icon

Posielate faktúry e-mailom alebo papierovo?

virelo
Včera o 15:27

Posielate faktúry zákazníkom e-mailom alebo ich ešte aj tlačíte papierovo? Zaujíma nás čo je dnes vo firmách bežnejšie...

beata_k
Včera o 15:35

@virelo Vsetky mailom

anonym_b8ed7b
Včera o 15:37

len emailom

anonym_457deb
Včera o 15:48

už dávno len emailom

natalka13
Včera o 16:12

Len mail. Preco platit drahu postu?

biba_18
Včera o 16:51

máme efaktúry, takže majlom. ale mám zákazníkov, ktorý prijímajú iba emailom a nemusia byť ani efaktúry, stačia oskenované…

anonym_b8ed7b
Včera o 17:04
@biba_18

máme efaktúry, takže majlom. ale mám zákazníkov, ktorý prijímajú iba emailom a nemusia byť ani efaktúry, stačia oskenované…

@biba_18 zbytočne tlačiť na papier a potom skenovať ten papier, rovno generujte PDF faktúru a to zasielajte
tak napríklad robia dodávatelia energií, mobilný operátori, eshopy

skenovanie v dnešnej dobe nedáva zmysel, keď sa už desiatky rokov nepíše na písacom stroji ale dokumenty sa vytvárajú elektronicky na počítači

michaela329
Včera o 17:05

@virelo keď som s tým ešte robila, tak podľa dohody. Niekto si nezmyselne na tom potrpí - aj na pečiatky. Predpokladám, že teraz väčšina ide emailom.

tana_v
Včera o 17:29

Postupne sme presli na vsetky mailom. No obcas sa najde odberatel, ktory si vyziada tlacenu. Novych sa vzdy pri zaslani spytam, ci ju treba tlacenu. Neviem, v com to ma akoze on ine, kedze ja generujem rovno s peciatkou a podpisom.

sissy27
Včera o 17:35

@virelo my napriklad papierove faktury ani neprijimame, len emailom. Zakaznikom takisto posielame iba emailom - ak chcu papierovu, nech si ju vytlacia.

alyses1
Včera o 17:47

Len emailom. A od nového roka budú musieť všetci prijímať aj posielať len efaktúry

anonym_ae8da6
Včera o 18:16

K balíkom priložím aj vytlačenú faktúru.

biba_18
Včera o 18:47
@anonym_b8ed7b

@biba_18 zbytočne tlačiť na papier a potom skenovať ten papier, rovno generujte PDF faktúru a to zasielajte

skenovanie v dnešnej dobe nedáva zmysel, keď sa už desiatky rokov nepíše na písacom stroji ale dokumenty sa vytvárajú elektronicky na počítači

@anonym_b8ed7b moja krásna, veď píšem že my máme efaktúry…

anonym_187a15
Včera o 18:51

My rozne, niektore Posta+email,niektore len scan email..ale aj tak drzime v archivacii vsetky faktury +dodacie listy copy a zakladame.Cize tlacime vsetko dvojmo.

beata_k
Včera o 18:59
@biba_18

@anonym_b8ed7b moja krásna, veď píšem že my máme efaktúry…

@biba_18 Ale pises aj, ze zasielate scany. To je uplne zbytocne tlacit a scanovat. Ved rovno zaslat fakturu do mailu (pdf )

biba_18
Včera o 19:03
@beata_k

@biba_18 Ale pises aj, ze zasielate scany. To je uplne zbytocne tlacit a scanovat. Ved rovno zaslat fakturu do mailu (pdf )

@beata_k nie, píšem že mám zákazníka ktorý chce všetko majlom, aj keby to neboli efaktúry…

beata_k
Včera o 19:05
@biba_18

@beata_k nie, píšem že mám zákazníka ktorý chce všetko majlom, aj keby to neboli efaktúry…

@biba_18 18:51 pises "stacia oscanove"
Pisem ti nieco ine. Ze ked posielas fakturu mailom, nemusis ju tlacit a scanovat a zasielat mailom. Rovno z nej vytvor pdf a zasli mailom. Nemusis ju tlacit na papier.

biba_18
Včera o 19:10
@beata_k

@biba_18 18:51 pises "stacia oscanove"
Pisem ti nieco ine. Ze ked posielas fakturu mailom, nemusis ju tlacit a scanovat a zasielat mailom. Rovno z nej vytvor pdf a zasli mailom. Nemusis ju tlacit na papier.

