Čo dokážu vaše detičky v 9 mesiacoch?
🙂
babyyyy..mozno chcela len trosku pokecat, tak zvolila prave tuto temu..niekedy nie je na skodu zistit ,co vie aj ine dieta v danom veku..zvlast. ak je to prvomamina a zaujima ju vsetko okolo jej dietata..ved sme tiez neboli ine 😉 ..su tu rôzne temy..skus sa popozerat a zapojit sa môzes aj do temy, kde su baby , co maju rovnako stare dietatko ako ty a môzu ti aj v mnohom poradit a ty nebudes musiet stale zakladat temy co vie dietatko v tom ktorom mesiaci, co môze papat , co mu obut...atd..
moja dcerka vie povedať mama-mama- tata-ta-baba-hapa-bááác. Vie zakývať ked odchádzame , urobí pááá-pááá ( nepovie, len ukáže), zaťapušká len ked ona chce.Ked jej poviem aby zaťapuškala, má to na háku. Vie ukázať aká velká narastie, aká je silná - vtedy zatne pästičky a tlačí akoby kakala. Tiež sa sama zakryje plienkou a aked ju hladám, tak vykukne jedným očkom a škuli, či ju nájdem 🙂 Sama si vie zobrať vojačikov- kusky chlebíka a vložiť do pusy, pekne po jednom, kusky ovocia.... takže papanie jej ide. A ešte vie baran-baran buc urobiť, aked si od nej vypýtam cumlík, tak mi ho vloží do pusy. Ked je smav postielke, tak hporekuje akričí " ajajajaj, ajajajaj" . No ale čo sa hrubej motoriky týka, tak sedieť mi začala až teraz nedávnom, cca dva-tri týždne dozadu. Sama sa ešte ani nepostaví, ani popri postielke, kde to ešte popri nábytku, o chodení ani nechyrujeme 😉 Ona sa aj prevracať začala dosť pozde, už mala hádam aj 5 mesiacov preč ked sa 1x pretočila. presne týžden je tomu, čo sa dala na štyri a hojdá sa dopredu, dozadu, takže ona ešte ani neštvornožkuje. Ale ved detičky su indi-vindi predsa...ja sa neponáhlam s ničím...a ny všetko príde ten vhodný čas. Ona je aj dosť ťažká, má niečo cez 12kg.My dokonca ešte ani jeden zubok nemáme.
@traktor diky pytala som sa na svoje dieta a nakoniec ma dievcata poslu na psychiatriu s manzelom sa sami starame o maleho rodicov nemam svokrovci daleko manzel stale v praci jednoducho niektore veci sa bojim sama spravit potrebujem poradit ja som taka ze keby sa malemu nieco stalo v momente zomriem ale som zbadala ze netreba sa nic pytat nic radit vies aj lutujem ze som to sem napisala PREPACTE MI
ale ja si myslim, ze jsi odpoved dostala...
NESROVNAVEJ...PROZIVEJ kazdy den na plne pecky😉
a pokecat si o necem jinem nez o plenkach Ti urcite pomuze, kdyz pises, ze sama vis, ze nedelas dobre, kdyz srovnavas..
Naopak ses mela chytnout a trochu odlehcit trapeni, ktere trapenim neni, ale je kazdodenni radosti.. 😉
@traktor možno si naozaj chcela autorka témy pokecať, ale napriek tomu som rada, že tu baby reagovali tak, ako reagovali. Dnes je v kurze predháňať sa v tom, čo už dieťa v určitom veku dokáže a čím viac krúžkov navštevuje, tým lepšie. 😝 😝 Rodičia ako keby si neuvedomovali, že práve to, že je každé dieťa jedinečné, iné, je úžasné a fascinujúce. Veď by sme ich mohli klonovať, keby sme ich chceli rovnaké....
@irriss inak môj partner v 29 rokoch zistil, že uteráky máme v tej istej skrini, ako pred presťahovaním....nechápala som, bývali sme tam už dva roky....
