Vykašľať sa na podnikanie alebo pokračovať?
Ahojte už sok zúfalá trvá to už pól roka ..Mala by som sa vykašľať na svoj sen na podnikanie v oblasti pmu ? predtým som robila v škôlke teda som na materskej a zachvíľku bude končiť ..Problém nieje v tom že by som bola neschopná ale v tom ,že vždy keď si nahlásiť zákaznícku chytí ma strašný stres až zvieranie v krku ..Poškodil sa mi spanok už ani neviem ako je byt v pohode a ísť si ľahnúť bez toho aby som sa bála či nezaspim a ako sa budem cítiť druhý den ..proste začalo to tým ako chcem byt 100%na druhý den a ako to musím zvládnuť.Do toho mám 2 ročnú dcéru ..náladu mám takú že nezvládam sa už tešiť ako kedysi z obyčajných veci ..chodím spať s malou aby mi spanok nechýbal už zo nieje ako kedysi keď som s mužom pozerala filmy do polnoci a bola pohoda ..teraz je to neustálu stres a boj ako zvládnem noc a ako zvládnem zákaznícku aj keď ju mám len tak raz za tyzden keďže som ešte stále na rodicaku..2 roky som sa na to pripravovala trénovala na latexe ..vyhodila som tisíce EUR za kurzy a za zariadenie salónu ..(už ho mám doma) vrátiť sa naspäť do škôlky je najväčši horor ..nechápem prečo sa mi tak hlava zblbla a zákaznícku beriem ako veľký stres a tlak mala by som to dobre dopoludnia by som niečo porobila a popoludní vy som sa mohla venovať malej ./nie zabíjať celý den niekde v škôlke ktorá je vzdialená 30km za minimálny peniaz ..nechápem tomu druhý by. Po madaeny že môže robiť čo ho baví a nie ja mám silný stres ktorý mi zobral radosť a pohodu a spanok a pri tom nejde o nič !! a áno som objednaná. K psychiatrovi a psychológovi:( a nie nechcem sa vzdať tejto prace tak nechápem čo sa deje ..dakujem za každú radu
@anonym_c71ad5 a ty si myslíš že to tie tabletky vyriešia ?
@dana243 Nehovorim, ze vyriesia. Ale snad pomozu zastabilizovat rozhodeny nervovy system, aby si sa uplne nezrutila. Lebo kombinacia uzkosti, paniky, nespavosti a pod., vies to nie je dobre, nervovy system sa viac a viac vycerpava. Potrebujes to stopnut a zacat ho obnovovat pomaly pomalicky. A fyzicka aktivita tiez velmi pomaha. Skus kazdy druhy den dlhe intenzivne prechadzky. Alebo si chodit zaplavat, zabehat alebo doma potancovat. Proste sa hybat. Lieky ale musia byt dobre nastavene a ty musis mat doveru ze ti to pomoze preklenut obdobie vycerpanosti z uzkosti, z nespavosti. Musis doverovat, nepochybovat, ze ti bude skratka lepsie a lepsie.
@dana243 Nehovorim, ze vyriesia. Ale snad pomozu zastabilizovat rozhodeny nervovy system, aby si sa uplne nezrutila. Lebo kombinacia uzkosti, paniky, nespavosti a pod., vies to nie je dobre, nervovy system sa viac a viac vycerpava. Potrebujes to stopnut a zacat ho obnovovat pomaly pomalicky. A fyzicka aktivita tiez velmi pomaha. Skus kazdy druhy den dlhe intenzivne prechadzky. Alebo si chodit zaplavat, zabehat alebo doma potancovat. Proste sa hybat. Lieky ale musia byt dobre nastavene a ty musis mat doveru ze ti to pomoze preklenut obdobie vycerpanosti z uzkosti, z nespavosti. Musis doverovat, nepochybovat, ze ti bude skratka lepsie a lepsie.
@anonym_c71ad5 to už robim dlho ..dlhé prechádzky s malou cvičím 50 minút denne na pase a stále sa natahujem s malou takže pohyb mi nechýba
@anonym_c71ad5 to už robim dlho ..dlhé prechádzky s malou cvičím 50 minút denne na pase a stále sa natahujem s malou takže pohyb mi nechýba
@dana243 No vidis, tak zaklad mas, to je super. A brala si AD ci nie ? Ked to zacalo cca pred polrokom ?
Zíď z kratšej cesty, toto ťa živiť nebude, budú ďalšie náklady na priestor, odvody..
Zákazníčky sú dnes náročné, večne nespokojné, vycítia tvoju neistotu, bude treba riešiť opravy, ťažko sa to opravuje..
To može robiť len človek čo má na to gule, nestačí byť šikovná, zákaznička má vždy pravdu, majú nereálne predstavy..
Kým sa do toho dostaneš budeš mať zlé meno a žiadnu zákazníčku a kopu nákladov..
Možno ako koníček ak dieťa odrastie a popri zamestnaní..
Zíď z kratšej cesty, toto ťa živiť nebude, budú ďalšie náklady na priestor, odvody..
Zákazníčky sú dnes náročné, večne nespokojné, vycítia tvoju neistotu, bude treba riešiť opravy, ťažko sa to opravuje..
To može robiť len človek čo má na to gule, nestačí byť šikovná, zákaznička má vždy pravdu, majú nereálne predstavy..
