Ovisnuté brucho po cisárskom reze
Ahoj.
Ženy, prosím vás, dá sa s ovisnutým bruchom po cisárskom niečo urobiť?
Vždy som mala pekne ploché brucho a žiadne „špeky“... krásnu postavu presýpacích hodín... a teraz mám toto 🙄
A som zúfalá, hlavne preto, že neviem, či tu je nejaká nádej, keďže ja som ako novorodenec mala ťažkú operáciu chrbtice, takže som mala šport celý život zakázaný (a mám ho zakázaný aj naďalej). Maximálne rýchla chôdza a možno nejaké ľahké cviky doma. Žiadne silové nemôžem.
Od pôrodu je to už 6 rokov. 🙈 Ja také brucho nechcem a na estetický zákrok nemám 🙄
Máte niektorá skúsenosť?
@anonym_autor mne sa zda, ze tam mas aj dost tuku, treba schudnut a poradit sa s fyzioterapeutom
Ešte chcem dodať,že nie som žiaden jedák. A na sladké ani nie som.
Mas podla mna nefunkcne brucho, to znamena fyzioterapia so zameranim na diastazu. Mozes ju mat, nemusis, ale oslabena a nefunkcna stena brucha a vsetkych jeho vrstiev tam je, po sekcii to byva este horsie.
(Ja som kedysi bola u Moniky Srenkelovej, prislo mi to dobre, len som to cvicenie flakala, no a medzitym porodila dalsie deti, takze vysledok Ti neukazem 😅)
Ani silovy s vlastnou vahou nemozes? Michal Hafo ma taky trening pre zaciatocnikov, zacala som, len som otehotnela a mam problem s tlakom, takze ako vladzem, pocvicim cosi, co zvladnem, ale mne to pride vcelku ok, to cvicenie. Len to musis zvazit podla zdravotneho stavu.
Mas podla mna nefunkcne brucho, to znamena fyzioterapia so zameranim na diastazu. Mozes ju mat, nemusis, ale oslabena a nefunkcna stena brucha a vsetkych jeho vrstiev tam je, po sekcii to byva este horsie.
(Ja som kedysi bola u Moniky Srenkelovej, prislo mi to dobre, len som to cvicenie flakala, no a medzitym porodila dalsie deti, takze vysledok Ti neukazem 😅)
Ani silovy s vlastnou vahou nemozes? Michal Hafo ma taky trening pre zaciatocnikov, zacala som, len som otehotnela a mam problem s tlakom, takze ako vladzem, pocvicim cosi, co zvladnem, ale mne to pride vcelku ok, to cvicenie. Len to musis zvazit podla zdravotneho stavu.
@anonym_574e46 môže byť... Lebo je to vážne len ako koža, také "mlandrave"
prepac ale ja vidim tukove brucho z nespravnej zivotospravy a nie ze necvicis, kopu bab necvici a maju chude brucha. Zacni menej jest a uvidis ze brucho rychlo splasne. Ja osobne diastazu nevidim, vidim typicke tukove brucho ake maju baby ktore ani nerodili.
@anonym_autor také brucho mám ja vždy keď priberiem. Keď schudnem, zmenší sa a neovísa. Skús len schudnúť stravou a rýchlou chôdzou.
Toto nie je iba koža, toto je tukový previs, a treba len cvičiť, dodrzat kaloricky deficit
Napis co zjes presne, aspoň tri dni. Aby sme vedeli posúdiť. Ale tiez tam nevidím postavu presypqcich hodín z minulosti, ale dosť tuku. A brucho sa robi v kuchyni, sory
To je tukové bruško. Ale pod tukom môže byť aj diastaza. Ja mám diastazu,no na bruchu málo tuku,čiže ani to nie je nejak vidieť.
Baby majú pravdu,v prvom rade je to tuk, takže schudnúť
To nema nic s cisarskym rezom. Je to tuk. Treba schudnut. Cukor je na brucho najhorsi.