@beata_k kks, ja nepíšem že ja tlačím a znovu skenujem 🤦‍♀️
píšem (znova), že on prijíma iba poslané faktúry emailom a nemusia byť efaktúry (ako máme my). to znamená že ak by sme nemali efaktúry, tlačila by som a pečiatkovala a skenovala…
ale keďže mám efaktúru, tak je jasné že to nemusím robiť a ani to nerobím…

beata_k
Včera o 19:17
@biba_18

@beata_k kks, ja nepíšem že ja tlačím a znovu skenujem 🤦‍♀️
píšem (znova), že on prijíma iba poslané faktúry emailom a nemusia byť efaktúry (ako máme my). to znamená že ak by sme nemali efaktúry, tlačila by som a pečiatkovala a skenovala…
ale keďže mám efaktúru, tak je jasné že to nemusím robiť a ani to nerobím…

@biba_18 Ani ked nemas efaktury nemusis tlacit, peciatkovat a scanovat....Proste len rovno posles pdf.

Btw. co si predstavujes pod pojmom scanovat? Lebo o tom pises v prvom prispevku.

biba_18
Včera o 19:21
@beata_k

@biba_18 Ani ked nemas efaktury nemusis tlacit, peciatkovat a scanovat....Proste len rovno posles pdf.

Btw. co si predstavujes pod pojmom scanovat? Lebo o tom pises v prvom prispevku.

@beata_k ak tam chce pečiatku, musíš oskenovať faktúru s pečiatkou 😏 to znamená skenovať.
a mala som veľkého zákazníka ktorý prijímal elektronicky iba efaktúry (s epodpisom). úplný opak toho prvého…

beata_k
Včera o 19:23
@biba_18

@beata_k ak tam chce pečiatku, musíš oskenovať faktúru s pečiatkou 😏 to znamená skenovať.
a mala som veľkého zákazníka ktorý prijímal elektronicky iba efaktúry (s epodpisom). úplný opak toho prvého…

@biba_18 Nie, nemusis tam davat peciatku 🙂

biba_18
Včera o 19:24
@beata_k

@biba_18 Nie, nemusis tam davat peciatku 🙂

@beata_k ešte mi porozprávaj o tom čo on vyžaduje 🤦‍♀️

beata_k
Včera o 19:24
@biba_18

@beata_k ešte mi porozprávaj o tom čo on vyžaduje 🤦‍♀️

@biba_18 No, on mozno. Bavim sa vseobecne.

biba_18
Včera o 19:25
@beata_k

@biba_18 No, on mozno. Bavim sa vseobecne.

@beata_k bavím sa všeobecne a dala som konkrétne prípady

anonym_043d0c
Včera o 19:27
@anonym_b8ed7b

@anonym_b8ed7b celkom by ma zaujímalo prečo píšeš anonymne 😂 ten tvoj poučovací spôsob ako všetci robia zle a ty im musíš písať ako to majú robiť je nezameniteľný

beata_k
Včera o 19:27
@biba_18

@beata_k bavím sa všeobecne a dala som konkrétne prípady

@biba_18 ok, on to vyzaduje. Vseobecne nie je podmienka, ze tam musi byt peciatka. To aby si niekto zle nevysvetlil na jednom pripade.

biba_18
Včera o 19:31
@beata_k

@biba_18 ok, on to vyzaduje. Vseobecne nie je podmienka, ze tam musi byt peciatka. To aby si niekto zle nevysvetlil na jednom pripade.

@beata_k a dokonca ti prezradím, že mám zákazníkov ktorí potrebujú fyzicky originál. detto my na určité úkony 😉 ale zbytočne do toho rýpeš. to sú už špecifické prípady… ja som odpovedala na otázku autorky hneď v prvom príspevku… ☺️

beata_k
Včera o 19:33
@biba_18

@beata_k a dokonca ti prezradím, že mám zákazníkov ktorí potrebujú fyzicky originál. detto my na určité úkony 😉 ale zbytočne do toho rýpeš. to sú už špecifické prípady… ja som odpovedala na otázku autorky hneď v prvom príspevku… ☺️

@biba_18 Nerypem. Zaujalo ma preco si komplikujes pracu. On to vyzaduje, ok

anonym_eae4e8
Dnes o 04:12
@alyses1

Len emailom. A od nového roka budú musieť všetci prijímať aj posielať len efaktúry

@alyses1 všetci nie, len platcovia DPH