icon

14 mesačný synček ešte sám nebehá

ocko78
25. okt 2012

ahojte kocky..poradte ako 14 mesacne babo motivovat aby sa same pustilo behat..???....bezka iba za dve rucky...ked mu druhu odmietnem dat sekne sa a jednoducho nejde dalej alebo sa ritkou oprie o mna a mrauci kym mu nedam aj druhu , ked si ho z manzelom chceme pustat aby behal od jedneho k druhemu mrauci kym ho nechyti jeden z nas kym neciti istotu sa nepusti

Strana
z2
cerez
25. okt 2012

Nie je ešte pripravený sám bežkať. Musí nadobudnúť pocit istoty a motivuješ ho dostatočne už len tým, že s ním chodíš.

jajuska1411
25. okt 2012

@ocko78 my sme zacali az v 19 mesiacoch a sme tu zivy predtym stale tie otazky este nebehate a teraz sa nikto nic nepyta nechaj ho ma cas rozbehne sa sam uvidis 🙂 viem o com pisem 😉

sissy27
25. okt 2012

@ocko78 si púšťajte autíčko 😀 😀 😀 pre malého je samostatné behanie momentálne niečo ako pre teba skok s padákom z lietadla, tak nechaj nech naberie odvahu a užívaj si, kým ťa chce držať za ruku, lebo onedlho to bude najväčší trapas na svete, že ho chceš držať, keď on už je predsa veľký 😉

rebroza
25. okt 2012

zacne sam behat, ked sa bude na to citit. aj take male deticky uz vedia, co chcu a nie. ja by som ho vobec nenutila a ani sa ho nejak velmi nesnazila motivovat. ak to nechce, este nema na to vypracovane svalstvo, koordinaciu koncatin, rovnovahu...
moj syn zacal sam (bez pomoci) chodit v 18. mesiacoch po dome a este skoro mesiac mu trvalo, kym sa pustil na vonku. a teraz je uplne v pohode.
dcerka teraz konci 16. mesiac, este nechodi, obcas par krokov popri stole a par za dve ruky. ale nie je jej to pohodlne. neriesim, cakam. akurat typujem, ci predbehne brata, alebo nie 🙂

andrejka1983
25. okt 2012

@ocko78 nestresuj, my sme mali 1 rok v juny a úplne sama behať začala až v novembri 😝 🙂 takže myslím že je všetko v poriadku, dnes ma malá dva a pol roka, a lieta ako strela, jazyk sa jej nezastaví čo toľko rozpráva...neboj všetko dobehne, len mu nechaj čas 🙂 🙂 a hlavne sa neporovnávaj s druhými lebo to ťa iba zdeptá

karin1234
25. okt 2012

nebojsa on sa rozbehne, náš chodil za dve ruky, potom pokročil zacal za jednu a potom som umyvala riad v kuchyni a on si vykracuje ku mne po chodbe vysmiaty 😀 skoro som odpadla... kazdy potrebuje na to svoj čas.

rainbow0508
25. okt 2012

my sme mali 16,5 ked maly zacal...bud pokojna, ma svoj cas...a ze sa ini cuduju...bud slobodna, ich problem

m.i.r.i
25. okt 2012

nas mal 16 mesiacov tiez ked sa pustil sam..a poviem ti- malo to aj obrovske vyhody...lebo ked ti zacne behat, uz ho cely zivot nezastavis🙂 no a nas zacal zo dna na den a ozaj "behat"..a nebol uz taky nemotorny ako mensie deticky, predsa uz ma silnejsie telicko, vacsi..nozicky rychlo zosilneli..teraz je velmi telesne zdatny..

dai
25. okt 2012

@ocko78 este je malinky a ma cas... Ak ho chces motivovat tak mu prestante davat ruky... Skor rozloz nabytok tak aby medzi mohol chodit a priebezne sa musel pustat...
My mame hypotonicky syndrom a maly mi este v 10 tich mesiacoch nesedel ani nelozil... Potom sme mesiac cvicili dojcenskj gymnastiku a maly si krasne sadol a lozit zacal naozaj ako z ucebnice... V 12tich mesiacoch sa mi postavil - neurolog a j rehabilitacne sestry mi vyslovene zakazali vodit ho za ruky - ppradili mi len ten trik s nabytkom... Maly sa vdaka tomu uz v 13tich mesiacoch zacal pustat - ale tak ze ruckoval napr od kknferencneho stolika ku gaucu a musel sa tam pri prechytavani pustit a otocit ... No a od 14tich mesiacov uz beha ako drak, momentalne uz vo velkom aj na odrazadle - normalne nechapem - dcera chodila od roka ale odrazadlo zvladla az v 2och...
Mne povedali ze vlastne vsetky pomocky co rodicia davaju detom ako choditka, ruky etc.... V tom samostatnom chodeni skor brania...

