Problémy s hygienou pri otváraní prevádzky. Čo robiť?
ahojte, oznámila som otvorenie prevádzky a pani z hygieny mi volala že vraj mám zaplatiť 25 alebo 50 eur a požiadať o uvedenie do prevádzky,a že do vydania rozhodnutia nesmiem podnikať,ale ja už mám klientky ja ich nezruším..... stretli ste sa už a tým?
@mk1111111111 pracovala som v 2 salónoch, obidva iba oznamovali....ako som mala vedieť že teraz to bude inak?
@anonym_autor no tak, ze si zavolas na hygienu, ty degeska! Uz to pochop, ze toto je cisto tvoja chyba a nikoho ineho
@anonym_5acd07 ale ja nemôžem teraz mesiac nerobiť mám dieťa platím 2 nájmy pani si to predstavuje ružovo keď len sedí v kancelárii
@anonym_autor ak si chcela podnikat, mala si si všetko dopredu naštudovať, a nie tu vypisovať hlúposti.
@mk1111111111 pracovala som v 2 salónoch, obidva iba oznamovali....ako som mala vedieť že teraz to bude inak?
@anonym_autor Neznalosť zákona neospravedlňuje. Nemôžeš podnikať bez základných povolení.
Všetko je na nete, môžeš si zavolať aj na príslušný úrad. Informácie sa získať dajú,, len treba chcieť,
@jeltica ale menilo sa to minulý mesiac len tak by mohli mať pochopenie podľa mňa, stálo kopec peňazí zariadiť to a teraz mám byť bez príjmu
@anonym_autor to je ale tvoj problém....buď budeš robiť tie objednané klientky "načierno" alebo ich preobjednaj....známej teraz hygiena tiež neschválila priestory na fyzio, že tam musí byť v miestnosti umývadlo, musí zháňať nové priestory.....vždy sa riadi podľa toho čo je v danom období platné....mala si si to vybaviť skôr
Robiť klientky načierno a bez bločku, môže ti ľahko prísť na kontrolu finančná správa.
@anonym_c1dbbc mali verejne oznámiť že sa to mení q nie čakať že to budeme vedieť všetci
@anonym_autor myslim, ze to nijak neurychlis a ak nechces riskovat pokutu, musis pockat. Suhlasim vsak, ze ta na to mohli upozornit, ze sa zakon bude menit uz ked si zriadovala prevadzku na urade. Tu musi byt kazdy zivnostnik zaroven aj pravnik aj uctovnik a sledovat nie len aktualne vyhlasky, ale aj buduce zmeny zakonov... A ja ti fandim, ze to chces robit oficialne. Prajem vela stastia a spokojnych zakaznikov.
@anonym_c1dbbc mali verejne oznámiť že sa to mení q nie čakať že to budeme vedieť všetci
@anonym_autor Ved to sa verejne oznamuje, publikovanim v zbierke zakonov, mas ich aj online. Mali ti poslat kuriera s bonbonierou a kvetmi ?
@anonym_5acd07 ale ja nemôžem teraz mesiac nerobiť mám dieťa platím 2 nájmy pani si to predstavuje ružovo keď len sedí v kancelárii
@anonym_autor pani ten zákon nepísala ani neschvaľovala a je tam na to, aby dohliadala na jeho dodržiavanie. Takže nemôže mať pre teba pochopenie a ty si si mala zistiť čo potrebuješ na otvorenie prevádzky. Mám také tušenie, že s týmto nastavenim ťa v podnikaní čaká ešte veľa problémov, lebo neuveríš, ale zákony sa menia.
Aky problem vlastne mas?
Ak otvaras takuto prevadzku, tak musi byt vsetko z hygienickeho hladiska tip-top, priestory sa musia dezinfikovat, naradie, musis mat wc, atd.
Pracovala si v dvoch salonoch, tak si v obraze, co a ako, podla toho si si zariadila svoju prevadzku, teda kontroly z hygieny sa nemas preco obavat.
O novej skutocnosti si sa dozvedela dnes? Okamzite si mala podniknut potrebne kroky a nie tu sondovat ako vydrbat s novymi pravidlami a o par dni by ti prisla kontrola.
Inac si neskutocna! Prevadzka neotvorena a uz mas poradovnik. Zverbovala si zakaznicky od predchadzajuceho zamestnavatela k sebe a teraz mas obavy, ze ak ich nezoberies, nabonzuju ta byvalej sefke?
Ja keby som sa chcela osamostatnit, tak by som si postupne kupovala potrebne veci, potom by som si hladala priestory a hlavne ! zistovala co vsetko potrebujem. Nie hrrrr vsetko naraz a potom zdesenie, lebo nemozem otvorit , priestory platit musim a ziaden prijem :(
mylim sa, ze ty si sa na to uz pred dvoma tyzdnami pytala?

@anonym_autor Ty si si bola povinna zistit, teda citat vyhlasky. Mas to nejake pomylene