Ako naučiť držať sa za ruku 22 mesačné dieťa?
Potrebovala by som poradit ako donutit 22 mesacne dieta chodit vonku pekne za ruku..
nedonutis to su take deti ktopre nedonutis ale mozno mohla by si nejako nenasilne vymysliet prihodu ako dievcatko nechcelo posluchat mamicku a drzat sa pri ceste za ruku a nieco zle sa jej stalo trosku postrasit aby aspon pri ceste alebo kde je nebezpecenstvo chytilo mamiucku za ruku akoze nech to vyzera ze sama ta chce drzat nie nasilým u nas moje dve starsie nikdy ma mnechceli drzat za ruku a maly ten sa stale chytí nuz ak nato nepríde sama tak potom uz ti nezostava nic ine len sa modlit aby sa nic zle nestalo 😉 a nevbehla pod auto inak nevioem cim to je ale male deti akoby boli boli magnetom na cestu pritahovane ked nejde auto tak na cestu nepojdu ale akonahle sa zjaví auto tak sa plancu po ceste 😝
Niektore deti to fakt nenaucis... ja by som dieta chytila za ruku a dala jasne najavo, ze je zopar veci, na ktorych jednoducho bez diskusii trvam a nie som ochotna robit kompromisy. Prvotnu reakciu si viem predstavit... ale keby som sa mala neustale strachovat, kde mi dieta vbehne a co sa mu stane, tak by som sa aj zblaznila. Ved ako to s detmi riesia napr. v skolke?
Podľa mňa stačí dieťaťu vysvetliť, prečo je dôležité, aby sa napr. pri ceste držalo s maminkou na ruku. A vždy, keď budete pri ceste, tak na tom trvať. Dieťa by som úmyselne nestrašila, ale samozrejme upozornila na dôležitosť držania za rúčku, či už na chodníku, alebo pri prechádzaní cez cestu. Určite si zvykne a bude to brať ako samozrejmosť. Niekedy aj naša krpatá štrajkuje, vtedy ju s nadšením povzbudím, aby sa ma rýchlo chytila a prebehneme spolu, to väčšinou zaberie. Držím palce 🙂
jedine cez cestu resp ak by hrozilo nebezpecie by som vyzadovala drzanie za ruku, ked sme nasu tomu ucili, tak to casto skoncilo ze som ju zdrapla za ruku ked uz to fakt inak neslo, hysterickym placom sme presli, na druhej strane som sa jej snazila este dovysvetlovat preco som ju drzala ale trvalo sa nam to zakazdym aj za cenu plac, po par tyzdnoch uz s tym nebol problem a automaticky mi ruku dala, teraz je uz zvyknuta ze aj na bicykliku ked je popredu zastavi bud sama na kraji alebo ked zakricim pozor cesta tak sa zastavi hned
moja mama pouziva na nu varovanie s policajtom, ze pride a dostane pokutu, celkom to funguje, aj teda na ine veci, napr prilbu
omielala som, ze auta su fakt nebezpecne, cize celkovo cesta pre nich, takze sa budeme drzat za ruku...
Zo zaciatku mi aj sedeli na chodniku, lebo sa za ruku drzat nechceli, vsak su ''velki'' chlapi.tak sme tam trucovali... 😀 😀
ale asi za tyzden uz len pekne natiahli rucky, ked som zahlasila a bolo... 😉
ja som s tymto velky problem nemala.ale zacali sme doma.ked maly chcel ist napr do kuchyne po jogurt,tak som sa ho pytala:misko chces jogurt? a on ano.a ja:ideme do kuchyne po jogurt? on ano.tak ale musis dat maminke rucicku.on nie 😀 ak nedas maminke rucicku,tak nepojdeme do kuchyne a nebude jogurtik...no a tak to zacalo.ked chcel niekam ist,tak som si ruku vypytala a on nejak pochopil,ze ak sa tam chce dostat,tak to bez ruky nepojde 😀 no a teraz ked ideme von,tak si ju sam pyta.povie "rucku",ja dam rucku a ideme 🙂 nechavam ho kracat sameho,ale ked ideme na schody ci cez cestu,tak mi rucku musi dat. a aj ked kracame pomimo,tak si on rucku pyta. 😉 podla mna je dobre doma to dietatko naucit na rucku(sem tam samozrejme,nie ze budes cely den doma s dietatkom za ruku chodit 😀 ) a ono si casom zvykne na to,ze tu rucku maminke ci ockovi da 🙂
ja mam 21m drobca a veru to viac menej neriesim - snazim sa aby cez cestu presla so mnou za ruku alebo ked sa teda oplieska o zem tak ju chytim do narucia, a sledujem aby nevybehla na cestu - inaksie ide okolo mna - neda sa povedat kde presne predo mnou, za mnou pri mne a najlepsie jej to ide ked si tlaci svoj decky kocik s babikou vtedy sa viac menej staci cupitat popri mne, potom vela krat som si vsimla ze sa sama z vlastnej vole zaradi a chyti sa kocika zboku a ide pekne popri kociku - ked vidim ze vela strajkuje pripadne ze je to nebezpecne, alebo ide prilis pomaly ide naspat do kocika - ale ze by som ju nejako ucelovo ucila ze ma chodit stale za ruku to nie - takto som to robila aj so starsou hviezdou a teraz chodi popri mne pripadne bezi predo mnou po chodniku a vie ze pred kazdym prechodom ma zastavit - malo kedy sa mi stane ze by som na nu musela kricat aby zastala 😉
Super osvedcena vec su vodiace popruhy.. Mozno to niekomu pripada divne, ze dieta ide ako psik..ale ked chces aby mala volnost, tak ju ma, popruhy netlacia, moze si behat kolko chce a ked sa chces uistit, ze ti nevybehne, tak si ju drzis na popruhoch...urcite sa dieta musi naucit aj urcitym pravidlam, ale to zalezi casto aj od dietata, niektore sa uz malinke poslusne drzia pri mame a ine behaju kade-tade..treba nechat aj volnost aj ucit pravidlam..ale ako prevenciu na cestu a na miesta kde nechces aby sla ti napriklad pomozu aj tie popruhy 🙂
iba trpezlivostou..neber jej nie ako odpoved..proste bud pojde za ruku alebo nepojde vobec, daj jej na vyber a neustupuj 😉 vysledok sa dostavi.
popruhy su hrozne, a raz ked s nimi zacnes tak uz sa ti na ruku veru nenauci. Alebo na disciplinu..ja chcem aby moje dieta vedelo kam ma ist a kam nie..nie ho tahat ako psa.
auto ide ruku daj ... to som jej vzdy hovorila ...kamoska ma to naucila. a ked nie je naokolo nic nebezpecne tak sa drzat nemusi, ved nech ma volnost pohybu, nie? 🙂

A prečo ho chceš donútiť?! Deti potrebujú voľnosť, skúmať a ísť za niečim zaujímavým. Samozrejme, iné je na chodníku, pri ceste, kde je to nebezpečné. Asi treba postupne, nenásilne.