@anonym_autor ja odporúčam riešiť to s odborníkmi.Ja som išla na prístroj InBody a tam mi spravili komplet analýzu všetkého - voda, tuk v tele, rozloženie tuku v tele, svalová hmota, bielkoviny, minerálne látky. Určili mi bazálny metabolizmus a odporúčaný kalorický príjem. Začala som si počítať kalórie a dodržiavať kalorický deficit a konečne som začala chudnúť ! Okrem toho treba pohyb a cvičenie. A na ten previs brucha treba ísť k odborníkovi, ktorý to zhodnotí a povie, či sa to stiahne diétou a cvičením, alebo nie. Samozrejme treba obmedziť: cukor v potravinách, vyprážané, mastné, slané, variť s minimom oleja a piť veľa vody. Držím palce a želám veľa pevnej vôle 🙂))
Ďakujem za všetky komentáre.
Netvrdím, že som bola chudá modelka. Vždy som mala väčšie boky a veľké (pevnejšie ako dnes) prsia, ale v páse som bola štíhla. Možno ste sa niektoré zasmiali, keď som napísala, že som mala krásnu postavu. Ale áno – pre mňa bola moja postava pekná, ja som ju zbožňovala. Nikdy som nebola ten typ ženy, ktorá je so sebou večne nespokojná. Práve naopak – mala som sa rada taká, aká som bola. Nevravím, že sa teraz nemám rada, len už viem, čo to znamená byť nespokojná. 🙈
Nikdy som nešportovala ani necvičila a jedla som vždy to, na čo som mala práve chuť a kedy som mala chuť. Ale ako som už písala vyššie, nie som nejaký veľký jedák, ktorý šrotuje všetko zaradom, a tiež nie som veľmi na sladké.
Môže to byť aj tuk, neviem, nehádam sa, nevyznám sa v tom. Nikdy predtým som také brucho nemala. Proste mi to tak ostalo po pôrode. Jazva po cisárskom reze bolela ešte pár mesiacov. Urobilo sa mi tam niečo a museli mi to znovu trochu otvoriť a zašiť. Dodnes to mám mierne znecitlivené/strpnuté. Posledné tri roky ma vždy začiatkom zimy chytí chrbtica, takže niekedy nemôžem aj 2 týždne poriadne chodiť. A to je presne ten čas, keď človek na nejaké tuky a chudnutie nemyslí a jediné, čo si želá, je byť zdravý.
Takže áno, som zanedbaná 🙈 ale nie z pohodlnosti alebo pažravosti.
Teraz, keď mi je lepšie a kým sa chrbtica znova neozve, sa chcem dať trochu do poriadku. V podstate viem, čo musím a čo nesmiem robiť. Len chcem vedieť, či sa to dá zmeniť. Viem, že schudnúť sa dá, ale MOJA OTÁZKA ZNIE, či sa to dá aj vrátiť do normálu – či aj keď schudnem, to ovisnuté brucho ostane ovisnuté navždy.
Mrkni na facebooku TripleF. Je to cviko pre zeny, jedna baba to robí. Geniálne cviky na diastazu, nefunkčné brucho. Presne tvoj typ problemu. Cvika maju iba pol hodinu. Su tam baby aj s vacsim prevysom ako mas ty, a maju to po par mesiacoch pekne skorigovane.
@anonym_73d340 ou... No mňa boli chrbtica preto,lebo som na ňu bola operovaná hneď týždeň,čo som sa narodila. Takže to je celoživotný problém... Diastazu nemám.
Ak nemôžeš cvičiť, tak potrebuješ schudnúť stravou, súdiac z toho brucha/chrbta a z tých nôh, potrebuješ schudnúť cca 15kg.
@anonym_73d340 ou... No mňa boli chrbtica preto,lebo som na ňu bola operovaná hneď týždeň,čo som sa narodila. Takže to je celoživotný problém... Diastazu nemám.
