icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zabza40
13. mar 2014

@kuna když bude málo hnědého to mi neva ,ten růžový bych alespoň 1,5 potřebovala ,tak jak to vyjde 🙂 Díky za objednání 🙂

saaralota
13. mar 2014

Chci se zeptat - máte někdo problém s oblékáním softshellky (dětem)? Jak je vevnitř flís, tak se při oblékání hrozně hrnou rukávy mikiny a těžko se to pak rovná... Je to jen tím, že je synovi bunda menší a rukávy úzké, nebo je to obecně problém? Docela z toho šílím...tak by mě zajímalo, jestli se to vyřeší širšími rukávy, nebo jestli budu vymýšlet, čím klouzavým rukávy podšiju... 🙂.

kuna
13. mar 2014

@zabza40 jo, to jo, těch 1,5 by to být mělo, pokud to nestříhnou nějak divně....

anastazieb
13. mar 2014

@saaralota já s tím nijak extra problém nemám, ale mám rukávy široké tak akorát. Nauč dítě si ty rukávy při oblíkání držet 😉

snehovavlocka
13. mar 2014

ahojte, mam otazku. ten moraviatex posiela aj na slovensko? (nikde som tam taku moznost nenasla), alebo robieva niekto zo slovenska nejaku hromadku z moraviatex?

martinkah
13. mar 2014

@snehovavlocka posiela, do 5 kg majú poštovné 310 alebo 315 CZK bez DPH.. slovenská hromádka sa pár krát robila

saaralota
13. mar 2014

@anastazieb no s tím učením to nevidím moc dobře...kašle na mě a dělá si věci po svém 🙂 tak prozatím ušiju širší rukávy a uvidíme...

macin73
13. mar 2014

Holky, já se normálně bojím na tu Philipu střihnout... přijde mi to šíleně složitý a bojím se, že to pak nebude ani nositelný... jsem strašpytel 😕

bury
13. mar 2014

@kuna - díky. uvidíme, kdyby byl o ten patent velký zájem, tak si klidně vezmu míň 😉 já zase takovou spotřebu nemám.

@macin73 - nebooooj. já jsem prdlajs zkušená a šila jsem teda Quiny, ale normálně jsem střihla a jela 😀 celou dobu jsem se děsila zipu - taky že to byl problém a není to moc hezký, ale dalo se to. Takže neboooj 😉 kdyby bylo úplně nejhůř, tak vyhodíš pár stovek, ale to se nestane. Kdyby náhodou jo, tak si určitě v životě přišla a přijdeš ještě o víc 😉 😵

zuzu_epona
13. mar 2014

@macin73 Nemáš sa čoho báť, len smelo do toho. Nejde o nič vážne, iba o kus látky... Hlavne sa neponáhľaj, dobre si premysli každý krok, aby si nemusela veľa párať a pôjde to 🙂 Držím palce 😉 😉 😉

mehlo
13. mar 2014

@caramilla Petulka už taky začíná surfovat. Nedávno si sám otevřel net, najel si na Fler a říká mi, jé maminko tady jsou krásný obrázky.
@a_lexa černou kuklu a na banku i v Jihlavě

@petkasv ta sukýnka je úžasnááááááááá

macin73
13. mar 2014

Holky, ještě se zeptám jako trotl... soft je šije na rovnostehu, nebo na OL?

palosek
13. mar 2014

@petkasv díky....ty ji nepajcujes....ale všechny naše holky ji teď budou mít. 😉

zuzkasim
13. mar 2014

@macin73 Na normální mašině. Někdo teda začišťuje švy na overlocku, ale já ne (oblečení šiju jen pro nás, tak si to můžu dovolit🙂 ).

zojec
13. mar 2014

baby, kto tu ma na blogu navod na usitie nosica? viem, ze niekto ma, ale neviem kto.. pomozete? 😉 dik

snehovavlocka
13. mar 2014

@martinkah dakujem 🙂 keby sa naahodou robila, stuchnite ma 😉

behulka
13. mar 2014

@zojec Sufik má návod od Wewe:
http://susu-sufik.blogspot.sk/2013/12/ergonomic...
Ideš šiť ? Ja už tu mám nasyslené veci pekne dlho, no stále sa nie na to odhodlať.

caramilla
13. mar 2014

@mehlo jasmí by našla Fler a řekla by "mami, koukej, tady je Mína" 😀 😀 😀 😀

zojec
13. mar 2014

@behulka dik 🙂 presne to som hladala.. no idem sa pokusit 😀 som zvedava ako to dopadne 😉

behulka
13. mar 2014

@zojec chystáš sa na nejakú xl veľkosť, či klasiku?

zojec
13. mar 2014

@behulka XL , nieco manducoidne, ale asi nie zmensovacie 😉

zojec
13. mar 2014

jaj a mam bavlnene platno , mam ho pred sitim oprat? velmi sa zrazi?? v konecnom dosledku aj tak nemam na com, dnes sa mi pokazila pracka 😕

koki_melo
13. mar 2014

Člověk si dojde nakoupit na svatební šaty a je bez patentů 😝 . Kdo nebude mít co dělat na toulkách centrem, tak nakoukněte - Sartor, Karmelitská 14, maj tam překrásné látky. @caramilla a kachní modř je fakt dokonalá barva 🙂

macin73
13. mar 2014

@koki_melo A nakoupila jsi? 🙂

koki_melo
13. mar 2014

Náká supervýhodná slevička na Lille? 🙂

http://www.minimenschundco.com/epages/62615212....

koki_melo
13. mar 2014

@macin73 Jojo, pudrový habutai a vintage tyl béžový. Měli tam nádherné hedvábné samety (ale teda i ta cena byla hedvábná 😀 ), no všechno tam bylo eňo fuňo. Teď to ještě hezky ušít...

bury
13. mar 2014

@koki_melo - já ti chtěla pomoct!!! ty jsi psala, že hnědý bys potřebovala ještě někomu udat, tak se teda obětuju a ono je to špatně 😝 😝 😔 😔 😀 😀 😀 hele jestli nebude, tak nebude 😉
koupila jsi nějakou látku?

koki_melo
13. mar 2014

@bury V pohodě, podělíme se, dělám si srandu, vždyť se dá koupit kdykoliv jindy, potřebuju nutně růžový, hnědého vezmu co bude, umím bez něj chvíli žít 😀.

bury
13. mar 2014

@koki_melo - já si taky dělám srandu... 😉 hele jak píšu - bude, bude... nebude, nebude - ušetřím 😀

petkula
13. mar 2014

holky, máte někdo tyto kleště z Lidlu? : http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-52BAB65B-F228948...
Hodí se i na přidělávání patentek?