icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

laeela
13. mar 2014

@zirka tak ta je úplně skvělá. Já už například týden na stroj nesáhla, vrcholí daně, takže čas by se i našel, ale musím věnovat energii jinam. Občas se mi povede vzít do ruky jehlice. 😉
Dnes jsem měla nutkání jít aspoň řezat, ale odolala jsem. 🤐 A sedím nad papíry.

jitu22
13. mar 2014

@rebelie jj, já to tam myslím i psala, že se to hodí na bokovky nebo pro rovnější postavy. Já nosím sukně na boky, tak můžu mít tyhle i na svoji hruškoidní figuru. Ale na sukni víc do pasu už musím mít pořádný padnoucí střih, abych v tom vypadala dobře. Ale v těhotenství byly úplně super, to byl poměr pas: boky 1:1 😉

zuzu_epona
13. mar 2014

Dievčatá, vy viete poradiť so všetkým - akú výstuž mám dať sem na dno, aby to takto pekne držalo tvar? http://www.flickr.com/photos/sanne73/3765332290... Idem to šiť z menčestru.

a_lexa
14. mar 2014

@macin73 softky jsem prošívala po jedné straně i jsem zkoušela po obou stranách. Jednoznačně se přimlouvám za prošití po jedné straně. Ono to prošití poobou stranách je líbivé, ale přesně jak psala @mooncaa jak jsem "roztáhla" ten hlavní šev do stran, tak se trošku rozjel a hlavně na zadku je to pěkně blbý, protože když si prcek kecnul do většího mokra, tak to provlhlo dovnitř. 😝

endousek1
14. mar 2014

Jen to chci hodit i sem, dělám rychlohromadu na Lillestoff.com, uzávěrka je v neděli, mají něco v akci při dnešním kurzu za 262Kč/m a pak mají různé sady po dvou látkách, když se naplní obě do minima, pak cena za metr od jedné vychází na 199Kč, kdo byste se chtěl přidat, pošlete mi maila, tady se moc nevyskytuju, jsem na ND. a.vladykova(zavináč)seznam.cz

petkasv
14. mar 2014

@zirka ta je boží a malá má úžasný kukuč 😵 ke stroji jsem se dostala za celý týden jednou na hodinu, abych ušila sukni a triko 🙂 víc není čas, stroje jsem vyměnila za lopatu a krumpáč 😀 😀 😀

@rohlicka mrkni na ekozahrada.blog.cz Péťa tam má jak ušít plínku 🙂

olivka84
14. mar 2014

@zuzu_epona decovil l ale neviem ci to nebude az moc ja som to pouzila na silt do capice

sinala
14. mar 2014

@zirka šiju po nocích, tak podle toho taky vypadá moje rychlost 😀 , někdy se chytám až ve 22 hod. Přes den není většinou šance.

betelgeuzz
14. mar 2014

@petkasv za hodinu ušiješ triko a sukni? 😲 takovou produktivitu bych chtěla mít 😀

kalianka
14. mar 2014

baby neviem to tu hladat, odkial obednávate látky - aj zahraničné weby. Vdaka

bordino
14. mar 2014

Můj "majstrštik" aneb tři dny hlava v pejru. Komplet od rýsování střihu až po příšernou tylovou spodničku (nesnáším tyl!)

mamata
14. mar 2014

@bordino wow, to je paráda!!!!!

elentari
14. mar 2014

@bordino Ty jsou naprosto úžasný! Já chci taky! Nádherný 😵 😵 😵

Ehm... myslíte, že by šlo podle "jednoduchého" návodu rýsování halenky (na modním pekle - http://www.modnipeklo.cz/2011/05/odevni-svepomo...), vyrýsovat i halenka (eventuelně šaty) s těhotenským pupkem?

