Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky dnes jsem dosila legíny ale potřebuju poradit,v pase jak jsem našívala gumu se mi to krabatila ta látka,mám je stříhat užší ty pasy nebo podle střihu stejně?
@martulinecek to máš dobře ušité, gumu je třeba natahovat a ona pak zřasí tu látku
@diapozitiv01 ja som to pozerala aj na Ottobre stranke,ale teda nech cumim jak cumim,tie malinke popisy neviem precitat a zvacsit mi to nejde :D ja som len chcela vediet,ze ked napr.tie kratasy su odfotene na mladsom dietku, tak asi cca ake velkosti strihov tam su k tomu...
@elixia
no to je divne, lebo mne to ide v pohode aj tam aj tam.
@elixia a tohle ti zobrazit jde? http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2013_3/a...
bola by tu mamina ochotna usit mi podlozku do kocika?golfaca? ak sa nejaka najde, piste IP dakujem
@katka82 já si myslím že ano v podstatě si myslím,že je to jedno jen mě se z obyč vysušují ruce tak mám pořád jen olivové ale budu ráda když dáš potom echo jak to dopadlo.
Jo a další zjištění mám 😝 krásně se s tím myjí okna.stačí umýt vodou s domácím jarem a přetřít suchým hadrem a soused se mě ptal čím to leštím,že je to jak psí kule 😀 😀 😀
fiiha tu teda toho pribudlo - sama nadhera 🙂 🙂 🙂 @semy.cz tie gate su perfektne prepracovane, paci sa mi tiez ten zvyseny pas vzadu, fakt kraasne
ja teda len slintam ked tu nakuknem 😀 nejak nestiham sit, navyse dcera pre chorobu nechodi do skolky a je z nej mrnco... pridavam aspon malinko - co som za posledne obdobie stihla, zvecsa su to "skusky strihu" :
- leginy (ten bodkovany uplet bol z tych najlacnejsich v ponuke - nemam totiz overlock tak som na zaciatok (upletoveho sitia) nechcela drahy a po prvom prani vidiet bledsie kolena a zadok- stava sa to i u tych drahsich??
- dalej manzelove trenkuse
- letna pokryvka hlavy pre syna
- a babika - z tej mam najvecsiu radost - viem ze nevyzera extra krasne - ale je to moja prva a caka na oblecko, preto je zatial holotrtka 🙂

@olcab dnes jsem koupila za 35vlizelín,a je toho metr