m.i.r.i
25. okt 2012

@dai nas behal na odrazadle od 11 tich mesiacov! To ako dostal na Vianoce, tak do tyzdna sa odrazal..a mal to ako presuvaci prostriedok..a chodit zacal az o 5 mesiacov neskor..a tiez sme ruky vylucovali..par krat som ho drzala, jasne..ale minimalne...zacal sam...a aspon sa vobec neobijal o zarubne ani nikam nenabural..uz mal rozum🙂

dai
25. okt 2012

@m.i.r.i hej? Na takom dvojkolesovom ? Lebo moja mala dlho nevedela rovnovahu drzat... Malinky ale krasne drzi. On sa na takom auticku tiez uz odrazal odkedy sedel ale na tom normalnon dvojkolesovom odrazadle az ked zacal chodit. Inak sedi co ty pises... Mala mi padala hlava nehlava - malinky robi vsetko neskor ako ona ale somnoho vaecsou istotou

hama27
25. okt 2012

@ocko78
@dai
presne tak, ako pise dai, najviac mu pomozete ak mu tymi rukami vobec pomahat nebudete. Tym, ze ho vodis za ruky ho vobec nemotivujes, ma to presne opacny ucinok. Nechaj ho sameho zistit ako sa vlastne chodi. Cim dlhsie bude stvornozkovat, tym lepsie. Sam nech prirodzene prejde vsetkymi fazami psycho-motorickeho vyvoja - prevalovanie, plazenie, stvornozkovanie, "preruckovanie" popri nabytku az k samotnemu chodeniu. Je uplne normalne ak dieta do 18.mesiaca nechodi. Na nete je kopec zaujimavych clankov k tejto teme, tak si skus nieco najst a precitat. Je to ozaj zaujimave citanie.

andrejka1974
25. okt 2012

nechaj ho on na to pride sam , kazde dieta musi na to dozriet moje deti boli kazde ine , moj najstarsio zacal 17 mesiacoch, dalsi v 12, dalsi v 15, a starsia dcerka mala casu az az ta zacalav 21 mesiacoch a najmensia ma zatial len 6 mesiacov 🙂 🙂 🙂

bubka35
25. okt 2012

nasa dcerka bola tiez vdaka porodnej asfyxii hypotonicka v desiatich mesiacoch si stazka sadla sama, vobec nestvornozkovala nakoniec nas neurologicka odporucila do rehabilitacneho centra kde sme po mesiaci cvicenia vojtovky zacali stvornozkovat a ked mala rok postavila sa pri nabytku a zacala obchadzat nabytok. sama. za ruky sme ju nesmeli vodit a dcerka to tak ani nechcela. sama chodit v priestore zacala v 15 mesiacoch zrazu sa pustila a bolo. predtym sme ju lakali za hrackami a ked chcela sla alebo nesla. svalstvo musi byt pripravene na chodzu. v rehabilitacnom centre nam hovorili ze norma na zacatie chodenia je 18mesiacov.teraz uz lieta po byte sama ide po schodoch nahor a skusa sa vystverat na postel, sedacku a pod. chce to len cas 🙂

ocko78
autor
25. okt 2012

@rebroza ja som takto cakala ci predbehne segru...pustila sa behat 14 mesacna

ocko78
autor
25. okt 2012

@andrejka1983 mna len vytaca svokra ked ju vonku stretnem s kocikom a tak protivnym tonom do mna pinda ze s nim treba chodit napeso...tak si myslim ze zena co ma odchovane tri deti by mohla mat kus viac skusenosti a rozumu...vystrelila by som ju na mars...na nakup isto pojdem s drobcom peso a 3 rocna dcerka so mnou....este dalsie dve ruky by mi boli malo... vytocila ma dnes ta stara bosorka

severanka96
25. okt 2012

hehehe 🙂 nepíšeš ty o mojej svokre??? haha som sa usmiala....toto "milujem"keď niekto porovnáva deti,môj starší bol tiež hypotonický a začal chodiť sám po 13mesiacoch,malý je od narodenia hyperaktívny,a ani po 14mesiacoch sám nechodil,nič si z toho nerob,nachodí sa ešte dosť,teraz má 20mesiacov,a môžem ti povedať,bože!!!čo by som dala za to kedy si sadol na 3minutky aspoň...v kuse je v pohybe a do kočíka ani nesadne,len keď už pochodíme zo dve hodiny pešo🙂 neboj o pár mesiacov sa budeš nad tým len smiať a múdre reči ...ber s nadhľadom,nakoniec podstatné je že je zdravé a keĎ bude samé cítiť ani ho neuviažeš 🙂

