icon

Ovisnuté brucho po cisárskom reze

Dnes o 20:34

Ahoj.
Ženy, prosím vás, dá sa s ovisnutým bruchom po cisárskom niečo urobiť?
Vždy som mala pekne ploché brucho a žiadne „špeky“... krásnu postavu presýpacích hodín... a teraz mám toto 🙄
A som zúfalá, hlavne preto, že neviem, či tu je nejaká nádej, keďže ja som ako novorodenec mala ťažkú operáciu chrbtice, takže som mala šport celý život zakázaný (a mám ho zakázaný aj naďalej). Maximálne rýchla chôdza a možno nejaké ľahké cviky doma. Žiadne silové nemôžem.
Od pôrodu je to už 6 rokov. 🙈 Ja také brucho nechcem a na estetický zákrok nemám 🙄
Máte niektorá skúsenosť?

anonym_ed7713
Dnes o 20:36

@anonym_autor kaloricky deficit a neviem či môžeš pilates napr

anonym_73d340
Dnes o 20:36

@anonym_autor mne sa zda, ze tam mas aj dost tuku, treba schudnut a poradit sa s fyzioterapeutom

autor
Dnes o 20:44

Ešte chcem dodať,že nie som žiaden jedák. A na sladké ani nie som.

anonym_574e46
Dnes o 20:51

Mas podla mna nefunkcne brucho, to znamena fyzioterapia so zameranim na diastazu. Mozes ju mat, nemusis, ale oslabena a nefunkcna stena brucha a vsetkych jeho vrstiev tam je, po sekcii to byva este horsie.
(Ja som kedysi bola u Moniky Srenkelovej, prislo mi to dobre, len som to cvicenie flakala, no a medzitym porodila dalsie deti, takze vysledok Ti neukazem 😅)
Ani silovy s vlastnou vahou nemozes? Michal Hafo ma taky trening pre zaciatocnikov, zacala som, len som otehotnela a mam problem s tlakom, takze ako vladzem, pocvicim cosi, co zvladnem, ale mne to pride vcelku ok, to cvicenie. Len to musis zvazit podla zdravotneho stavu.

autor
Dnes o 21:24
@anonym_574e46

Mas podla mna nefunkcne brucho, to znamena fyzioterapia so zameranim na diastazu. Mozes ju mat, nemusis, ale oslabena a nefunkcna stena brucha a vsetkych jeho vrstiev tam je, po sekcii to byva este horsie.
(Ja som kedysi bola u Moniky Srenkelovej, prislo mi to dobre, len som to cvicenie flakala, no a medzitym porodila dalsie deti, takze vysledok Ti neukazem 😅)
Ani silovy s vlastnou vahou nemozes? Michal Hafo ma taky trening pre zaciatocnikov, zacala som, len som otehotnela a mam problem s tlakom, takze ako vladzem, pocvicim cosi, co zvladnem, ale mne to pride vcelku ok, to cvicenie. Len to musis zvazit podla zdravotneho stavu.

@anonym_574e46 môže byť... Lebo je to vážne len ako koža, také "mlandrave"

anonym_672ac4
Dnes o 21:37

prepac ale ja vidim tukove brucho z nespravnej zivotospravy a nie ze necvicis, kopu bab necvici a maju chude brucha. Zacni menej jest a uvidis ze brucho rychlo splasne. Ja osobne diastazu nevidim, vidim typicke tukove brucho ake maju baby ktore ani nerodili.

anonym_db273b
Dnes o 21:50

@anonym_autor také brucho mám ja vždy keď priberiem. Keď schudnem, zmenší sa a neovísa. Skús len schudnúť stravou a rýchlou chôdzou.