@renata5 mala by si sa uvolnit.ak sa bojis s malym nieco robit, jednoducho si na nete najdi, ci sa to moze alebo nemoze, ci je to pre vek vhodne.zacni sa stretavat s inymi mamami, kde odkukas tipy a triky s dietatom, ak sa niektorych veci bojis, takto nadobudnes istotu. v prvom rade ale bud matka, svojmu dietatu neublizis.
co sa tyka toho porovnavania. pokus sa zmenit myslenie, a neocakavat od svojho syna ze bude superman, vynimocny. on uz totiz vynimocny a jedinecny je, a preto sa ho nesnaz nikam tlacit, skus ho s laskou prijat so vsetkymi vlastnostami a danostami co ma aj nema a laskyplne ho podporovat a ucit veciam ktore sa nauci, aj nenauci.
Nejde predsa o to aby bol najlepsi v behu/citani/pocitani - tym ho pripravujes na nezvladanie uspechu, cely jeho zivot bude boj a on bude stale prehravat. Radsej z neho skus vychovat cloveka.
@renata5 skus tu https://www.modrykonik.sk/forum/buduce-mamicky-s-rovnakym-terminom-porodu/termin-mame-jul-2011/ , lebo august 2011 su myslim len v sukromke..
@mamavera ved jasne, ani ja nemam rada porovnavanie..ale vratila som sa spät, ked som cakala prvu..a ..no tiez som porovnavala..hoc nie takto cez net..vtedy som ani netusila snad, ze nieco take existuje 😀 ..a ze ja si tu raz budem takto veselo tukat a pisat,,ja, co som sa prvy krat bala aj stlacit gombik, ze urcite nastane koniec sveta..alebo minimalne vyhorime 😀 ..skratka tomu porovnavaniu sa neda vyhnut..ale tiez treba v zdravej miere.. 😉
@irriss Musím Ťa pochváliť, pretože v každej téme máš neskutočne trefné poznámky 🙂. Neviem, či si bola tak skúšaná životom, že teraz všetko otáčaš na vtip, alebo sršíš vtipom odjakživa, ale skutočne klobúk dolu, pretože vždy presne trafíš správnu odpoveď v každej téme a to bez urážok a veľmi vtipne. Páči sa mi to a je to super a dúfam, že neprestaneš prispievať nikdy na MK (teda pokiaľ tu budem i ja) lebo sa Ťa veľmi dobre číta 😀 😀 😀
@renata5 prepac, ale asi mas nejaky komplex z detstva,ked chces aby tvoj syn bol najlepsi ...ja toto napr. vobec nemam potrebu robit, porovnavat seba a svoje dieta...a nemam ani rada mamicky ktore sa velmi chvalia s detmi a riesia si cez nich svoje komplexy...vsak je zdravy , sikovny tak o co ti ide? Kazdy clovek , dieta je individualita a kazdy vynika v niecom inom. Mozno tie deti co su teraz akoze pozadu budu ako dospele ovela sikovnejsie ako tie co su teraz akoze popredu... To nikdy nevies, tak neries.
