Akú províziu dať kamarátke za predaj kabeliek?
Koľko by ste dali kamarátke proviziu, keď jedna je masérka, druhá kaderníčka a chcem do ich priestoru vyložiť kožené kabelky?Cena nákupu pri kabelke je od 20-45 eur.Priklad kabelka bude stáť 100 eur koľko z toho by ste jej dali za predaj?Moje naklady sú 50 eur faktúry budem dávať ja.
cena je nízka, takže pri cene 20-45 e by som kámoške dala max. 10 e.
@anonym_f0f4b9 nepochopila si. Ona kupi kabelku za20-45 €, potom s nou nieco urobi - pravdepodovne namaluje alebo proste len predava dalej a da cenu 100€.. Takze ziska ma cc 55- 80 €, minus teda este nejake naklady. Pyta sa kolko z toho zisku dat kamoske za predaj a priestor na predaj.
To sa musíte dohodnúť s akou ona bude súhlasiť, asi tých 5% by bolo na mieste.
@anonym_f0f4b9 nepochopila si. Ona kupi kabelku za20-45 €, potom s nou nieco urobi - pravdepodovne namaluje alebo proste len predava dalej a da cenu 100€.. Takze ziska ma cc 55- 80 €, minus teda este nejake naklady. Pyta sa kolko z toho zisku dat kamoske za predaj a priestor na predaj.
@anonym_107b6e máš pravdu - nepochopila.
@anonym_107b6e áno, dobre rozumieš.Moje náklady na kúpu kuriér je 50 eur, kabelky stoja v priemere 45 eur a marža je 100-150% ja som rozmýšľala, že z každej cca 100 eur kabelky 15-20 eur je to málo, veľa?Ak ich predá len 5 má stovku k prenájmu.Oni s tým nebudú mať žiadnu prácu budú iba vylozene
@anonym_107b6e áno, dobre rozumieš.Moje náklady na kúpu kuriér je 50 eur, kabelky stoja v priemere 45 eur a marža je 100-150% ja som rozmýšľala, že z každej cca 100 eur kabelky 15-20 eur je to málo, veľa?Ak ich predá len 5 má stovku k prenájmu.Oni s tým nebudú mať žiadnu prácu budú iba vylozene
@anonym_autor aa teda to je dovoz znacky, ci na ne malujes, ci preco ich predavas s takouto prirazkou?
Tiež ma to zaujíma, čo také robiš s kabelkou za 20€ že za ňu ľudia zaplatia 100€?
Az az. 5%, max 10% by som dala.
To budu fejky urcite
Tiež ma to zaujíma, čo také robiš s kabelkou za 20€ že za ňu ľudia zaplatia 100€?
@anonym_107b6e
@anonym_213207 je to bežná suma za veľkú shopperku z veľkoskladu okolo 40-45, crossbody 20-25 nemalujem kupim v sklade a predám.Marza na oblečenie a kabelky je cca 100-120%.Musim zaplatiť aj dane, moje náklady tie práve znižujem, že pre ne necestujem, ale vyberiem z fotky a pošlú mi kuriéra.Ak by som mala cestovať 300 eur plus.Aj na kožené topánky čižmy je 100-150% , ale ja neplatim priestor predávam len cez web a známym, takže nedávam sumy do výšin.
@anonym_autor 5€
@anonym_107b6e
@anonym_213207 je to bežná suma za veľkú shopperku z veľkoskladu okolo 40-45, crossbody 20-25 nemalujem kupim v sklade a predám.Marza na oblečenie a kabelky je cca 100-120%.Musim zaplatiť aj dane, moje náklady tie práve znižujem, že pre ne necestujem, ale vyberiem z fotky a pošlú mi kuriéra.Ak by som mala cestovať 300 eur plus.Aj na kožené topánky čižmy je 100-150% , ale ja neplatim priestor predávam len cez web a známym, takže nedávam sumy do výšin.
@anonym_autor a mas na to zivnost? Cim su tie kabelky take super?
@anonym_autor isla by som na %. Ponukla by som 10% z kazdej predanej. 20€ je vela, lebo ty nemas len naklady ale nesies aj zaruku, to mas v marži ale ju vyplatis a je jedno, ci tam bude alebo nebude reklamacia. Preto pri predaji vzdy treba ratat nie len s danou z prijmu, DPH a tak ale aj s nejakym % reklamácii. Ak jej das 20€ z tvojej marže na ruku, tak fakticky ked si odpočítaš dan z prijmu, svoje naklady odvody a plus chces mat zisk na nakup aj dalsich produktov, riesenie reklamácii, naklady na reklamu, tak tebe ostane fakticky kolko z jednej kabelky?! Viac ako jej das na ruku.
