icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
19. máj 2013

@jitu22 týjo...bomba látka 😵 😵 😵 nějaký satén? Elast.taft??? Kráááásná 😵 😵

jitu22
19. máj 2013

@palosek anějaký PES satén, nic luxusního. Ale nemačká se to, hezky se to šilo... pružné to není. Podšívka je z toho elastického popelínu od Animal, takže výsledek je na těle moc příjemný 🙂

mitape
19. máj 2013

legíny a tričká pre kamarátkine slečny. tričká strih ottobre 1/2011 model14
tepláky, ušité už dávnejšie, pre Peťku do škôlky, ktorých nikdy nieje dosť. zelené už nosené 🙂 robené podľa ottobre 4/2011 model23. ružové a fialové sú upravené nech nemá troje rovnakých 😀
fúkal vietor, štipce istili 😀

diapozitiv01
20. máj 2013

@mitape
krasne, ten ozdobny steh na vackoch a nohavici to je obrateny coverlock?

elixia
20. máj 2013

Kocky,ako je to s velkostami strihov v Ottobre? Myslim, je tam zrejme nejake rozpatie velkosti od do...mozte mi napr.povedat, v 3/2013 hned prva strana, tmavy chlapcek v kratasoch,ake velkosti na tie kratasy tam su? vdaka

martulinecek
20. máj 2013

holky kde kupujete látky,jsou moc krásné,tady u nás takový vůbec nejsou.a ten OTTObre je časopis nebo něco z netu?jste moc šikovný,kéž bych to taky dovedla,teprve začínám

diapozitiv01
20. máj 2013

@elixia
kuk napr tuto stranku, mas tam hned rozpis vsetkych strihov v casopise aj s velkostami
http://www.pattistudio.cz/pattistudio/eshop/2-1...

kuna
20. máj 2013

@petkasv je to ze šatovky, stejně, jako ta sukně

včerejší počin, jen je mi o ždibíček větší, tak nevím, jestli si ji nechám 😉

sinala
20. máj 2013

@martulinecek 2 stránky před jsme psaly 🙂 vesela jehlička, batani, sijemdetem, detivbavlnke.sk, latka.cz

jancasoch
20. máj 2013

pár počinů za poslední týden.
Kaťata pro syny kamarádky ze zimního softu (protože letní, už tady mám jen pro naše děti)
taštička na potřeby na pletení pro maminku k budoucímu svátku (dle fotonávodu z blogu Sovička) trochu jsem ještě vylepšila

danielahe
20. máj 2013

@jancasoch wow, tak taska je super 😵 😵 😵 😵 , ty softky samozrejme taky 🙂

mitape
20. máj 2013

@diapozitiv01 áno obrátený 🙂

zojec
20. máj 2013

@jancasoch nadherne 😀

macin73
20. máj 2013

@jancasoch Taška je luxusní!!!

sinala
20. máj 2013

@jancasoch krásné všechno

mahafi
20. máj 2013

@jancasoch krása 😵

komisakpd
20. máj 2013

@jancasoch super taska...

baby ktore ste same doma...myslim bez manzela..kedy stihat sit..lebo ja absolutne nic..a to som sa tak na to tesila...vecer odpadavam unavena ☹

denimaty
20. máj 2013

Holky, chtěla jsem se zeptat, které máte coverlock, který vlastníte a jak jste s ním spokojené. Váhám mezi Brother a Janome. Janome je levnější a overlock mám Brother. Tak nevím který?

petkasv
20. máj 2013

@komisakpd já jsem hodně šila když holky spaly po obědě, teď jak je hezky tak Al. nespí, tak šiju když mě nepotřebují, dopoledne, odpoledne když přijdem z venčí a hlavně večer a to pozor Rozárka vstává v 5ráno ☹ což je fakt masakr, ale šití nejde tak rychle 😖
@jancasoch Jani taška je parádní 😵 😵

abigail1
20. máj 2013

@komisakpd Šiju,když dítě spí. Nebo když jí, tak něco v rychlosti našpendlím nebo nastehuju.

evaon
20. máj 2013

@jancasoch Ta taska je uplne ze WOW!!!

komisakpd
20. máj 2013

@petkasv
@abigail1
no ja som taka vece off, ze nevladzem..a ked si pomyslim, e v noci kojim..a est erano skore vstavanie..tak asi by som to nezvladla..no musim si najst nejaky system...lebo takymto sposobom nic neusijem...

ucitelka70
20. máj 2013

@jancasoch taška - parádna, nielen strih, ale tie látky sú krásne zladené....

abigail1
20. máj 2013

@komisakpd a kolik je vlastně dítěti? Já několik měsíců po porodu nezvládala absolutně nic, nic! A o šití jsem ani neuvažovala.

komisakpd
20. máj 2013

@abigail1 tak starsi ma 4 ale dcera rok a 5 mes...a ta si ma dozaduje neskutocne...doobeda ked spi vacsinou varim, lebo nieco upracem...a poobede sme vonku...no a vecer poupratovata koncim so silami...

abigail1
20. máj 2013

@komisakpd Aha, Ty máš narozdíl ode mně děti dokonce 2. No, upřímně obdivuju všechny, kdo zvládá s 2 dětmi šít, když si představím, že bych měla mít tohle dvouletý torpédo ve dvojím vydání.....

A unavená jsem taky. Jen to šití je pro mě taková"droga", že šít prostě "musím".

jancasoch
20. máj 2013

@komisakpd taky jsem teď poslední dobou s dětma doma sama, šiju převážně večer, po obědě, když malý spí, tak si třeba nastříhám,... takhle několik dní za sebou a pak jeden večer sednu a šiju

olcab
20. máj 2013

Ahoj holky,jsem teď s holčičkama zavřená doma,tak jsem se rozhodla vrhnout na šití kloboušku na léto.Mám dotaz co mám dát do takovýho toho kšiltíku aby to drželo(přikládám foto co bych asi chtěla ušít)?je to taková jakoby netkaná textili,asi nažehlovací,ale nevím jak se to jmenuje 😅 poradíte?díky

kuna
20. máj 2013

@olcab vlizelín, koupíš v kazdé galantérce 😉

olcab
20. máj 2013

@kuna jasně,díky 😀 já hlava děravá