Ako naučiť 13 mesačnú dcérku chodiť?
Stvornozkovat mi zacala az v 11.mesiacoch,ale priliezla iba k nabytku a hned sa postavila. Dost slape na spicky,ked ju drzim za rucicky. Aj sa pusti nabytku a chce ist ale hned uteka a nechcem aby padla (mame plavajucu podlahu) a nechcem aby si nahodou neprehryzla jazyk alebo sa velmi nebuchla.
Uz som kupila aj tie remene na chodenie ale aj tam mi uteka,teraz zvazujem ze jej kupim tu prilbu na chodenie a skusim ju nechat nech ide sama. Prosim poradte,co robit
moja, ty ju neuc...ona sa nauci sama...nas maly mal 17 mesiacov, ked zacal...nestresuj ju...
Môj syn začal naozaj behať ako 15apol mesačný. Nevidím v tom nevýhodu lebo sa pustil a teraz lieta ako šarkan prvé dva dni behal len po izbe a potom už všade ani nepadal a hneď sa vedel aj sám postaviť. Treba to naozaj nechať na dieťa je to možno o to krajšie keď čakáte každý deň či dnes bude ten náš deň D.
dieťa sa chodiť musí naučiť samé. Nenúť ju do toho.Ona sa naučí sama 😉
moj nazor je ,ze ked to ma prist tak to pride pokial nema dake tazke chodzove problemy ved v zivote sa este dost nachodi co povies mamicka nemaj obavy a ona ti to ukaze tak ze ju ani nedobehnes 🙂
Ahoj neviem prečo to každého trápi ja ťa chápem. Môj malý chodiť začal a aj prestal. Máme 22 mes. všetci z rodiny zazerajú hovoria nepekné veci..........už si to nevšímam. No ja to nechávam na ňom. Ako predčasne narodený má právo byť po zadu. A lekári ti určite povedia, že má ešte čas sú deti, kt. sa zdravé narodili a začali chodiť ako 15 mesačné či 18 mesačné. Nechaj to na nej ona sa osmelý a začne.............. 🙂 ono to chce čas. Možno má strach, len ju nenúť bude to horšie. Skús si ju s manželom či niekym len, tak medzi sebou posielať....na malých vzdialenostiach. A ešte čo je dobré tak to sú chodítka nie pavúky (tam dieťa skôr špičkuje a lekári tvrdia,že pozastavuje vývoj dieťaťa)ale chodítka to sú vozíčky čo si detičky posúvajú pred sebou. Je to super vec............ 🙂 tak veľa šťastia ešte s ňou nabeháš kilometrov nemaj strach............... 😉
najlepšie čo môžeš spraviť je,že dcérku nebudeš učiť ty.musí sa to naučiť sama.moja tiež ešte v 13-tich mesiacoch nechodila.síce sme nosili pavlíkove remienky 3 mesiace a to všetko potom oddialilo /vrátane sedkania,plazenia,lozenia/,no dočkali sme sa.chodíme možno 2 mesiace a ešte stále to nie je úplne bezchybné 🙂 pády vždy budú,treba dávať pozor.treba len vydržať,ono to pôjde čím ďalej,tým lepšie.a hlavne do ničoho sa nehrnúť a nenútiť dcérku rôznymi spôsobmi,aby sa učila chodiť 😉
Aj ja som sa bála pádov, viem, že niektoré deticky idu dopredu hlava-nehlava, kamoška mala popruhy a chválila si to. My sme nepoužívali nič, lebo naša malá bola naopak opatrná, ona sa pustila až v 13. mesiacoch,
ale šla super, skoro bez pádov, zastala si, posadila sa, sama vstala. 🙂
Prečítala som si tu asi všetky príspevky a poviem Vám pravdu tiež som sa trocha upokojila. Synček má 1 rok a 3 mesiace a ešte nechodí. Len u nás to bolo trošku iné. Mali sme zdravotné problémy a synček mal svalovú dystrofiu. V 1 mesiaci života bol operovaný na pruh a kvôli tomu aby ho zasa nevytlačil sme ho vôbec nedávali na bruško a ani sedieť. Stuhli mu svaly. Nosila som ho skoro stále na rukách. Sedieť začal asi keď mal 9.5 mesiaca a teraz asi tak 2 mesiace dozadu sa začal plaziť po zemi ako vojak. Ale ide mu to parádne. Na nožičky sa postaviť ešte vôbec nechce. Podarilo sa mu to asi zopár krát v postieľke ale to je všetko. Dlho sa na nožičkách neudrží. Sem tam ho dám do pavúka ale tiež sa bojím aby nezačal špičkovať. Chodíme aj cvičiť ale tak verím tomu že do tých 18 mesiacov to hádam zvládneme. 🙂

baby akože prečo odpovedáte na pol roka starú diskusiu? Dcérka autorky už pravdepodobne behá🙂