Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@denimaty dakujem, to navezovanie vzoru sa asi len zda 😀 lebo to je povodne piratka, len ked som premeriavala strih s podobnou kupovanou sa mi zdal velky tak som ju strihla mensiu a potom som musela improvizovat a strihnut zase ovela sirsi ten pas na zavezovanie 😀 😀 😀 ale na ihrisko dobra 🙂
@denimaty no nádhera
holky co dáváte do pasu tepláku to široký,to je úplet s gumou?nebo jen uplet.
@sinala tak tohle mi vyšlo,musím to spravit,snad to půjde videt ten pas
@martulinecek úplet s gumou a myslím si že ty legíny tak asi mají být ne ta guma to napkrabatí vždycky
@martulinecek jak píše @lenasss, pokud je guma kratší než pas, tak Ti to nakrabatí a je to normální. Tobě vadí, že to máš nakrabacené nerovnoměrně?
@martulinecek do pasu dáváme úplet s gumou, popsané je to např. zde http://ekozahrada.blog.cz/1204/softshellove-kal...
náplet časem povolí a ta guma to drží 🙂
jinak už jsem to zprovoznila a fotonávod na peeling je tu http://lenasss-lenasss.blogspot.cz/
Ahoj holky, jdu se zase poradit. momentálně si dělám střih na vestu, (tím že obkreslím starou) ale nevím kolik mám přidat do stran a na zip atd. jestli stačí cca 1cm?? mám v plánu šít okraje vesty jen přehnutím dovnitř , jestli mi rozumíte. a takto našít i zip, nebo bystemi poradily, doporučili něco jiného?? děkuji
Tak jsem dneska spíchla taštičku 🙂
dle návodu BettyMade
http://www.bettymade.cz/tasticka-se-zipem-zippe...
@sinala mě se to moc nelíbí,nevypadá to moc hezky,zkusím to vyparat a dát znovu
baby SK, mám na predaj zipsovú patku, s kmotrou sme si objednali, mne na veritasku pasujú obe... jej na singer ani jedno...... lenže je nepotrebujem dve.... tak ponúkam, kto chcete?
@sufik1 krásné 😉 A úžasný je, jak mají tu snappi sponku přes celý bříško 🙂
@petkasv na panáka - keby si si dala za panáčika, možno by ti šlo ľahšie...., ale viem, že sa nedá, že kojíš 😉
@ucitelka70 no jako mít lemovač tak to jde levou zadní, ale takhle samo, to je fakt na palici 😝 😝 😝

@denimaty děkuju :D taková chvála mě těší 😉 já celý ty kalhoty dělala skoro od oka :D až se divým že vyšli takhle dobře...
obmalovávala jsme podle jiných kalhot, který jsou ale o něco pružnější, ten pas jsem si pak upravovala až při šití...no zip je našívaný nadvakrát, musela jsme párat, měla jsem pořád strach, aby mě nebyli úzké až jsem je udělala tak že jsme měla v pase o několik cm více volného místa