icon

Čo dokážu vaše detičky v 9 mesiacoch?

renata5
7. máj 2012

🙂

Strana
z3
hajanka
8. máj 2012

renata5 (autorka správy) ja som len chcela svojho doucit to co vedia ine aby vynikal
Dnes o 12:35

🙂 🙂 🙂 🙂

uz tu bolo 100x napisane, ze dieta sa uci vlastnym tempom, nemozes ho umelo ucit to na co ono nie je este pripravene, len kvoli tomu, ze ine dieta to vie, ono samo to musi pochopit, ten pricip..... akcia-reakcia...........
ale niekomu to asi nestaci, niekto chce mat genia spomedzi deti, aj ked umelo vytvoreneho, naspamat nauceneho.... aby vynikal, ani nevies ako mu to v buducnosti moze ublizit
@renata5

svetllana
8. máj 2012

@renata5 Ja som si myslela, že sa obávaš, že Tvoje dieťa zaostáva, keď si sem napísala takúto otázku. Ale nie, veď to je úplne šikovné dieťa, nevymykajúce sa z normálu, možno o čosi šikovnejšie ako jeho niektorí vrstovníci. Význam položenej otázky teda je...? Ideme sa chváliť, či pretekať, kto má lepšie a šikovnejšie dieťa?...;o)) Áno, toto je odpoveď..sama si na ňu nepriamo odpovedala vetou "Chcem, aby všade vynikal.." 🙂 Teším sa z Vašich úspechov a prajem, aby ste takto pekne napredovali aj naďalej..a kľudne nám zas o tom napíš 😉 😎

llia
8. máj 2012

@renata5 presne toto vedel náš od 9m, aj keď som sa ho opýtala, kde je lampa, okno a dvere, tak sa pozrel hneď na to, aj kde je mama a tata. Ale neukazoval nič, až okolo roka, od roka ukazuje na všetko prstom a začal ma aj volať k veciam, kt. chce podať,ukazáť a pod. 🙂

llia
8. máj 2012

@renata5 určite to nezabudne, nikto sa ani nebude na teba pozerať, že niečo nevie. Ja som bola taká hrdá mamina, že aké mám šikovné a hlavne dobré dieťa. Šikovný je stále ale od roka sa zmenil, už nie je také pokojné dieťa, je to malý čert, koľkokrát som sa vonku aj hanbila, keď sa mi začal o zem hádzať a presadzovať svoje, alebo schytá nejaké z detí. Už som si povedala, mám dieťa také aké mám, je veľmi živý, múdry, neposedný, tvrdohlavý...ale je náš a snažíme sa ho postupne učiť ako sa chovať v kolektíve, chce to veľa trpezlivosti a lásky, aj keď niekedy je to veľmi ťažké. Svoje dieťa hlavne ľúb, čítaj, rozprávaj sa s ním, uč ho, čo len chceš, ukazuj mu veci a pomenúvaj ich. Ved to asi aj robíš.PA

mirfa
8. máj 2012

@irriss 😀 😀 😀 😀 😀 😀 to su velmi dobre otazky, tiez si dovolim odpovedat a dufam ma nikto neroznesie v zuboch, ze mam tak sikovneho muza 😀 😀
1. Vie toho vela, dokazal by sam prezit v tejto dzungli aj bezomna alebo bez svojej mamicky 😀 😀
2. Ovlada vsetko co aj ja, dokonca niekedy aj nieco opravi, ale povacsinou musime volat nasho kamarata, ktory to po nom znova opravi 😀 😀 😀
3. To iste co aj bod 2., ale lubi si veci zjednodusovat a to tym, ze na vsetky tie prace si kupuje stroje, ktore to zanho robia 😀 😀
4. Nastastie nemal a hadam ani nebude
5. 46, veeeelka noha 😀 😀

euka210
10. máj 2012

je zabavne sledovat, ako ked si tu chce niekto mozno pokecat, mozno zisiti, ci jeho dieta nezaostava, tak hned na neho idu s...cim? S Nepochopenim a odsudzovanim...neries, neries, neries....jedna to neriesi, druha chce, tak preco se hned obuvat do tych, co chcu nieco "riesit". Je normalne sa chvalit, ze toto a toto moje dieta vie...my mamicky mame z toho radost a chceme sa podelit...delit sa a zdielat je normalne....radost sa nasobi, starost sa zmensuje. Je jasne, ze vyvin dietata neurychlis, ale mozno mamicka chce zistit, ci na nieco nezabudla...lebo predsalen dieta sa same neuci, ale potrebuje podnety, okolie, rodicov.
Nas ma sice len 8, sedi, hoci sam sa neposadi, taha sa uz do stoja, ale lozit ani za svet 🙂 ...ine uz stvornozkuju, ale na to raz pride 🙂)) zato si blaboce a spieva ostosest. Ale napr. ked zistim, ze ine piju deti z hrnceka, tak to uz aj ja mozem mojho toto ucit...na vsetko sa mysliet neda a obcas je dobre dostat nove podnety aj od inych mamiciek a nie len facky.

Strana
z3