Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Chci se zeptat - máte někdo problém s oblékáním softshellky (dětem)? Jak je vevnitř flís, tak se při oblékání hrozně hrnou rukávy mikiny a těžko se to pak rovná... Je to jen tím, že je synovi bunda menší a rukávy úzké, nebo je to obecně problém? Docela z toho šílím...tak by mě zajímalo, jestli se to vyřeší širšími rukávy, nebo jestli budu vymýšlet, čím klouzavým rukávy podšiju... 🙂.
@saaralota já s tím nijak extra problém nemám, ale mám rukávy široké tak akorát. Nauč dítě si ty rukávy při oblíkání držet 😉
ahojte, mam otazku. ten moraviatex posiela aj na slovensko? (nikde som tam taku moznost nenasla), alebo robieva niekto zo slovenska nejaku hromadku z moraviatex?
@snehovavlocka posiela, do 5 kg majú poštovné 310 alebo 315 CZK bez DPH.. slovenská hromádka sa pár krát robila
@anastazieb no s tím učením to nevidím moc dobře...kašle na mě a dělá si věci po svém 🙂 tak prozatím ušiju širší rukávy a uvidíme...
Holky, já se normálně bojím na tu Philipu střihnout... přijde mi to šíleně složitý a bojím se, že to pak nebude ani nositelný... jsem strašpytel 😕
@kuna - díky. uvidíme, kdyby byl o ten patent velký zájem, tak si klidně vezmu míň 😉 já zase takovou spotřebu nemám.
@macin73 - nebooooj. já jsem prdlajs zkušená a šila jsem teda Quiny, ale normálně jsem střihla a jela 😀 celou dobu jsem se děsila zipu - taky že to byl problém a není to moc hezký, ale dalo se to. Takže neboooj 😉 kdyby bylo úplně nejhůř, tak vyhodíš pár stovek, ale to se nestane. Kdyby náhodou jo, tak si určitě v životě přišla a přijdeš ještě o víc 😉 😵
@macin73 Nemáš sa čoho báť, len smelo do toho. Nejde o nič vážne, iba o kus látky... Hlavne sa neponáhľaj, dobre si premysli každý krok, aby si nemusela veľa párať a pôjde to 🙂 Držím palce 😉 😉 😉
Holky, ještě se zeptám jako trotl... soft je šije na rovnostehu, nebo na OL?
baby, kto tu ma na blogu navod na usitie nosica? viem, ze niekto ma, ale neviem kto.. pomozete? 😉 dik
@martinkah dakujem 🙂 keby sa naahodou robila, stuchnite ma 😉
@zojec Sufik má návod od Wewe:
http://susu-sufik.blogspot.sk/2013/12/ergonomic...
Ideš šiť ? Ja už tu mám nasyslené veci pekne dlho, no stále sa nie na to odhodlať.
jaj a mam bavlnene platno , mam ho pred sitim oprat? velmi sa zrazi?? v konecnom dosledku aj tak nemam na com, dnes sa mi pokazila pracka 😕
Náká supervýhodná slevička na Lille? 🙂
holky, máte někdo tyto kleště z Lidlu? : http://www.lidl.cz/cps/rde/SID-52BAB65B-F228948...
Hodí se i na přidělávání patentek?

@kuna když bude málo hnědého to mi neva ,ten růžový bych alespoň 1,5 potřebovala ,tak jak to vyjde 🙂 Díky za objednání 🙂