Ako nájsť privyrobenie si ako copywriter v dobe umelej inteligencie?
Ahoj žienky,
Roky som pracovala som šéfredaktorka časopisov, magazínov, tvorila som ako drak do časopisov, online magazínov, ale aj pre rôzne weby.
Kvôli AI sa moja práca úplne stenčila. Objem zákazok sa drasticky znížil.
Dlhodobá objednávateľka mi povedala akurát predvčerom, že končíme, lebo je na to Ai a ona si to bude robiť sama.
Chcem tvoriť, chcem mať príjem...
Mám 8 rokov skúseností, nie som nováčik. Ľudia sú buď neseriózni teraz, nechcú napr vyplatit sumu, alebo nechcú vôbec a povedia mi, že 15 eur za normostranu je veľa v dobe Ai. 15 e však veľa nie je nakoľko za 15 eur som pracovala pred 4 rokmi už.
Ja neviem, čo mám robiť. Som frustrovaná. Na profesii na také práce ani len nezodpovedajú, keď sa prihlásim. To sú asi fejk posty, prípadne mi ponúknu za normostranu s mojimi skúsenosťami 7 eur. Čo je šialené. Za to by nerobil nikto....
Neviem, čo ďalej. Mám to ako bočný príjem, teraz nemám nič.
Neviete mi pomôcť, čo ďalej? Pozeral fb, než ponuky a nič. Ďakujem
@anonym_10f507 prosím ta netrep hluposti.. Žiadna Ai ani vyspela nedokáže urobiť sefredaktorsku prácu tak kvalitné ako odborník! Ai tí môže urobiť tak max kostru clanku, ale potrebuje to vždy ľudské doladenie
@anonym_autor a kto hovori o kvalite? Myslis si, ze AI dokaze urobit rovnako kvalitny preklad ako skuseny prekladatel s rokmi praxe? Samozrejme, ze nie, a ani keby bola aka dokonala, nikdy to nedokaze na 100 %. Ale zamestnavatelov to nezaujima, oni vidia peniaze a zisk. Ked vidia sancu, aby to bolo za minimalne naklady, tak nebudu riesit kvalitu. Takisto zostavit casopis. Nebude to dokonale bez kvalitneho redaktora, ale bude to, to je zaklad. Ludia to aj tak kupia, pofrflu, ale vzhladom na to, ze uroven vo vseobecnosti ide dole, aj ludia casom prestanu riesit, ze niektore vety v clanku nedavaju zmysel. Niektori to neriesia uz teraz. Cize sa bavime o niecom uplne inom, len ty to stale nechces pochopit.
@anonym_autor a kto hovori o kvalite? Myslis si, ze AI dokaze urobit rovnako kvalitny preklad ako skuseny prekladatel s rokmi praxe? Samozrejme, ze nie, a ani keby bola aka dokonala, nikdy to nedokaze na 100 %. Ale zamestnavatelov to nezaujima, oni vidia peniaze a zisk. Ked vidia sancu, aby to bolo za minimalne naklady, tak nebudu riesit kvalitu. Takisto zostavit casopis. Nebude to dokonale bez kvalitneho redaktora, ale bude to, to je zaklad. Ludia to aj tak kupia, pofrflu, ale vzhladom na to, ze uroven vo vseobecnosti ide dole, aj ludia casom prestanu riesit, ze niektore vety v clanku nedavaju zmysel. Niektori to neriesia uz teraz. Cize sa bavime o niecom uplne inom, len ty to stale nechces pochopit.
@anonym_10f507 tak ale to potom je aká práca? Keď nie je na 100percent kašlat na to
@anonym_de2045
@muchotrafka298
kebyže ste teda také rozhľadene a šikovne dokážete mí niečo iné poradiť :D a nie má dávať dole, nie? Ľahko sa povie chod robiť do skladu🙂))
@anonym_autor no a teraz Ti nieco napisem na zaver tejto diskusie, ja by som Ti pomoct vedela, keby som chcela. A vies co? Nechcem. A tymto diskusia konci. Lebo ma ides nahlasovat za prispevky, nemas pokoru, len ja chcem, chcem, chcem. Dourazala si tu zeny v diskusii. Tak si pomoz sama. V kuse si ides svoje, aka si uzasna, fantasticka top redaktorka, co pise pomocou AI tak ako vsetci ostatni a nebudes robit hocico. Ja som Ta do skladu neposielala. Ja som Ta poslala pozriet sa realite do oci, ze pracu, ktoru robis uz robit proste za tie peniaze nebudes, lebo Ti to nikto nezaplati. A kto nema z coho zit, tak si hlada sposob, ako ziskat peniaze.