Kým sa do toho dostaneš budeš mať zlé meno a žiadnu zákazníčku a kopu nákladov..
@anonym_ee436d vieš kam chod 💩ja už teraz mám len spokojne zákaznícky a ten strach tá raz vyriesi/.tebe by som odporučila sa zaradiť do systému a ísť muklovat do fabriky
@anonym_ee436d a ja nemusím platiť priestor lebo priestor mám doma 😸
@anonym_ee436d opravy korekcie ?zisdne probkemy len pekne výsledky a sú spokojne
@anonym_ee436d ty si koníček 💩ako mozes s takou istotou hovoriť ako nebudem mať klientky keď ich mám !!asu spokojne záujmave
@anonym_c71ad5 brala Som kedysi AD aj môj otec a nikdy nám to nepomohlo ..akurát tak je z toho človek oplesteny neviem ako to budem riešiť
@dana243 A co by ti teda mohlo pomoct podla teba ? Ked AD zavrhujes, pohyb mas, pracu menit neplanujes...co by Ti pomohlo si myslis ? Psychologicka, psychoterapie ? To by mozno tiez trosku pomohlo, ci ?
@anonym_ee436d ty si koníček 💩ako mozes s takou istotou hovoriť ako nebudem mať klientky keď ich mám !!asu spokojne záujmave
@dana243 robím v službách 17 rokov a viem čo to obnáša, je to tvoja vec, držím palce..
@anonym_ee436d vieš kam chod 💩ja už teraz mám len spokojne zákaznícky a ten strach tá raz vyriesi/.tebe by som odporučila sa zaradiť do systému a ísť muklovat do fabriky
@dana243 po 17r podnikania v tomto obore viem, že nie je priestor na tvoje stavy, nikto nebude brať ohľad, chcú všetko tip-top, im sa treba prisposobiť, nebudú sa prisposobovať tebe, to takto nefunguje..
@anonym_ee436d a ja nemusím platiť priestor lebo priestor mám doma 😸
@dana243 to je práve ešte horšie, nebudeš mať kľud, pohodu, pokiaľ budeš od nej odbehovať, lebo varíš, dieťa atď tak im bude blbo a nebudú to akceptovať, na to treba dať pozor
Ešte s tými hovnami čo tu mávaš v každej správe už vobec, nie ty si lietadlo
@dana243 robím v službách 17 rokov a viem čo to obnáša, je to tvoja vec, držím palce..
@anonym_ee436d no tak nenadávaj na to keď je také strasne to podnikanie tak prečo podnikas?ja práveže nemám problém so zakaznickami ja mám problém strach a pridali sa mi rôzne iné diagnózy
@dana243 to je práve ešte horšie, nebudeš mať kľud, pohodu, pokiaľ budeš od nej odbehovať, lebo varíš, dieťa atď tak im bude blbo a nebudú to akceptovať, na to treba dať pozor
Ešte s tými hovnami čo tu mávaš v každej správe už vobec, nie ty si lietadlo
@anonym_ee436d a čo si ako myslíš že sa starám o malu a varím keď mám klientku ??😂😂ja žijem v 3 poschodovom dome kde ma zákaznícka vstup z inej strany domu ..salón je oddelený
@anonym_ee436d no tak nenadávaj na to keď je také strasne to podnikanie tak prečo podnikas?ja práveže nemám problém so zakaznickami ja mám problém strach a pridali sa mi rôzne iné diagnózy
@dana243 dnes je ťažšie začínať ako pred 17rokmi, aj moja kamarátka videla len benefity a po roku skončila s dlhmi.
Zdravie by malo byť priorita, ak sa na to necítiš netreba to siliť, vieš ono keď si dohodneš termín a zrušíš ho, hoci aj zo zdrav dovodov, nemusí to zákazníčka chápať a ďalšiu šancu už nedostaneš, nepomože oháňať sa s PN.
Ja neviem čo je to byť chorá, nejde to proste, je to veľa o prisposobovaní, je veľký omyl si myslieť že zákazníčka sa prisposobí tebe a tvojmu zdravotnému stavu.
Držim palce nech sa dáš dokopy a nech sa na to cítiš, nechcem zle, ani ťa odradiť, len je to iné fungovanie ako v školstve, kde sa berú ohľady na choroby, víkendy, sviatky, tu to nehrozí, hlavne keď sú v centrách otvorené služby takmer nonstop.
@anonym_ee436d a čo si ako myslíš že sa starám o malu a varím keď mám klientku ??😂😂ja žijem v 3 poschodovom dome kde ma zákaznícka vstup z inej strany domu ..salón je oddelený
@dana243 tak to je super, lebo zákazníčka sa nechce cítiť ako na návšteve, za službu platí.. nechce mať nič spoločné s domácim prostredím

@anonym_a67e0d bude to lepšie sa vrátiť do škôlky kde ma budú sekať 😂 a budem musieť ráno o 5 vstávať a nula bodov zo života a o financiách ani nehovorím ..koľko času som zabila pri tom čo som obetovala kvôli tomu ..to som nemala nič robiť a mohla som si radšej materskú užívať ..škoda slov
@dana243 Tak potom ? Ved ty nechces nic menit, liecit sa vlastne nechces. Tak neviem, skus cvicit.