3 mesačná dcérka má 6 kg. Je obézna?
Ahoj mamicky,chcem vas poprosit o nazor.Mam takmer trojmesacnu dcerku ktoru dojcim.Ma uz vyse 6 kg a stale pocuvam z kazdej strany ze je tucna,ma nadvahu a mam ju obmedzovat v papani.Ja mam na to sice uplne iny nazor ale cisto zo zvedavosti by som rada vedela aj vas nazor,dakujem.
v zivote nepocuvni nikoho , kto vypusti z ust takuto hovadinu!!!ako moze byt 3 mes.babatko obezne? poviem Ti maly priklad , sestrin syn mal 21 kg, ked mal 12 mesiacov, chceli ho poslat na liecenie :D, ked bol na vstupnej prehliadke v 6 rokoch ,pred nastupom do skoly mal 16 kg...dnes ma 18 rokov a je ako hliiista:D ale babatko a 3 mesacne urcite nie je obezne....moj maly mal v 5 mes. 10 kg, teraz mame 25 mes a 15 kg 🙂
@lusia222 jemiinko, to ta ako napadlo? 3 mesacne dietatko, dojcene, netreba nijako obmedzovat, bud stastna, ze mas kvalitne mliecko, ze dobre papa a ze prospieva! vies co by za to dali niektore maminy? z reci si nic nerob, vacsinou ich rozsiruju "v dobrej viere" starsie zienky, ktore nemaju ani ponatia, o com hovoria. dojcene deticky maju do buducna minimalnu sancu, ze budu obezne. neboj, akonahle zacne lozit, a neskor chodit, uz nebude tak priberat, a ako skolkarka bude stihla ako prutik 😉
kamoska ma 9tyzdnovu dcerku a ma 6,2 kg, takze si z toho nic nerob...
Kdeby bola obezna???? moj mal pri porode 5 a kazdy mesiac pribral jedno kilo, cize ako 3 mesacny mal 8 kil!!!!
Ale prosim ta....coby bola tucna, bud rada,ze ti pribera, aj ked bude baculatejsia, ona z toho vyrastie..moja mala bola riadne tucnucka, same zahyby, teda az moc, ale to vsetko mala z MM a ked mala 6m mala 10kg...dost, viem, ale nedaj jej prso..no a teraz od 2r ako sa odstavila od prsa viac nepribera..za 9m ma stale rovnaku vahu, takze chudne a uz je ovela chudsia ako bola..
http://dojcenie.wordpress.com/2009/12/10/kolko-...
V tomto clanku su tabulky, zhruba ako by malo dieta priberat. V prvom a druhom mesiaci je to po viac ako 1kg, potom sa to postupne prirodzene znizuje. Tvoja dcera je tak akurat.
Máme skoro rovnako staré detičky. Miško sa narodil 26.10. a mal pred štyrmi dňami tiež 6kg. Tiež len kojím. Vôbec ma nenapadlo, že je tučný 🙂. Je práveže veľmi krásny a veľmi sa teším, že priberá a je zdravý.
@lusia222 ahoj ja som porodila pred vyse rokom dderku 4300g a 55cm ked mala mesiac mala 5180g a ked mala dva mala skoro a pol kila, tvoje dieta nie je obezne,pekne papa a ked bude chodit tak sa vytiahne a vobec nebude tucne, moja ma teraz takmer rok aj mesiac ma kg a vobec to na nej nevidno
urcite neni, aj moja dcerak mala v 3 mesiacoch taku vahu a vsetko bolo v poriadku
@lusia222 podla mna si mozes gratulovat, ze tak pekne papa....len nech pekne papa babula.....vsak to potom ked sa postavi na nozky vybeha 🙂
Nie nieje obezna moja dcerka mala teraz 3 mesiace a vážila 6150gramov a to jej davam sunar a doktorka mi povedala že je to akurát tak nemusíš mať strach každe bábetko je iné.....🙂
ahojte, môj malý bude mať 7.2. dva mesiace a už teraz máme 6kg 😉
ahoj...
ja len ze 3mesacne dieta nemoze byt obezne🙂 moze byt bucko, tucko neviem co - ale to nie je obezita - dieta do jedneho roka potrebuje tuk aby prospievalo... skor je problem ked je dieta vychudnute- teda zdravotny myslim - lebo vtedy moze mat malo sily nato aby si sadlo etc. ( ale znovu zalezi od stavby tela )
- pozri, moj maly mal v 3och mesiacoch asi 3.5 kg - neprospieval, nepriberal - stale som pocuvala ze je to zle, treba aby pribral - musela som ho zacat dokrmovat ked mal aj zle krvne testy... a na UM mi zrazu tak pribral ze v 6tich mesiacoch mal 8kg... my sme chodili do poradne pre predcasne narodene deti a oni mi tam nechceli verit ze to je ten isty chlapcek🙂 v roku mal 12 kg a teda bucko poriadny - to som zase pocuvala v kuse ake ma zahybceky - teda skor babky a tetky boli take pozitivne - ze vyzera ako barokovy anjelik hovorili - ale tak povedzme si pravdu do ocu - vlastne eufemicky hovorili ze je tucny 😀 a ateda aj bol - a co🙂 rad a vela papal, sediet a chodit zacal neskor kedze je hypotonicky...
