Ako naučiť 6 mesačnú jesť lyžičkou?
Je to jedno z dvojičiek, chlapec papa ukazkovo ale ona za nic na svete....akú máte skúsenosť? Trápiť ju či chce len cas
Myslim, ze u polrocneho dietatka to este vobec nevadi, daj jej pri krmeni lyzicku do ruky a ona uz casom pride na to, kam patri a co s nou.. 😉 Ma este na ucenie dost casu... 😉
ahoj tak mne prvý syn jedol pekne hneď od začiatku ...no a druhý ten absolutne on totiž vobec nechcel lyžičkou 😠 😠 😠 😠 sem tam som do neho niečo napchala naberačkou z panadolu dokt. hovorila, že nemám nútiť. Do roka bol iba na materskom mlieku sem tam pár lyžičiek zjedol ale to bol zázrak. No a v roku začal pekne krásne papať lyžičkou ...On aj z toho materského mlieka neskutočne rástol ...horšie by bolo keby nerastie ...ale išli mu zúbky tak on asi aj preto nechcel ústa otvárať teraz mu povychádzali tak to pripisujem aj tomu, že asi ho to bolelo
ahoj a nedávaš maličkej kvapky Vigantol alebo Kanavit na lyžičku? ja som to dávala od narodenia na lyžičku s trochou mliečka tak si vlastne aj zvykla na lyžičku.
na zaciatku prikrmov je to uplne normalne 😉 chce to cas a ani sa nenazdas a na toto obdobie si ani pamatat nebudes 😎 hlavne nie nasilu, aby sa to dietatu este viac nesprotivilo ...
chce to len cas..ked jej budes davat papat,daj aj jej lyzicku do ruky a uvidis ako rychlo na to pride.. 😉 😀
ja si myslim, ze zakladatelka otazky ma na mysli skor to, ze dievcatko jej odmieta papat z lyzicky. hoci aj ja som mala prvy dojem taky, ako poniektore z vas, ze 6-mesacny chlapec ukazkovo sedi a nadzgava sa obedom správne pritom drziac lyzicku 😀 😀 😀 😀 ale ked som nad tym rozmyslala, tak asi nie. asi ju skor tazi to, ze chlapcek zje prikrm, a dost vela prikrmu, ale dievca odmieta. v tom pripade @andysok ti ja napisem to, co tu uz odznelo, musis byt trpezliva, no a spociatku jej daj 3-4 lyzicky, akonahle zacne vykrucat usta, tak s tym prestan, lepsie, akoby sa ti mala dogrciat. a postupne si zvykne na inu chut, kedze doteraz poznala zrejme len mlieko, ako kazde ine dieta. urcite nedavaj nasilu, to nema vyznam. ak nemixujes, skus mixnut, mozno jej vadia prave hrudky, pokial to len pucis. musis skusat, co narobis, zrejme sa s nou trosku viac natrapis, vacsina dievcatiek co poznam, papka velmi malo a dlho sa ucia novym chutiam. ale to je mozno len nahoda, ze ja poznam prave dievcatka take "problemove" 😉
otazka asi mala zniet, ako naucit 6 mesacne dieta jest z lyzicky?
Bo aj ja som sa schuti zasmiala..co uz tie dnesne mamy po tych detoch nechcu 😀 😀 😀 😅
kazdopadne to bude otazka jest z lyzicky 😉... trpezlivost, mne mala zacala jest asi v 10 mesiacoch, zachutili jej biele jogurty a na tych sa rozjedla
Urcite je jeste cas...a neni nic krasnejsiho nez detska spontannost..t.j. NENUTIT 😉
My mamky dvojcatek mame sklony ke srovnavani..at uz chceme nebo nechceme, proste se casto srovnavani neubranime...pohled na "dva najednou" nas ke srovnani svadi 😉
Ver tomu, ze uz navzdy bude jeden driv a druhy pozdeji v ruznych aktivitach..budou se dohanet a vzajemne predhanet..dej jim volnost..nikdy neukazuj na druheho, ze ten uz je tam a on ze jeste ne... 😉
p.s. Ja jsem pred obe v dobe svaciny a "hladu" postavila 2 kelimky s jogurtem ..slo to samo😉
Bud z hladu nebo ze zvedavosti..ale urcite bez nuceni🙂
Max sa nenecha dodnes krmit lyzickou. Zije a nehladuje, zvladli sme to aj tak. Lyzicku otvori pri dvoch vynimkach - ryzi a slepacej polievke. Inak ani za ten svet. Co uz, ked nechce, tak nechce, naje sa sam... a to uz od babatka...
@andysok ono to chce čas, aj u mňa mala Nicol problém jesť z lyžičky, ani za svet mi nechcela ústa otvoriť, ja som začala prikrmovať skôr a keď to nešlo tou lyžičkou tak som dávala pomixované z flaše a keď som začala znova - baby už sedeli a mali cca 7 mesiacov, tak už to tou lyžičkou išlo nejak samo...

Netrapit ju, treba stale skusat (samozrejme nie nasilu), ona si zvykne, len jej treba dat trochu viac casu. Drzim palce! 🙂