@anonym_autor schudnut stravou a pridat vhodny pohyb - aj na operovanu chrbticu urcite nieco mozes cvicit - rychla chodza istotne, plavanie, joga. Ak smies, mozno pridat posilovanie vahou tela, pripadne lahke cinky jednorucky a expandery. Pohyb ti prospeje celkove, i ked na vahu vyrazny vplyv mat nemusi. Strava je klucova.
Ďakujem za všetky komentáre.
Netvrdím, že som bola chudá modelka. Vždy som mala väčšie boky a veľké (pevnejšie ako dnes) prsia, ale v páse som bola štíhla. Možno ste sa niektoré zasmiali, keď som napísala, že som mala krásnu postavu. Ale áno – pre mňa bola moja postava pekná, ja som ju zbožňovala. Nikdy som nebola ten typ ženy, ktorá je so sebou večne nespokojná. Práve naopak – mala som sa rada taká, aká som bola. Nevravím, že sa teraz nemám rada, len už viem, čo to znamená byť nespokojná. 🙈
Nikdy som nešportovala ani necvičila a jedla som vždy to, na čo som mala práve chuť a kedy som mala chuť. Ale ako som už písala vyššie, nie som nejaký veľký jedák, ktorý šrotuje všetko zaradom, a tiež nie som veľmi na sladké.
Môže to byť aj tuk, neviem, nehádam sa, nevyznám sa v tom. Nikdy predtým som také brucho nemala. Proste mi to tak ostalo po pôrode. Jazva po cisárskom reze bolela ešte pár mesiacov. Urobilo sa mi tam niečo a museli mi to znovu trochu otvoriť a zašiť. Dodnes to mám mierne znecitlivené/strpnuté. Posledné tri roky ma vždy začiatkom zimy chytí chrbtica, takže niekedy nemôžem aj 2 týždne poriadne chodiť. A to je presne ten čas, keď človek na nejaké tuky a chudnutie nemyslí a jediné, čo si želá, je byť zdravý.
Takže áno, som zanedbaná 🙈 ale nie z pohodlnosti alebo pažravosti.
Teraz, keď mi je lepšie a kým sa chrbtica znova neozve, sa chcem dať trochu do poriadku. V podstate viem, čo musím a čo nesmiem robiť. Len chcem vedieť, či sa to dá zmeniť. Viem, že schudnúť sa dá, ale MOJA OTÁZKA ZNIE, či sa to dá aj vrátiť do normálu – či aj keď schudnem, to ovisnuté brucho ostane ovisnuté navždy.
@anonym_autor myslím ze úpravou stravy by si mohla tomu brusku pomôcť, ale ci az do takej miery ze úplne zmizne ovisnutie veru neviem....ak mas peniaze, skúsila by som lpg osetrenie,, maderoterapiu...v kombinácii so stravou by to malo pomôcť...vela stastia
@anonym_autor toto určite nie je len koža. Najlepšie zájsť za fyzioterapeutom, pekne poradí ako cvičiť. Máš tam ešte tuk a je to vidieť aj na stehnách.
Cvičením sa ti aj koža pekne stiahne.
@anonym_autor nechod na ziadny zakrok.
To sa iba len tak povie,ze zakrok ale si predstav,aka bolest to musi byt.Je to ako dalsi cisarak(alebo este horsie)a velmi sa zlahcuje toto "zmasakrovanie"tela...
Mas to co mas.Si mama.
Chlapi s tym problem nemaju tak preco s tym maju problem zeny,vsak ..
Nebud produktom spolocnosti,ktora zeny tlaci k dokonalosti.
Vykasli sa nato a zi,mas TU iba niekolko rokov k dispozicii tak ich nepremrhaj.
AK mas taketo telo tak je to preto,ze si dala zivot.
Velka vatsina ludi to len a len ocenuje a chlapi to miluju.
Maju v sebe zakodovane aby sa im to pacilo🙂

@anonym_autor kaloricky deficit a neviem či môžeš pilates napr