@anonym_107b6e
@anonym_autor hmmm
v živote by som nedala stovku za schopperku
@anonym_autor isla by som na %. Ponukla by som 10% z kazdej predanej. 20€ je vela, lebo ty nemas len naklady ale nesies aj zaruku, to mas v marži ale ju vyplatis a je jedno, ci tam bude alebo nebude reklamacia. Preto pri predaji vzdy treba ratat nie len s danou z prijmu, DPH a tak ale aj s nejakym % reklamácii. Ak jej das 20€ z tvojej marže na ruku, tak fakticky ked si odpočítaš dan z prijmu, svoje naklady odvody a plus chces mat zisk na nakup aj dalsich produktov, riesenie reklamácii, naklady na reklamu, tak tebe ostane fakticky kolko z jednej kabelky?! Viac ako jej das na ruku.
@anonym_107b6e nerozumiem...kožená moderná kabelka.Cim by mala byť super?
@anonym_107b6e samozrejme, že mám robím to 3 r len sa mi sťažovali, že majú hluché obdobie dovolenky ľudia šetria, tak sme sa dohodli, že tam vystačíme tovar a budú z toho niečo mať za ochotu.
@betulinka1 dáva to logiku, ale reklamácie sa robia tak, že vezmem do skladu poškodený kus a vymenia mi za nový.A už im po toľkých rokoch verím, že mi nepošlú poškriabaniu, alebo zlý zips atď...a odvody sú vysoké tým, že nemám vlastnú predajňu nie som v strese z najmu a predávam celkom.dost ja už za tie roky mám okruh ľudí a inzerujem atď.Ale dobrý postreh treba myslieť na všetko.Tiez sa mi 20 zdá veľa len som chcela vedieť názory.Ved ja aj im nosím takmer za nákup kabelky, lebo využívam ich služby a pomáhame si.
@anonym_autor je to o dohode, nech ti povedia svoju predstavu, iné je ak majú priestory niekde v pivnici bytovky a denne tam príde 5 ľudí, inde ak niekde v centre a denne tam príde 30 ľudí. Nech ti povedia tvoju predstavu a HLAVNE či to reálne chcú alebo ťa nechcú len odmietnúť ako kamarátku. Ale celkovo ak mi dáš províziu 2-3 eurá za kabelku ak vidím že zákazníčka nejakú obzerá kašlem na to, ak napríklad mám províziu 15 eur určite skôr mám snahu predať..
@anonym_autor je to o dohode, nech ti povedia svoju predstavu, iné je ak majú priestory niekde v pivnici bytovky a denne tam príde 5 ľudí, inde ak niekde v centre a denne tam príde 30 ľudí. Nech ti povedia tvoju predstavu a HLAVNE či to reálne chcú alebo ťa nechcú len odmietnúť ako kamarátku. Ale celkovo ak mi dáš províziu 2-3 eurá za kabelku ak vidím že zákazníčka nejakú obzerá kašlem na to, ak napríklad mám províziu 15 eur určite skôr mám snahu predať..
@marsmykkok my sme to pred Vianocami už vyskúšali, ale nemala som toľko tovaru a predala slušne za to som jej darovala kabelku a už som nestíhala vycestovať po novom si dávam poslať kuriéra a odpadli mi náklady na cestu, hotel, stravu a návrh prišiel z jej strany.Druhu som oslovila ja.Prero chcem teraz nastaviť cenu, aby sme boli spokojné všetky.Nie, sú to dobre priestory kde je aj mani, pedi, pmu.Dobre tak sa mi potvrdilo do 20 eur to bude výhodné pre obe strany
autorka, si vzor poctivých slovenských podnikateľov. Urobiť minimum a ošklbať zákazníka, ako sa len dá. A ešte sa chváliť svojou "šikovnosťou". Dúfam, že si to tu prečítalo čo najviac žien a už nikdy si nekúpia predraženú kabelku, vystavenú u nejakej masérky či kaderníčky
autorka, si vzor poctivých slovenských podnikateľov. Urobiť minimum a ošklbať zákazníka, ako sa len dá. A ešte sa chváliť svojou "šikovnosťou". Dúfam, že si to tu prečítalo čo najviac žien a už nikdy si nekúpia predraženú kabelku, vystavenú u nejakej masérky či kaderníčky
@danica2711 objavila si svet obchodu, výrobca ktorý vyrobí výrobok, dopestuje plodinu alebo dochová zviera dostane omrvinky aby prežil a obchodník za dodanie tovaru k zákazníkovi dostane viac ako ten čo sa na tom narobil
