icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

snowwitch
13. mar 2014

Tak jsem konečně zase něco ušila....u zipu mi to uteklo a u krku je to moc široký ☹ A modelka je zapatlaná od zmrzliny 😀

anastazieb
13. mar 2014

@petkula já mám stejnou sadu z Tchiba a jsem s tím spokojená, ale zas tak často to nevyužiju 😀 Na patentky to není, ty první jsou děrovací a ty druhé na průchodky.

anastazieb
13. mar 2014

@macin73 já šiju soft na OL.

petkula
13. mar 2014

@anastazieb aha 😒 Já jsem je chtěla právě na ty patentky. A když tam píšou, že je to na připevnění patentních knoflíků, tak to myslí nějaké jiné?

anastazieb
13. mar 2014

@petkula oni asi myslí, že uděláš dírku a můžeš připevnit nějaký patentní knoflík 😉 Teď jsem je schválně zkoušela na babydruky, ale málo je to zamáčkne a není tam žádná forma, kde by držely tak, aby do sebe pak zapadly. Navíc jedna strana má takovej výstupek, kterej pak promáčkne látku seshora uprostřed toho druku.

petkula
13. mar 2014

@anastazieb aha, tak díky moc, tyhle kleště teda neupotřebím.

sinala
13. mar 2014

@macin73 já šiju na OL a pak shora prošívám na rovnostehu

sinala
13. mar 2014

@petkula ne, to je jen an průchodky

mooncaa
13. mar 2014

@macin73 Sešívám soft na OL a zvenku prošívám na rovnostehu. Líp to na OL vypadá.

petkula
13. mar 2014

@anfei prosím tě, teď jsem objevila trenky, které jsi šila podle Ottobre 4/2004. Zaradovala jsem se, že je to konečně číslo, ze kterého bych využila více střihů. Jenže je vyprodaný ☹ Nebudeš ho náhodou prodávat? 🙂 Vím, že asi spíš ne. Já bych ho potřebovala hlavně kvůli těm trenkám ve vel. 116, tak kdybys prodala aspoň ten střih na ně, byla bych vděčná. Vím, že jsou trenky i v 6/2010 a taky v 1/2013 ale jedny nemají to prošití a u těch druhých se mi nic jiného z časopisu nehodí, tak se mi nechce kupovat celý časopis kvůli trenkám.

macin73
13. mar 2014

@anastazieb @sinala @mooncaa a prošíváte to po obou stranách toho švu? asi bych se bála, že jak by na jedné straně bylo víc vrstev a na druhé míň, jak by to vypadalo...

mehlo
13. mar 2014

@petkula jojo já je mám. Patentky s nima přidělávám a jsou super, jen ta děrovačka mě dlouho neposlouchala až mi to někdo ukázal, že musím rychle secvaknout a díra je tam!

petkula
13. mar 2014

@mehlo takže se hodí na patentky?? Takové ty, co se dávají třeba do bodyček?

mehlo
13. mar 2014

@petkula já se ted dívala na ty svoje a vypadají trošku jinak. Tak že by měli ty sady dvě? Jsem asi úplně blbá. Zkusím pogooglit.

sinala
13. mar 2014

@macin73 prošívám po jedné straně švu a vždy přišuju ten šev co je udělaný OL a vypadá to normálně

petkula
13. mar 2014

@mehlo v té sadě jsou dvoje kleště: http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-951306D1-C95702B...
Máš tyhle?

mehlo
13. mar 2014

@petkula já mám toto. A na patentky jsou ty s tím bílým. http://kariera.lidl.cz/cps/rde/xchg/SID-6361778...

petkula
13. mar 2014

@mehlo díky moc, takže oni tam teď ty jedny kleště vypustili ☹ Škoda, třeba budou zase na podzim 😉

anastazieb
13. mar 2014

@macin73 dělám to jako @sinala, prošívám po jedné straně a přišívám zespoda ten šev. Když bys chtěla po obou, tak bys musela šít na rovnostehu, a pak přišít na každé straně to jedno "křídlo" švu.

anfei
13. mar 2014

@petkula Bohužel neprodám 🙂, ale naskenuji s měřítkem a pošlu buď mailem nebo poštou, jak chceš. Pošli do IP.

