbe v posteli a bola som prepustena domov s antibiotikami, flectorom a liekmi na zmiernenie opuchov. Celkovo som na klinike stravila 3hodiny. Po prichode domov mi anesteza prestavala ucinkovat a dost to bolelo, aj este boli, kedze som to dnes absolvovala. Musela som si uvarit iba krupicovu kasu lebo ma cely podbradok boli pri otvarani ust, zuvani a prehltani. Celkovo som dost ubolena, iba som lezala doma, a davala si flector a panadol. Z raniek za usami mi trosku vyteka krv zmiesana s tym roztokom, co je normalne po dobu 48hodin. Ohlavku treba mat 24hodin denne aspon tyzden. Potom aspon 8hodin denne po dobu 2-3tyzdnov. Uprimne, keby som vedela ze az takato bolest to bude pocas zakroku aj doma, nedala by som sa na to. Ale na druhej strane som rada, ze som to zvladla, vysledok vyzeral super uz hned po zakroku. Len upozornujem, ze ja som naozaj obezna, vyska 165cm, vaha 115kg, cize aj moj podbradok bol velky. Jana Hrmova ma video na youtube, hovori tam, ze bola na rovnakom zakroku, u nej to cele trvalo do 20min a nic ju ani nestihlo boliet, ale to je tym, ze ona ma 50kg a odsali jej mozno 20-30ml tuku (ak vobec). Cize cim vacsi podbradok tym dlhsi a bolestivejsi zakrok. Verim, ze moja skusenost niekomu pomoze, ak sa zaujima o detailny priebeh a skutocne pocity. Co som si citala reviews na strankach klinik vzdy iba bolo zhrnute “ze to bolo bezbolestne a vysledok stoji za to”. Ale realne, to nebolo az take ruzove. Vybrala som si kliniku Envy, personal aj priestory na jednotku, aj ked nie som bohata, chcela som si dopriat tych najlepsich odbornikov a som rada, ze som to absolvovala prave tam. Moje hodnotenie zakroku a kliniky 5/5! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️👌🏼
@fatimuska ahoj. V lokálnej anestéze .Robil mi to dr. Dávid Cehlár v Trnave. Veľmi som spokojná. Nič ma nebolelo ani potom. On mi robil aj viečka v Lučenci kde bývam, aj tam ordinuje v pondelky a už pracuje aj vo Zvolene. Má tam novú ordináciu. Je super nedám na neho dopustiť.
@bubi62 nevieš ci aplikuje aj botox?
@bubi62 prosim ta a kde vo Zvolene ma ambulanciu? Pripadne vies mi dat nejaky kontakt? Dakujem
@anonym_7be123
@janka_23
https://www.prive-clinic.sk/. Stačí tam zavolať oni dajú kontakt aj na Zvolen aj dr. Cehlára a všetko pekne vysvetlia .

@fatimuska ahoj. V lokálnej anestéze .Robil mi to dr. Dávid Cehlár v Trnave. Veľmi som spokojná. Nič ma nebolelo ani potom. On mi robil aj viečka v Lučenci kde bývam, aj tam ordinuje v pondelky a už pracuje aj vo Zvolene. Má tam novú ordináciu. Je super nedám na neho dopustiť.
@bubi62 prosim ta a kde vo Zvolene ma ambulanciu? Pripadne vies mi dat nejaky kontakt? Dakujem