Živnosť alebo s.r.o.? Ktorá voľba je lepšia?
Ahojte,
do par dni budem spustat jeden projekt. Ak sa zadari, mal by som mat mesacny vedlajsi prijem. Vedlajsi preto, lebo som zamestnany na zmluvu v istej firme, takze toto bude na zaciatok ako privyrobok. Kedze neviem ci ten projekt vyjde a ci bude fungovat ako si predstavujem, rozhodujem sa ci mam otvorit zivnost alebo s.r.o.
Plan je, ze ak mi napr. do roka nebude vynasat, tak to chcem cele zrusit.
Prosim nejaky rady?
Dakujem.
Na privýrobok určite živnosť, tú môžeš kedykoľvek pozastaviť, alebo ukončiť.
živnosť zrušíš za pár minút,sro ťažko
na toto sa neda jednoznacne odpovedat. Je tam extremne vela premennych. Odporucam ti najst si dobru uctovnicku a poradit sa. A to co ti tu napisali vyssie o zrusenie sro a zivnosti je sice pravda len ciastocne, ale nie je to nieco co by si mala brat v rozhodovani do uvahy. V konecnom dosledku sa ti nemusi oplatit vobec mat zivnost. Velmi malo udajov a informacii si dala... takze fakt ti neodporucam davat na rady tu na MK...
Ja mám s.r.o...pri tomto je to sice lepšie v tom, že nemusíš platiť odvody do socialnej poistovne, ako je už stanovene pri živnosti. Avšak pozor zrušenie s.r.o. nie je len tak zo dna na den, ono to trva niekolko mesiacov, musi prejsť likvidacia, alebo firmu proste predáš..Kým živnosť vieš zrušiť doslova zo dňa na deň. V tomto pripade by som (ak si nie si istý či to bude vynašať) dala do času živnosť..a ked to bude vynašať prešla na s.r.o.
Nemáš koho poprosiť kto už mal sro aby si fakuroval cez neho?

Ved si spocitaj na kolko ta vyjde rocne zivnost kvoli odvodom a na kolko s.r.o. len prvy vklad je 5k ked po roku zrusis tak len na tom prerobis navyse zrisenie sro je komplikovanejsie ako zrusenie zivnosti. Ja by som sla prvy rok zivnost a ak ti to pojde tak s.r.o.