icon

Ako odučiť 3,5 - ročné dieťa od nočného pocikávania?

akzuzs
9. jún 2011

Malý má 3,5 roka od plienok sa odučil už ako 1,5r ale na noc ich mával do troch rokoch. Pred dvoma mes. som ho začala odúčať. A stále nič. Stane sa že 3,4 dni že nie a potom sa zasa počúra. Proste som mu vzala plienky a spáva bez nej, má pod sebou gumu a krížnu plachtu. Neviem či je to OK že tak pomaly to ide alebo by to už mal vedieť a je to niečo zlé? Od septembra by mal ísť do škôlky a mal by byť už na 100% odučený. Ked sa ho snažím v noci zobudkať tak kolo 2-3 nad ránom tak on sa spajedí, ked sa ráno zobudím a hovorím fúúúúúj čo si to urobil alebo mu pohrozím tak sa bojím aby sa mu to nestalo už len kôli tomu strachu. Neviem ako s tým
Ďakujem za akúkoľvek radu

Strana
z2
lenkabuckova
8. júl 2011

denisocka máš pravdu, súhlasim s tebou. Ja som to robila tak isto a malá sa bez problémov odučila. Teraz má 4 a už asi 1rok chodí sama na nočník cikať v noci. Ale už málo kedy, vydrží už celú noc. Snažím sa po 18h. jej nedávať už toľko piť. Samozrejme cez leto je to iné v tých horúčavach dieťa potrebuje veľa piť. Maminy veľa šťastia a pevné nervy pri odnaúčaní.

trinity525
8. júl 2011

vacsiu blbost som este necitala ako od anjelicek26 , ze ked dieta zacne cikat, tak rychlo na zachod 😀 omg, logicky si uvedomte co pisete ... neviem si predstavit, ze mi dieta zacne v noci v postielke cikat, nieco zacne cingat a ryyychlo na zachod 😀 dokial tam prideme, tak by bol kompletne pocikany a zbytocne zobudeny ... a to sa tyka a aj deti, ktore maju 6 rokov ...

janka_pn
12. júl 2011

ako tri a pol rocny ma este jednoducho pravo na nocnu plienku, tak ho nestresuj a ani seba a skratka len pockaj, kym ju sam nebude chciet. oducanie od plienok nie je sutaz medzi mamickami hoci niekedy mi to tu tak pripada...!

vodnarky
12. júl 2011

uplne suhlasim s @janka-pn..kazde dieta je ine a kazde potrebuje mat ten svoj cas na vsetko...moja mala ma tiez 3,5 roka a este stale jej davam na noc plienky,lebo vidim,ze este ich potrebuje,ked ich ma kazde rano take plne..chce to len cas..raz ich urcite nebude potrebovat.. 😉

siusinocka
12. júl 2011

ja mam slová len na povzbudenie... my budeme mať 7 a do teraz to nemame vyriešené... ak ho nedám 2 krát za noc cikať, taksa pociká a ked sa to stane, tak sa sám prezlečie a ráno si to aj tak nepamätá.. už sme navštívili aj urologa aj psychologa a nič.. ešte vo štvrtok ideme na jedno vyšetrenie ale už to asi nebudem riešiť... proste gumená plachta na gumičky a na tom normálna a ked sa pocikáme tak rýchlo prezlečieme a spíme zase v suchom.... ono to vraj príde samo... ale ani ja neviem kedy 🙂

aduskatt
12. júl 2011

nerieeeeeeeeees...do 18tich plienku mat nebude🙂) az na to dozreje, zrazu prestane................vnoci urcite necika vedome, tak ako ho to chces oducit?......ak sa pocika na plachtu a nezobudi, prechladne a podrazdi mu moc pokozku aj na chrbte....na co sa stresujes🙂) uziVAJ SI ZIVOT, nehladaj problem tam, kde nie je🙂)........v skolke dnes nie je problem dat na spanie dietatku plienocku, ak ju das rano do skrinky........uzivaj si stastne dni s dietatkom🙂

tinki
13. júl 2011

aj ja som mala taký problém s dcérou. nie a nie sa odučiť, nepomáhalo ani keď som ju budila na cikanie. V podstate som to ani nechcela robiť, pretože ona sa po prebudení hneď prebrala a nechcela zaspať dve hodiny a tak sme mali o problém viac a do rána sa znova pocikala. Už som bola zúfalá. Stávalo sa aj v škôlke, že keď tvrdo zaspala, tak jej ušlo. Ja som sa hanbila, ale učiteľky mi hovorili, že to je v poriadku. Že to do 4 rokov je úplne v poriadku. A predstav si, zrazu len tak, z ničoho nič to prešlo. Jedna noc suchá, druhá suchá, vynechali sme plienky a stále suchá. Už sme tri mesiace v noci bez plienky. A stalo sa 2 krát, že sa pocikala. A nemusím ju budiť. Dokonca sa niekedy sama zobudí na to, že chce cikať a hneď aj zaspí. Proste som nechápala, ale je to tak. Takže sa nestresuj. Ešte môžeš dať vyšetriť moč u doktorky, lebo niekedy to môže spôsobovať zápal alebo baktéria mechúra alebo obličiek.

1helia1
18. nov 2016

@alami Dobry vecer citam si vasu spravu z roka 2011 o tom cikani v nici u 3,5r sina tiez mam presne ten isty problem .Syn ma 3,5r nepuje uz 3hod pred spanim stale sa poccika.No ako to skoncilo u vas kedy sa prestal syncek pocikavat ked ste to nechali na jeho sameho ako pusete?Dakujem

diablikovci
18. nov 2016

Môj nemá plienku na noc a 40 mes. , ale kakat chce iba do plienky na záchod ani pánovi. Ako cikat v pohode aj sám uteká na záchod,len kakat nie . Nesilim ho skúšala som to pár krát a potom to držal v sebe a stále slipy okakane.

sofinkaanicka
20. okt 2020

Ahojte Žienky prosím vás ak mi viete poradiť moja dcérka má 3roky a pita sa mi na wc len ma takí problém že sa dos často pocikava ako kebi zabudla

Strana
z2