andrejka1983
26. okt 2012

@ocko78 moja, presne to poznám...aj mna táto veta vytáčala....mne zase svokor ked sme išli von, a máme to ku do obchodu alebo na ihrisko tak jasne že som ju tiež davala do kočíka....a hned som ho z okna počula, to ho citujem: Mamáááá, daj ma dole z kočíka, ved ja mám nohy, ja chcem isť pešooooo.Ja nechcem byť v tom škaredom kočíku...hneď ma daj dole..... 😎 😀 nepočuješ mamáááá????akože to hovoril namiesto mojej dcéry 😕 ,tiež som mala strááášne nervy...ale tak niekedy som mu odvrkla niekedy pustila nahlucho ale aj tak som si spravila po svojom 🙂 ...parkrát sa stalo že ked sa s nou prechádzal po dvore a pustil ju alebo neviem čo.....a mu padla a revala 😠 😖 ...tak potom už bol ticho, a prestal ju brávať( na istý čas) 🙄 ale dakedy to je fakt o držku, ale to asi všade

157misicka
26. okt 2012

no neviem ja myslim, ze ste ho nemali takto bravat za rucky..to sa uz dnes neodporuca, moj maly sa sam postavil v 7m a zacal behat v 10 sam..nijako som ho nepodporovala 😉

mihouk
26. okt 2012

@ocko78 Kasli na svokru, su to tvoje deti. Nie je este pripravney, jeho cas pride a ty su budes zelat, aby tolko nebehal. Nas maly zacal chodit ako 13. mesacny a to sme tipovali ze uz ako 10m bude behat. Babka vzdy len povedala, nie je sa kam ponahlat, este sa v zivote dost nachodi...

simca06022011
26. okt 2012

Nevadi, mne mala zacala presne pred 15tym behat.. aj to ju naucil dedko na rodinnej oslave... sa chcela mala ukazat a vsetci sa na ni smiali a uz aj chodila :P na odrazadle ju este ani teraz nenecham chodit, na 3 kolesovom sa trosku posadi a posunie a to je vsetko... kazde dieta je ine, niektore su pohyblivejsie ine menej.
Inak vobec by som ho nenosila za rucicku... ale nechavala by som ho trochu sameho (pod dohladom) napr stat pri stolicke alebo stole... a raz sa rozbehne🙂

dejka77
27. okt 2012

Mozno bola chyba, ze ste ho zacali vodit za ruky, lebo v tom citi istotu. Moja mala napr. zacala chodit okolo nabytku ked mala 15,5 mes. a o mesiac na to sa pustila sama. Normalne som nechapala. Za ruky som ju vodila uplne minimalne a ak tak skor za jednu kedze som tehotna a nechcela som sa namahat. Takze mu musis dat cas, je to na nom kedy sa odvazi sam.

davidka27
27. okt 2012

@ocko78 načo ho nutiš ma čas treba vydrýžať, nikde nie je napísané , kedy ma dieťa chodiť a kedy je to neskoro

ocko78
autor
27. okt 2012

@davidka27 velmi sa mylis ja ho nenutim...

emily3
27. okt 2012

@ocko78 nechaj mu cas, on sam zacne chodit ked bude na to pripraveny, ja mam 5 deti a kazde inak...traja zacali chodit v 11mes. jeden sa pustil v 9.mesiach a dovidenia...tato najmladsia ma 15mesiacov a az teraz robi prve samostatne kroky, ako rocna chodila po stvornozky, aj som ju skusala za ruky, ale nechcela, musela to sama chciet, potom po roku zacala za ruky, a teraz je to par dni co sa odvazila pustit sa a urobit prve kroky. takze pekne spolu trenujte za ruky.... maly sa pusti uvidis a potom ho uz budes len nahanat 😉

xxx123
28. okt 2012

@ocko78 ahoj, urcite ho nedrzte ani za jednu ruku. Jeho vola bude urcite silnejsia, sam sa postavi, a zacne chodit....on sa musi naucit aj padat a niekomu to trva mesiac a niekomu aj 4 mesiace.

mummy
28. okt 2012

Moja zacala chodit na 14 mesiacov sama a mladsi syn na 16 mesiacov.

carodejnica
28. okt 2012

@ocko78 nerieš to, jedným uchom dnu a druhým von, dieťa do ničoho nenúť, moja dcéra začala chodiť ako 17 mesačná... 😅 a tiež som sa napočúvala, teraz ju nedobehnem... 😎

zuzanockamt
28. okt 2012

@ocko78 moj syn zacal samostatne chodit, ked mal presne 15 mesiacov a aj to mu este mesiac - dva trvalo, kym sa tak naozaj rozbehal a vydrzal dlhsie chodit aj vonku ... chce to cas, ked dieta same nechce, tak neurobis nic, treba pockat, kym pride jeho cas

ocko78
autor
28. okt 2012

ved ja cakam a cakam, ste zlate kocky 🙂 az sa mi kazdu noc sniva ze ten moj maly loptos vykracuje cez obyvacku ku mne 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Strana
z2