icon

Ako prebieha adaptačný proces v jasliach alebo škôlke na Slovensku ?

miirkka1
10. sep 2018

Ahojte...mam 22mesacnu dcerku a byvame s manzelom v De.Mne skoncila rmaterska a musim aj ked nechcem do prace aby sme to vykryli vsetko.S dcerkou mame strasne silny vztah nakolko je vlastne stale len so mnou.Musela teda do jasli.Mozem tam s nou byt mesiac aby si zvykla.Vychovavatelky na treti a stvrty den ma poslali prec no mala velmi plakala.Ved ako tam ma byt spokojna ked ich ani este poriadne nepozna a zrazu mama ide prec ...myslite ze je takyto sposob spravny?Napiste mi vase skusenosti.Mne sa to vobec nepaci a samozrejme som im to povedala.Lenze mi oponovali ze musi si zvyknut...ze to kazde dieta takto...najradsej by som ju odtoal odhlasila a odisla na Slovensko lenze potrebujeme tu byt este aspon rok aby sme zarobili.Taktiez jej musim vybrat nausnicky.

hanajurcik
•
10. sep 2018

Vsade to prebieha inak. Co sa tyka skolok: Niektore deti zvykaju. Dieta chodi prvy tyzden na 2 hodiny, potom na 3, potom doobeda a potom uz na cely den. Ine skolky maju iny pristup. Hned od prveho dna ide dieta na cely den a vybavene. Cize vsade inak. Co sa tyka jasli, nemam skusenost.
A 95 percent deti place. To je jasne. Presne ako pises. Ved doteraz boli doma s mamou 24 hodin denne. Aj ja by som plakala, kebyze ma zrazu niekam supnu. Ale dieta si naozaj zvykne a ked sa uisti v tom, ze mama pre neho naozaj kazdy den pride, tak uz bude dobre. Niekomu to trva tri mesiace, niekomu pol roka....ale vacsinou tie deti placu len rano a potom sa ukludnia. Takze si to nepredstavuj tak, ze dieta ti tam place celych 8 hodin. Urcite nie. Vela zdaru!

rachel36a
•
10. sep 2018

Na slovensku to mas uplne rovnake...dieta si musi zvyknut...v jasliach mi bol maly len vynimocne ked som chceka nieco vybavit..ale ziadne zvykanie...dala som ho tam pickala 5 minut a prec. Vo skolke som ani do triedy nemohla ist..ofovzdala som ho pri dverach a hotovo ..bud rovno na cely den alebo na pol dna...ale rodicia do triedy nrmohli vobec.. a to bola sukromna skolka kde chodil od 2 t roka...teraz chodi do mestskej a je to tak isto

luliu
•
10. sep 2018

Na Slovensku s dieťaťom vôbec nemôžeš byt v škôlke. Dieťa si postupne zvyká prvy den 2h, portom pár dní doobeda a sup na celý deň. Niekedy ide dieťa rovno na celý den

babulka82
•
10. sep 2018

@miirkka1 a aky ma zmysel ze si tam snou? Bud tam bude sama alebo bud snou doma.Ano kazde dieta je ine a kazde si inak zvyka ale ona si zase zvykne na to ze si tam snou a proste tomu odluceniu sa nevyhnete.Ja mam deti starsie ale dodnes mame zakazane dlhe lucenie.Proste pobozkat postiskat a sup do triedy a dalej neriesim.

miirkka1
autor
•
10. sep 2018

@luliu fuuuha tak to som teda rada ze este mame tuto moznost....aj ked si myslim ze take male deti by mali byt este s matkou...aj ked ma to strasne stve no nemame vychodisko kedze tu nie je nik z rodiny.

miirkka1
autor
•
10. sep 2018

@babulka82 to urcili oni ze tam mam byt s nou..a ze mesiac...

babulka82
•
10. sep 2018

@miirkka1 aha az teraz citam ze ste v zahranici.No ako pise maminka predomnou tu nemozes byt s dietatom v skolke vobec.Ani nejake lucenie dlhe.medzi dverami.A je to dobre .Dieta si zvykne .No ja som az od 3 rokov davala tak neviem .

beky1813
•
10. sep 2018

A co myslis, ze na Slovensku v skoljach su maminy? Rano zanesu a hotovo. Dieta ostava s ucitelkami. Dieta reaguje tak, lebo citi, ze ju tam nechces davat

bubinko1506
•
10. sep 2018

Synovec zacal chodit teraz do skolky. Rodicia do triedy nemozu, dieta je prvych par dni len na 2 hodinky, potom len doobeda, neskor ho vyzdvihnes po spanku a napokon cely den. Asi 3 tyzdne v tejto skolke trva adaptacia. Moji chodia do jasli - adaptacia funguje rovnako. Oni si zvykali len ten prvy tyzden, potom uz museli byt cely den, lebo som nastupila do prace.