bordino
14. mar 2014

@elentari nevím zda s pupkem, ale přesně podle tohohle návodu jsem rýsovala živůtek těch šatů. šlo to dobře

zirka
14. mar 2014

@petkasv
@laeela
@sinala

.....dakujem za podporu 😀 staci ked nie som 2 dni online a potom vidim tu kopu krasnych veci a sialenych laaaaatok 😒 tak si vravim, ze asi ani nepojdem spat 😀 tiez sijem len po veceroch
navyse je pomaly cas vyrazit do zahrady......tak si asi budem musiet vybrat

petkasv
14. mar 2014

@bordino nádhera, fakt jsou úžasný, krásně ti sedí a ta barva je super 😵

katka82
14. mar 2014

@bordino 😲 😲 teda fakt klobouk dolů 😲 nádhera 😵 😵 ty jsou pro tebe???

danulienkam
Odpoveď bola odstránená
bury
14. mar 2014

@bordino - tsíííí jo!!! šaty jsou parádní 😉 🙂

laeela
14. mar 2014

@zirka já když nemám hektické pracovní období, tak to dělám tak, že si jeden den "vyčlením" na šití, prostě si řeknu, ve středu budu šít.
Takže ráno akorát udělám nezbytené, nakrmím zvěřinec, odvezu děti do školky, vypnu počítač a šiju, nastříhám si i na odpoledne a nechám si vše roztahaný. Tím pádem mám motivaci, protože mám vše připravené. Ideálně to spojím s nějakým jednoduchým obědem do trouby - třeba rizoto, příprava na 5 minut. 🙂 A vykašlu se na úklid.
Když mě zlobí stroj, tak maximálně vyskládám a naskládám myčku, nebo naložím pračku. A děti tak nějak popři tom, ony už se celkem zabaví. Za jeden den se domácnost nepoloží.

Řekla bych, že priorita je překonat pocit, že šít můžeš, až když máš vše hotové. Když se toho zbavíš, pak už to jde líp. 😉

laeela
14. mar 2014

@bordino pokaždý dumám, co originálního napsat, když jsou ty šaty jednoduše krásné. Já asi vytáhnu nějaké staré burdy nebo neue mode, co tu mám a budu si muset taky něco ušít, ale na velký prsa, takže s výstřihem. 😵

bury
14. mar 2014

@kalianka - je jich hrozně moc, takže určitě něco zapomenu, unuodesing.cz, batani.cz, veselajehlicka.cz, sitiniti.cz, sijemedetem.cz , gabinka.cz, lillestoff.de , myllymuksut.com a dál už nevím 😉

sinala
14. mar 2014

@laeela kdybych šila až bych měla vše hotové, tak nemusím šít vůbec 😀 😀 😀

mamata
14. mar 2014

@laeela krom těch prsů, nevím do čeho bych střihla, preferovala bych úplet, kvůli volnosti, ale krom pár kousků z lille nevím kde jej vzít

bury
14. mar 2014

@sinala - tak "šiju" já 😀 takže skoro vůbec 😀 Mám to za odměnu 😉 Musím mít tak nějak doma hotovo a to je skoro nikdy. Dopoledne vařím (manžel chodí domů na oběd, což je naprd 😝), trošku poklízím, peru a tak a odpoledne býváme skoro pořád venku a večer jsem mrtvá, chodím brzy spát. Manžel doma nepomáhá (vídáme ho většinou akorát u snídaně, obědu a večeře). A zjišťuju, že jak ten menší dorůstá, tak to nějak moc nejde během dne - pořád mi vytahuje stroj ze zásuvky apod. 🙂

macin73
14. mar 2014

@bordino střih se Ti moc povedl, sednou jak ulité!!! vzor látky je moc hezký, barvu s dovolením nepochválím, protože tohle je prostě kombinace barev, z které mám já sněhurka osypky na entou... ale Tobě sluší 😎

bordino
14. mar 2014

@macin73 ad látka - ve Flex texu jsem na ní narazila za 49,- metr (přitom zahraniční bavna, Modern meadow), tak jsem to vzala na zkoušku střihu. Originál bude černý, bílý puntík a červená spodnička a pásek 😀

bordino
14. mar 2014

@katka82 jo moje. Jdu do sebe 😀

evaon
14. mar 2014

Obsila som deti z ihriska... 🙂
Snad sa dostane aj na vlastne 🙂