Ako naučiť bábo zaspávať samo?
ahojte, rozmyslam ze by som zacala odnaucat maleho od zaspavania na rukach/prsniku. ma niekto z vas uz skusenosti? citala som o tom dost, metody, atd ale aj tak by som rada niekoho so skusenostami.
@jancurik užívaj si prítomnosť bábätka, ani sa nenazdáš a bude veľké a ty budeš s nostalgiou spomínať na tie krásne časy, keď si ho uspávala a ono sa k tebe túlilo.
Ak sa však predsa len rozhodneš, že ho naučíš zaspávať samé, určite nie vyplakaním. Je to pre bábo strašne stresujúce.
ahoj, ake je stare? V podstate je to jedno, len ma to zaujima, lebo ked si to babo ziada, tak to potrebuje , ja by som to neriesila a nechala ho dalej takto krasne zaspinkavat. Ja sa v tom vyzivam, ked vydim, ako spokojne lezka, zatvara ocka a zaspinka, bez placu, nekludu, proste stastne.
Ja by som to nerobila... nakoľko dieťa samo si povie že chce byť už samé.. Moja najstaršia ma 5 rokov a minule mi sama povedala že chce isť do detskej izby spať sama hoci sa v noci občas vráti ale si začína už uvedomovať.. S 3,5 ročnou chodím spávať stále či je to večer alebo naobed nakoľko nechodí este do škôlky...
Aj lekárka neurologička aj kardiologička nakoľko k nich chodíme mi povedali aby som bola prítomná pri spaní dovtedy pokial si to dieťa vyžaduje.. a zaspávame tak že ma drží za ruku a som šťastná že tak zaspáva hoci niekedy tiež by som bola rada že keby zaspávala sama, nakoľko mam este 5 mesačné a niekedy to neviem zosúladiť lebo jedno chce spať a druhé plače.. a tretie ani nehovorím.. 🙂
Takže si užívaj prítomnosť pokiaľ môžeš, pretože ti raz povie že mami odíď s detskej chcem byť samo a vtedy ti bude ľuto 😝
Iba tak na záver moja švagrina dala 6 mesačné dieťa už preč od seba, dalo ho spať do vedlajšej izby, v noci boli na vysielačkách a teraz ma dievča 5 rokov začala sa jej pocikávať a nevie sa k mame pritúliť 😢

nerob to!!! nie je to pre dietatko prirodzene, potrebuje tvoju naruc, citit ta...je to sucast jeho zdraveho vyvoja...vsetko ma svoj cas..nauci sa spat same, ked bude na to zrele..viem ze je to vycerpavajuce, tiez som malu uspavala na rukach a bola tazka v pol roku mala vyse 8 kg...a zvladla som to...zvladnes aj ty...cim dalej bude nosenie vyzadovat menej...kup si manducu alebo satku, nam sa osvedcila viac manduca, je to super vec...odmenou ti bude spokojne babatko.. 😵 😵 😵