icon

Čo dokážu vaše detičky v 9 mesiacoch?

renata5
7. máj 2012

🙂

Strana
z3
sisaha
7. máj 2012

@renata5 hlavne neporovnavaj... 😉

renata5
autor
7. máj 2012

@sisaha tak trosku ze co ho mozem doucit 🙂 🙂

stardust
7. máj 2012

chudak decko, uc ho ked bude pripravene.

anaxamon
7. máj 2012

presne to na co uz vyzrela....kedze je tak individualna ako vsetky su individualne aj ine deti, vie to na co uz "dospela" 🙂 porovnavanie nikdy k nicomu dobremu nebolo
@renata5

renata5
autor
7. máj 2012

@stardust zatoze sa mu venujem je chudak 🙂

renata5
autor
7. máj 2012

@anaxamon ja nechcem porovnavat len chcem vediet ake su deticky sikovne 🙂

sisaha
7. máj 2012

@renata5 v 9 mesiacoch urcite nic netreba ucit...Tam sa dieta akurat zdokonaluje v hrubej motorike. Rob všetko to, čo doteraz - spievaj mu, čítajte si knižky... 😉

stardust
7. máj 2012

@renata5 tak porovnavaj veselo dalej a uc svoje dieta veci, na ktore este nie je vyvinute.

sisaha
7. máj 2012

@renata5 kazde dieta ide svojim tempom. Ak zistis, ze niektore dieta uz v 9 mesiacoch zacina behat a tvoje iba zatial pevne sedí, tak ho budes nutit do chodenia? Nechaj to na neho, este je malicky.

renata5
autor
7. máj 2012

@sisaha ja svoje dieta nikdy do nicoho nenutim 🙂

sisaha
7. máj 2012

@renata5 ale zacinas zistovat, co ktore dokaze a co by si ho mohla doucit. Preto hovorim, ze nic... 😉

anaxamon
7. máj 2012

@renata5
tak potom,
moja dcerka vie sama jest banan a kusky varenej zeleniny, pije sama z poharika, sama si pyta cicik, sama sa vie postavit v postielke alebo sa vytiahne do stoja ked sa pridrzi mojej nohy alebo ked sedim tak ruka pod., v stoji za ruky vie pekne kracat, stvonozkuje, zacina hovorit mama, tata, baba....
nevie napr. tapy tak aj ked ju do denne ucim avsak vobec ma to netrapi 😉

renata5
autor
7. máj 2012

@sisaha myslim ze je to normalne ked sa stretne 5 mamiciek si vymienaju svoje nazory chvalia svoje deticky co dokazu tu nejde o zavist ani porovnavanie iba ma to zaujimalo pretoze moj syn ma 9m ale je velmi sikovny a vie vela veci 🙂

renata5
autor
7. máj 2012

@anaxamon ani moj nevie tapkat

sisaha
7. máj 2012

@renata5 neuraz sa prosim, lebo zase presne ja toto nemam rada, ked sa stretne 5 mamiciek a zacnu vychvalovat svoje deti. Ak je len jedna z nich, ktorej dieta dokaze len z polovice to, co druhej, tak jej to padne velmi tazko...Treba sa stretavat, ale temy rozhovorov by nemali byt o tom co prave ich dieta dokaze... 😉

irriss
7. máj 2012

@sisaha
je to jak sraz na piskovisti.. 😖 😎

renata5
autor
7. máj 2012

@sisaha ked ti poviem pravdu ja nemam ziadne kamosky sem som sa zaregistrovala preto aby som mohla kecat s mamickami o radostiach aj starostiach svoje dieta som nikdy nevychvalovala aj ked pre mna je to naj chcela som len vediet co dokazu druhe deti chcem byt dobra mamina a nechcem nic zanedbat 🙂

piacere
Autor odpoveď zmazal
zeleny_cajik
7. máj 2012

Moj syn v 9 mesiacoch este nesedel, nestvornozkoval, len sa plazil. Neslabikoval, iba vrestal. Nejedol skoro nic okrem jogurtov a bananov. So vsetkym zacal vtedy, ked sa on sam rozhodol, vzdy zo dna na den.

lili_mia
7. máj 2012

@irriss 😀 😀 😀
chlapček: ja mám pipíka a ty nemáš
dievčatko: nevadí, ja ked budem väčšia, budem ich mať oooveľa viac ako ty

sisaha
7. máj 2012

@renata5 tvoje dieta sleduje pediatricka, urcite si dobra mama. Rozpravat sa da o hocicom. Vieme si tu poradit recepty, ako si poradit s horuckou a vela ineho. Len nie je dobre porovnavat...Jedno dieta vynika v jednom, druhe v inom...Tvoj syn je urcite sikovny, len treba nechat na nom, kedy sa sam posunie dalej...Ak o nieco zacne prejavovat zaujem, ty to v nom budes iba podporovat... Moja dcera nemala este ani dva roky a poznala takmer všetky továrenské značky áut, ktoré jazdia na našich cestách.. Nič som ju neučila, proste ju zaujímajú autá a ona sa na ulici vypytovala ake je to auto. Ja som iba trpezlivo odpovedala. Ale nic som ju neucila.. Napr. jej o 5 mesiacov mladsia sesternica krásne rozpráva - správne časuje, moja toho vela nenahovorí a ak, tak je to nafigu vyčasované, hovorí v 2.os. jedn. čísla a pod. Logopedka ju sleduje, ale tiez mi povedala, zaklad je neporovnávať. Kazde dieta ide svojim tempom..

renata5
autor
7. máj 2012

@piacere tak moj maly uz lozi chodi popri nabytku vie rozoznat loptu,auto,zajaca ,mysku kruzok a psika vie ukazat aky bude velky ked vyrastie ako sa dnes ma vie urobit papa vie pit s poharika schovava sa aby som ho hladala vie povedat baba mama tata bum mnam mnam

teress
7. máj 2012

nuž každé dietatko je iné... naša sedí, štvornožkuje,chodí za ruku...čoraz častejšie sama cca 2m, motoricky je vpredu...tapka si, ale ma 7460 a za svet nehce papkat...kamrati zas majú okolo 10kg a sedia zato o to viac blabocu a rozpravaju si...u nas je to len baba papa tata tuje ...brrrr , jeden vie to iný zas to...jeden ma 6 zubovu a drý ani jeden..takže každý po svojom🙂

piacere
Autor odpoveď zmazal
irriss
7. máj 2012

@lili_mia 😀 😀 😀 😀 😀 😀

Chybi tu temata typu:
Co umi Vas manzel ve 29ti letech?
Zkusenosti s manzelem ve spolecne domacnosti...
Zkusenosoti s manzelem pri domacich pracech..
V kolika letech Vas muz dostal ledvinovou koliku?
Jake cislo bot ma Vas manzel?

piacere
Autor odpoveď zmazal
renata5
autor
7. máj 2012

@sisaha niekedy sa strasne bojim aby vsetko vedel chcem aby vsade vynikal ja viem sama ze to nieje dobre bojim sa toho ze ked jeden den mu nebudem nic hovorit ze to zabudne ze ked sa ho niekto opyta a on nebude vediet ze ako sa budu na mna pozerat

renata5
autor
7. máj 2012

@irriss super adka

sisaha
7. máj 2012

@irriss to su nahodou dobre otazky...Mozem odpovedat..
1. Vie toho o kusok viac ako v 28. rokoch
2. Velmi zlé.. 🙂, nevie ani ako sa pracka zapina
3. rovnako ako bod 2.
4. minuly rok - teda 37 rokov a konecne pochopil, co znamena pôrod 😀
5. sedmičky.. 🙂

Strana
z3