v kazdom pripade zacal sam chodit ako 14 mesacny - teraz ma rok a pol , narastol od roka pomaly 10 cm , nepribral ale ani gram - cize je to normalny stihlucky peknucky chlapcek - ziadne zahybceky, nic...
ber to tak ze keby tvoje dieta bolo aj miss sveta, tak sa najdu ludia pre ktore bude moc chude, moc kostnate nevieake, a keby malo dievcatko rici a cici tak bude zase tucne, baculate atak... hlavne treba aby v tomto veku bolo dieta zdrave, jedlo to co ma ( ziadne somariny, pribinaciky a tak... chod normalne tabulkovo , aby prospievalo, tu vahu, pokial to nebude len zly mastny tuk zo somarin vybeha v druhom roku zivota )
moja mala mala 7180g, merala 66 cm ked mala presne 3 mesiace. bola cisto dojcena. a obezna rozhdone nebola. narodila sa 4170g, 53cm. cize vacsie babo nez obvykle. ale dojcene deticky mozu viac priberat, ako flaskove...ved sa porad s pediatrom
prdlajs obezna!a keby aj!ved babatka ken papaju,kakaju!nebehaju tak ako mozu chudnut?a uz tie chore tabulky.nas ma 7800g a 67cm ma 3 a 1/2
my sme na tom boli podobne, a to mam dvojcata, teraz ma maly 4 mesiace a 8,5kg, vobec to neriesim, ved mu asi nevysvetlim, ze moj malicky, nepapaj, vsak by ho roztrhlo od placu...myslim si, ze vaha je podmienena geneticky, ani my sme neboli drobcovia a teraz som stihlunka, a vahu dietata treba riesit, ked sa uz bude aktivne hybat, navstevovat skôlku a podobne, proste ked bude mat rezim ako dospelak...teraz je to podla mna scestne, ale festne🙂 aj ja som pocuvala niektore komentare, na sone noziciek atd, ze je to tucny lenivec, ale myslim si svoje...neries to...
Ahoj!Bože hrán aby si ju obmedzila v papaní!!!!Moja dcérka bude mať 4.februára 3 mesiace a má vyše 6 kg,má takú zlatú dvojitú bradu 🙂)))) !A nemyslím si že je obézna.Teraz nemá ešte ani toľko pohybu,potom keď začne loziť,chodiť,viac sa chýbať už nebude taká malá "hurka" 🙂)))) !
ak dojcis 6kg je ok. mi sme mali porodnu hmotnost 3,5kg a v 1m sme mali 5kg a v 2m 6,4kg ale ako rocna uz mala 10,5kg 3 nasobok porodnej hmotnosti, davala som cisto len materske mliecko 🙂
coze ze obezna? to ze ma faldiky neznamena ze je obezna, nechapem ako to moze niekto povedat na 3 mesacne babo...nasa mala v 3 mesiacoch 6260 gramov...takze rovnako ako tvoja, tiez bola plne kojena....len jej davat pekne papat, kedy si ona pyta a v nicom ju neobmedzuj!!!!!
urcite nieje obezna 🙂 nasa mala bola na tom rovnako,od malicka je to poriadny kus baby .Niekomu sa zda tucna,no Dr ma ubezpecila ze nieje.15mesiacov bola kojena.Teraz ma 19m a cca 15kg 🙂..kasli na reci,uzivaj si kojenie a dcerku ;)
Môj má 7 týždnov a máme 5,6 kg 🙂 🙂 a je chudý ako palička, tak neviem kde sú tie kilá 😉 😉

podľa mňa nezáleží na váhe ale na tom ako dieťa vyzerá ... niektoré sú naozaj ako sumo zápasníci (pardon sa prirovnanie) ... veľa záleží aj od pôrodnej váhy ... môj malý bol na UM a každý mesiac pribral presne 600g, nebol ani chudý a ani prekrmený .... no poznám aj prípad, kedy pol ročné dieťa má 11 kg a teda to aj bez váženia je vidieť, že je tam silná obezita (aj výraz "sumo zápasnik" je v tomto prípade slabý) ... ale mamička dieťa vyslovene prepcháva kadečím ... to je iný prípad ale sú aj také ...
@lusia222