Ako odnaučiť 3,5 ročnú dcérku od plienky v noci?
cez den ju nema od 15mesiacov,v noci sa nezobudi a ked ju budim ja,strasne place a nevie sa ukludnit ☹
Nedavat pit hodinu pred spanim, na postel dat neprecikatelnu podlozku a plienku dat prec. Ona sa do tej plienky vycika, lebo vie, ze ju ma, nie, ze by musela cikat v noci. Kamoske sa mala takto vzdy o siestej do nej vycikala - celu noc vydrzala - ale rano to bolo pre nu normalne, ze moze. Ak bude v noci chciet pit, dones jej pol pohara vody, to staci na uhasenie smädu. Ak jej das cely, vypije ho cely, poznam od mojej 😝 Mozno budes par krat prezliekat - ale v 3,5 roku si myslim, ze sa staci o tom s nou porozpravat pred spanim a ona to pochopi. Budit v noci urcite nie, len jej narusis spanok
😖
ja tak napišem syn cez den nemal problem byt bez plienky ale v noci sa zvykol pocikat aj ked vecer nepil a pred spankom sa bol vycikat on mal aj ma tvrdy spanok lebo nevedel ze bol osprchovany,prezleceny a spinkal dalej 🙂 ale nastupoval do skolky a tak si neako uvedomil ze tam sa chodi bez plienocky a to v skolke sa pocas spanku raz pocikal a potom si sam pytal slipky a vedel ze tie nechce pocikat a dcerka 🙂 to je iny pripad isli sme na gatky tak behom pol hodinky mi vsetky pocikala tak som jej povedala ze kym vyschnu musi mat plienočku naspat.Ked som jej dala opať uz suche gatky 🙂 tak uz nepocikala jedine ked sa s bracekom velmi santili a v noci mavala plienocku ale presla sama od seba ze aj v noci chce gatky ako sa nam mal narodit Martinko a ani raz sa nepocikala v noci takze u nas asi tak zhrniem Samko bol bez plienky uplne ako dva a pol ročny a Zuzanka zhruba tiež tak 🙂
skus pozriet aj do tejto temy
https://www.modrykonik.sk/forum/podpora-dietata-v-rozvoji/ako-odnaucit-dieta-od-plienky-na-noc/

u nas pri odnaucani pomohlo to, ze som ju viac menej nebudila, ale jednoducho stiahla nohavice, posadila na nocnik, co som jej doniesla k posteli a potisku sa vycikala. Vacsinou spala dalej, ale boli aj dni, ked ju to uplne prebudilo. Ale tych bolo naozaj malinko. Toto som robila okolo 23.00, predtym, ako sme isli spat my a to boli cca 3 hodiny po tom, ako zaspala ona sama.
Velmi som sa branila tomu ju takto davat cikat, lebo mala od detstva neskutocne lahky spanok, ale nic ine mi neostavalo a na moj udiv to fungovalo. Doporucila mi to moja sestra aj svokra a dufam, ze to bude fungovat aj pri dalsich detoch. Uplne prestala takto mat plienku v 20 mesiacoch.
Drzim palce 😉