petkula
13. mar 2014

@anfei já jsem si to myslela 😉 Píšu do IP, díky moc.

anitramv
13. mar 2014

ahoj holky, hroozně dlouho jsem tady nebyla, měsíc jsme se plácali v nemocech a tak ani nebyla nálada ani čas na nějaké šití,pak jsem zvlála 2 pytlíkovky (pytlíkové výměny mezi maminkami) teď občas nahlížím a líbíkuju 🙂 a zatím můj poslední počin byl malému na maškarní, něco pohodlného co by mu nevadilo a mám z toho velkou radost a ani to nebylo tak těžké a za večer sfouknuté.🙂 pračlověk je také moje dílo ale už z lońskaa žádné velké šití 🙂 a jdu se hlavně poradit. když bych chtěla ušít podšité šušťákové kalhoty můžu jako podšívkku použít třeba úplet nebo je lepší nějaká podšívkovina?? jinak to asi vypadá, že možná budu mít svůj vlastní šicí stroj, a i když vím, že to tady bylo řešeno milionkrát poradíte jaký, nic drahého a přehnaného, šiju opravdu občas. Jestli jít do "osvědčeného" brothera nebo kouknout třeba i po něčem jiném??

rebelie
13. mar 2014

Já se jdu pochlubit s další sukní - inspirováno návodem od @jitu22, návod super, ale dál budu šít sukně se zipem, obávám se, že sukně do nápletu se pro někoho, kdo má rozdíl pas x boky skoro 50cm opravdu nehodí.
A chtěla jsem se vás zeptat na nějaké triky a doporučení, jak střihat úplet... střihla jsem na legínky a samozřejmě křivě a kroutí se mi to... není to žádná tragedie, B je určitě unosí, ale kdybych třeba střihala sobě na triko, tak bych se podobných chyb ráda vyvarovala...

zuzkasim
13. mar 2014

@anitramv Brother, Janome, vybírala bych asi mezi nima. Šusťáky jsem podšívala flanelem (dávám přednost látkám, které drží svůj tvar🙂 ), ale do nohavic asi tak od kolene dolů jsem dávala cosi klouzavého, asi tu podšívkovinu. Lépe se to obléká.

petkasv
13. mar 2014

@anitramv Teda kostýmy super 😉 já mám Veronicu a jsem spokojená, 5ti letá záruka, široké příslušenství k tomu, jinak holky tu mají Brother a Janome 😉

zirka
13. mar 2014

Po dlhej dobe pridavam mikinku pre synovca vasniveho hubara 😎 len najskor z nej budem musiet dcerku vyzliect.
Dievcata, prosim prezradte mi kedy stihate sit??? 😀 ked vidim vsetky tie krasne veci, tak ja som potom taky spomaleny slimak

stassy
13. mar 2014

@rebelie Dobre je strihat za denniho svetla nebo mit silnou zarovku. ja si hlidam radky (nebo teda resp. sloupce, proste ze shora dolu) a na se snazim rovne polozit strih. ja neobkresluju, nespendlim, rovnou objizdim rezacim koleckem. ne vzdy se mi povedne strihnout si to stopro rovne, ale ujizdi mi to max. o par milimetru, takze nejake vyrazne krouceni se nekona. ale jak rikam,chce to dobre svetlo, vecer pri zarovce mi to ujizdi vic 😀

koki_melo
13. mar 2014

@anitramv to je rozkošný myšáček!

rohlicka
13. mar 2014

.. ahojte dievčata 🙂 vedeli by ste mi poradit nejaky dobrý navod podla ktoreho by som vedela vyhotovit latkove plienocky ? 🙂

mooncaa
13. mar 2014

@macin73 Dělám to jako holky. Já bych to na rovnostehu a přišívat na obou stranách nedělala, protože pak by švy dost protékaly - byla by tam vlatně díra.
Nemáš doma nějakou kupovanou softshellku - tá už mám takovou úchylku, že každou koupenou věc otočím naruby a zkoumám jak je to ušito, který steh dřív apod. Zrovna ráno jsem zkoumala nenápadně fleesku ve školce, ale nebyla naše, tak až se ztratí, tak budu asi podezřelá.