@danica2711 prečo taky negativizmus?Dane platím, faktúry platim a ešte si privyrobia známe a to, že sa mi nechce chodiť každý mesiac 1200 km je moja šikovnosť, že veľkosklad ponúka tovar cez fotky a pošle kuriéra.Cim som sa previnila?🤣nech sa páči velkoskladov v Európe je dosť môžeš začať.Je to moja šikovnosť máš pravdu, že nechcem byť celý deň v práci a mať čas na deti.V podstate mne viac vyhovuje mať tovar doma a nechodiť pre každý mnou predaný kus ku nim.Ale osvedčilo sa mi to a prečo nie?čo robím nemorálne?že si z pred Vianočného predaja zarobila na polku nájomného?Mas pravdu to sa dnes nenosí pomáhať si a rozširovať známych a kupujucich.Lepsie je byt roky na úrade a práce, čerpať OCR a cicat systém s hypo pomocou
@danica2711 okrem toho som zariskovala mohla som sa po RD vrátiť do práce kde mi vôbec nebolo zle, ale žiadny postup každý mesiac tie isté peniaze.Ja potrebujem mať pocit, že keď sa snažím mám viac a som pán svojho času.Moznosti má každý dnes môže mať eshop a tovar kto chce a odkiaľ chce
@marsmykkok my sme to pred Vianocami už vyskúšali, ale nemala som toľko tovaru a predala slušne za to som jej darovala kabelku a už som nestíhala vycestovať po novom si dávam poslať kuriéra a odpadli mi náklady na cestu, hotel, stravu a návrh prišiel z jej strany.Druhu som oslovila ja.Prero chcem teraz nastaviť cenu, aby sme boli spokojné všetky.Nie, sú to dobre priestory kde je aj mani, pedi, pmu.Dobre tak sa mi potvrdilo do 20 eur to bude výhodné pre obe strany
@anonym_autor tuším že nedávno tu tá tvoja kamoška písala, že si jej dala kabelku a teraz ju otravuješ aby ju nosila nonstop a robila ti tým reklamu aj keď sa jej nepáči
@anonym_autor no ja by som zase im dala až niekedy 1 novembra tie kabelky, pred Vianocami ľudia kúpia všetko. Teraz im to bude len stáť, ženy sa vyhádzali z prachov cez dovolenky a plus časť čo má školopovinné deti sa vyhádže ešte teraz, pred Vianocami skôr kúpia a kamošky nebudú mať pocit že im to tam zavadzia a na jar znova kúpia na dovolenku letnú novú kabelku. Ale leto a jeseň je na také veci čo nutne netreba určite najslabšie obdobie
Ja si napríklad neviem predstaviť mať vitrínu s totálnymi haraburdami, ktoré sa netýkajú mojho biznusu a dostať za toto hyzdenie napr 5e za kus.
Najmä keď lepšia kaderníčka alebo lepšia masérka zarába dajme tomu 80€ v priemere na hodinu, tak sa nemusí obťažovať s takýmito blbosťami za také drobné.
Ako to reálne funguje u kaderníčky uvidím kabelku, prejavím záujem, nemôže mi ju predať ale odovzdá ti na mňa kontakt a prinesieš mi kabelku?
Nedala by som za kabelku 100 eur, keď si ju viem sama objednať za 45 🤷♀️ ale to je môj názor...veľa šťastia prajem
@danica2711 prečo taky negativizmus?Dane platím, faktúry platim a ešte si privyrobia známe a to, že sa mi nechce chodiť každý mesiac 1200 km je moja šikovnosť, že veľkosklad ponúka tovar cez fotky a pošle kuriéra.Cim som sa previnila?🤣nech sa páči velkoskladov v Európe je dosť môžeš začať.Je to moja šikovnosť máš pravdu, že nechcem byť celý deň v práci a mať čas na deti.V podstate mne viac vyhovuje mať tovar doma a nechodiť pre každý mnou predaný kus ku nim.Ale osvedčilo sa mi to a prečo nie?čo robím nemorálne?že si z pred Vianočného predaja zarobila na polku nájomného?Mas pravdu to sa dnes nenosí pomáhať si a rozširovať známych a kupujucich.Lepsie je byt roky na úrade a práce, čerpať OCR a cicat systém s hypo pomocou
@anonym_autor Lepsie je byt roky na úrade a práce, čerpať OCR a cicat systém s hypo pomocou
Prosim vysvetlis mi toto? Ako pre teba je cicanie systemu ak ide rodic na OCR s chorym dietatom? Zamestnanec co pracuje na TPP a odvadza vsetky dane? Ako by si to prosim riesila bez pomoci? Nechala dieta s teplotami doma? Ci ako?
A hypo pomoc? Ano idem si pozistovat ci mam narok. Zvysia mi splatky. Idem ho znova vycicat. Poslem ti vyplatnu pasku.. a sama uznaj ci to co odbadzam mesacne je pre teba malo..
Ale drzim palce. Bud sama sebe panom!! Hlavne, ze nebudes vyciciavat stat. No.. mozno.. skoncis aj ty na urade prace. Ale to by si si urcite nedovolila.
@anonym_autor jasné, jasné, si úžasná "podnikateľka"! Pohybujem sa vo svete podnikania 25 rokov, mne tie svoje rýchlokvasené hlúposti vysvetľovať nemusíš. To ty si nepochopila, že sú slušní podnikatelia a sú svine. To je všetko

cena je nízka, takže pri cene 20-45 e by som kámoške dala max. 10 e.