@anonym_autor viem o niečom. Už som ti o tom napísala. Prevzdelaj sa na iné činnosti, po ktorých je dopyt. Ale začínam mať pocit, že ty už si tu písala viac krát a proste nemáš kapacitu pochopiť, že si zaspala a buď sa posunieš alebo profesne zakapeš.
@melanta ahoj, prosím ťa, môžem ti napísať súkromne?
@muchotrafka298 si ty vôbec normálna? V prvom rade si má začala urážat Ty! Nie ja teba. To po prvé. Po druhé. Rozumies po slovenský, čo znamená slovo urážat niekoho? Ak nie, prosím doštuduj si. Ty si bola Ta, ktorá má tu začala urážat nepriamo a nie ja diskutujucich. Ja som chcela pomoc a nie tu urážat ľudí. Asi más nejaké komplexy sama zo seba......
Dakujem Nepotrebujem a ani nechcem pomoc osoby, ktorá má obviňuje z veci, ktoré nie sú pravda. Nečítala si diskusiu? Čo a koho som prosím tá JA urazala? .... Kde? Nápis mi príspevky s časom a dátumom, kde ja urážan koho? ?????nestvi má.
To že som napísala melante, že sa robí najmúdrejsia a aj v iných diskusiách čo ju citam a ona má tu zhadzuje, že som zaspala dobu a vlastne nič neviem robiť a mám nereálne požiadavky. Ja som jej na to napísala, ze jej chyba trošku kresťanskej pokory? To je snáď urážka? Prosím ta, nebude smiešna. To bola z mojej strany dobre mienena rada. asi nevies čítať s porozumením. Ty prvá si má tu začala urazat nepriamo, že "" Hlupani nevysvetlis nechaj tak " A ja som tí napísala. Koho nazývas hlupanou?Tak neklam kto koho začal tu urazat
@anonym_autor no a teraz Ti nieco napisem na zaver tejto diskusie, ja by som Ti pomoct vedela, keby som chcela. A vies co? Nechcem. A tymto diskusia konci. Lebo ma ides nahlasovat za prispevky, nemas pokoru, len ja chcem, chcem, chcem. Dourazala si tu zeny v diskusii. Tak si pomoz sama. V kuse si ides svoje, aka si uzasna, fantasticka top redaktorka, co pise pomocou AI tak ako vsetci ostatni a nebudes robit hocico. Ja som Ta do skladu neposielala. Ja som Ta poslala pozriet sa realite do oci, ze pracu, ktoru robis uz robit proste za tie peniaze nebudes, lebo Ti to nikto nezaplati. A kto nema z coho zit, tak si hlada sposob, ako ziskat peniaze.
@muchotrafka298 týmto príspevkom si iba dokázala, že si Absolutne neodhadla moju osobu a ani to čo chcem a ani to čo je mojim zamerom.ja nikde ne tvrdim, že som top redaktorka. Prosím tá daj si lieky a chod spat.. Nutné ich potrebujes lebo más halucinácie :D
@anonym_autor Baby ak chcete pracovat cez socialne siete ziskavat produkty od firiem zdarma aj mat za to zarobene viac info poslem link na webinar dajte tomi sancu da sa na tom slusne zarobit aj si to rozbehnut napis mi spravu

@anonym_autor ked si teda taka sikovna, tak urcite si vies na internete vyhladat slovenske weby, pre ktore by si mohla pisat a oslovit ich. Kedze sa v tejto oblasti pohybujes, tak to nemoze byt pre teba problem poznat tam aj ludi. Pracu zmenit nechces a zaroven napises, ze si zufala, ze nemas na zivobytie, ked sa situacia nezlepsi.
@anonym_de2045
@muchotrafka298
kebyže ste teda také rozhľadene a šikovne dokážete mí niečo iné poradiť :D a nie má dávať dole, nie? Ľahko sa povie chod robiť do skladu🙂))