ja som sa nedavno hnevala, ked nas stretla znama a spytala sa ma: a mala uz chodi? tak som si zatukala na celo a povedala som jej, ze nechodi, ale beha a uz ide na druhy maraton...pochopila a hned, ze jej synovec uz chodi..tak nech...do roka to iste vsetky deticky dobehnu...a k tomu, co si sa pytala...moja mala sa vie postavit pri comkolvek, prejde okolo nabytku, chodi len za rucku, stvornozkuje ako o zivot, skryva sa a vykukuje a tym ma nabada, aby som ju nahanala, ked ju nahanam, tak uteka po styroch a pisti, urobi baran buc, tapi tapi, varrila mysicka kasicku, uaze aka je velka, vie znakovat par veci, ukaze, ked chce cicu, naznac, ze chce kakat a cikat, vykonava casto potrebu a nocnicku, slabikuje: mama, tata, baba, dada, vava, jeje, jaja, kak, urobi papa, vie dat pusu, ked jej poviem, vie ukazat, kde je tato, zirafa, lapma, kvietok, vtacik, stromy, rozumie, ked jej poviem, nono, nesmies, skace ako zabka, ked spievame taku pesnicku, papa cele kusky zeleniny, ci ovocia...ale nevie si drzat flasu, nevie este poriadne pit z hrnceka s naustkom, nevie uchopovat palcom a ukazovakom veci...ale viem, ze by som ju lubila rovnako, aj keby nevedela polovicu z toho....:o)
ahoj, nechapem co to tu tie baby pisu, bezne tu nechodim, lebo sa mi na tejto stranke presne toto nepaci, ze sa clovek spyta normalnu otazku a tu ta hned odsudia,
moja mala je pohybovo tiez sikovna, sama sa postavi aj prejde okolo postele, za ruky ale chodit nevie. vie vyliezt na mizucku postel alebo po schodoch, vie zakyvat papa a myslim ze vie vela veci identifikovat, ked jej nieco ukazem a poviem co to je, velmi rychlo si to zapamata a najblizsie ked sa spytam kde to je, tak to najde pohladom, alebo si to aj vezme. ale malicko rozprava, vedela uz mama, ale zabudla to, teraz zacala baba a ine jej slovniku vlastne slova 🙂
... inak chapem, ze sa pytas len zo zaujimavosti, ja to tiez robim, no a co?! uzivam si so svojim dietatom, a hoci este neviem ako nerozprava vobec sa nesnazim ju ucit, ale tiez ma zaujima, co ma caka 🙂 ...je pravda, ze deti by sa vyvinuli aj kebby sme mali zviazane ruky. inak je jedna stranka - tehotenstvo academy, kde su baby, ktore ta hned neposlu do kelu, kludne tam napis.
a vy ostatne dokonale mamy, kluuuuddddd, keby Vas to nezaujimalo tiez, tak tu ani nekliknete :P
@renata5 musim napisat ze mas sikovneho syna,ja neviem uz presne co robila moja dcerka ale viem ze ked mala 9mes.zacala lozit a sediet a stupla si k nabytku🙂to bolo radosti🙂tvoja tema je v pohode,myslim si ze su tu aj "divnejsie otazky a diskusie"co zastavuju rozum! a kto uz napise ze mas komplexy z detstva-NEMA ASI ZIADEN ROZUM! Kazda matka sleduje,porovnava svoje dieta,som si 100% ista! to sme my zeny!urcite si kazda polozime za den zopar otazok ci to alebo ono robime dobre pre svoje deti?!?na tejto stranke nenajdes niekedy pochopenie ale osocenie ale drz sa a ty si nic zle nespravila!!!!
Ja len tolko k teme....
Moje deti maju od 4 roky hore a aj ked mi date zbran do hlavy, tak si nespomeniem, CO DOKAZALI, ked mali 9 mesiacov....
Aky je z toho uzaver- Je to uplne jedno, co dokaze dieta v 9-tich mesiacoch, aj tak to za par rokov zabudnes a nikto sa ta to v zivote nespyta..........teda az na par vyvolenych miestach ako je "Modry konik"...
Tu bud pripravena na vsetky otazky:
Kedy ste zacali sediet?
Kedy ste zacali stvornozkovat?
Kedy ste zacali chodit?
Kedy ste prestali kojit?
Kedy ste zacali prikrmovat?
Kedy ste zacali rozpravat?
Kedy ste zjedli prveho Brumika?
Kedy vam narastol prvy zub?
Kedy ste sa prestali posierat do plienok?
Kedy ste prestali pouzivat plienky v noci?
Kedy ste zacali citat?
A nie je to jedno? 😎

@renata5
ale timto zpusobem se odpisujes z normalniho "lidskeho a prirozeneho" zivota a tahnes sebou i maleho.. ☹
p.s. ALE -Je dobre, ze si to uvedomujes 🙂