Čo robiť ak syn zjedol pár guľôčok proti vlhkosti topánok?
Dobrý deň, vedel by mi niekto poradiť, či mám utekať k lekárovi, alebo to len vykaka?? Ďakujem za každú radu. ☹
vykakat to urcite vykaka je to malicke len netusim z coho su tie gulicky vyrobene ked tam nie je nic jedovate nerobit paniku. netusim ci to tam niekde pisu ze co je vo vnutri a ak tak skus zavolat vasej lekarke ze co s tým
v prvom rade zdvihnúť telefón a lekárke zavolať. Ona ťa buď ukľudní, alebo ti povie, že máš prísť.
Je to obycajny silikon, vykakat to urcite vykaka, ci je to toxicke ti po telefone asi nikto nepovie, jedine ze by si odniesla vzorku na rozbor - vysledok o tyzden - to uz budes mat tie gulicky asi aj v plienke.
K lekarovi by som nesla, ale dala mu par slivkovych ci marhulovych hipp-iek, nech sa poriadne pokaka a je to co najskor z telicka von - je co najkratsie v traviacom trakte.
Ak máš na mysli tú silicu, tak v malom množstve by sa z toho nemal otráviť ale pre pokoj tvojej duše by som aspoň zavolala pediatričke 🙂
no neviem, ale je tam predsa napísané dont eat alebo také niečo, tak ja osobne by som povedala že to môže byť jedovaté alebo zdraviu škodlivé. zavolaj dr. tak ako baby vravia, čo na to povie ona a uvidíš, to bude asi najrozumnejšie.
ahoj uz nic neurobis len cakaj ake budu reakcie a po druhe ked sa vykaka
treba zavolať na toto číslo http://www.ntic.sk/ - mali by poradiť, čo ďalej aj v prípade akejkoľvek inej intoxikácie, ale myslím, že silikónové guličky vykaká
ahojte baby moj syncek o osmej vecer tiez zjedol gulicky proti vlhkosti neviem kolko ale co sa dalo som mu vybrala a on je haklivny na to ked mu niekto strka prsteky do pusinky hned ho napina takze ked som mu ich vybrala aj sa chudatko moje pogrckal potom mu muz vyplachol pusinku umyl rucky.moze sa mu stat nieco? je to toxice? ja mam taky strasny strach. ja sa bojim zaspat prosim vas co ste robili vy? už dve hodinky kľudne spinka chodím ho kontrolovať každú chvíľku.prosím i rady ďakujem
@laura112 Nechcem ta strasit, no silica gel pouzivame v laboratoriu a je toxicky, nesmie sa napriklad normalne vyhadzovat s inym odpadom, ale musi byt specialne zneskodneny. Ale tym, ze sa tvoj syncek hned aj vyvracal to bude snad v poriadku, pre istotu by som aspon zatelefonovala na pohotovost, mozno maju s tymto skusenosti.
Treba zavolat narodne toxikologicke informacne centrum - telefon +421 2 5477 4166... maju tam databazu a milu tetu na telefone, ktora ta bud upokoji, alebo posle na pohotovost... neboj, nie si prva, ktorej dieta si na niecom nevhodnom pochutilo 😀
tie guličky sú netoxické....vôbec sa nemusíš báť
v pohode aj nám sa to podarilo a nič.... Aj my sme toho pojedli aj iné špeciality 🙂
http://www.slate.com/articles/news_and_politics...
nie je to toxické, upokojil ma tento článok, ale nebolo mi vsetko jedno keď som to krpcovi vyberala z pusy 🙂
no nam sa to stalo tiez ale moja mala zjedla take gulicku co su pod vrchnakom na sumivych vitaminoch. Co robit?
nic, tiez hodi bobek a bude to ok, ja som to tiez zmlsla ako decko....🙂 co neochutnas ako keby ani nebolo...
No prosim vas odpovedzte. ..moja mala tiez mozno zjedla tie granulky co su od vrchnakom od sumivych vitaminov...co jej s toho hrozi?dakujem. ..
môj synovec zjedol pred pár rokmi a doktor na pohotovosti povedal že je to v pohode, ale radšej by som aspoň zavolala
😉
pánečku práve sme to vyťahovali z pusy a cela roztrasená volala do toho centra ešte že ste tu napísali to čísielko ktovie kde by som bola povolala, teta ma ubezpečila že prejdu traktom bez uvolnovania a že niesu toxickee uf to mi odlahlo...
Ahojte, aj my sme si tymto stresom teraz presli s dcerkou 🙂 Volala som na Toxikologicke informacne centrum na Kramare (02/54 77 41 66) a tam ma velmi mila pani upokojila, ze to dietatko jednoducho vykaka... zjedla aj tak iba par guliciek... v prvom momente som ten sacok chcela hned vyhodit, potom som sa vydychala, zastavila a pozrela, ze fakt ich vela zjest nemohla 🙂
Dakujem za cislo, prave som ho potrebovala. Deti maju v lekarnicke na hranie prazdnu tubu od probiotik a vobec som si nevsimla, ze pod vrchnakom su tie gulicky. Az zrazu syn cosi chrume, nejako to vylupol a otvoril. Tak som googlila a nasla tuto temu. Hned som si tam zavolala a upokojili ma, ze je to netoxicka latka.
Ked si nie ste iste, ci to, co vasi potomkovia pojedli nie je nahodou toxicke, zavolajte do NARODNEHO TOXIKOLOGICKEHO CENTRA BRATISLAVA (tel.c. najdete na nete).. je to linka rovnako pre lekarov aj pre verejnost. Poradia vam.

Ahojky!
Tak na toto si vzpominam jako kdyby to bylo vcera...
Silela sjem...
Tak my jsme do nemocnice kdysi utikali, ale pry to bylo zbytecne..pry se jedna o "neskodny silikon" a muselo by spapat nekolik tech balani, aby to bylo nebezpecne..takze jedna, dve tri, ctyri.. kulicky "urcite" NIC.. 😉
p.s. Zavolej ale pro jistotu jeste na prvni pomoc (nevim, kolik je druhu techto kulicek) 😉 ..uschovej balicek odkud kulicky pochazely....Ale pocitej s tim, ze pokud se dostanes pripadne na "toxikologicke oddeleni" nebudou se k Tobe chovat prilis mile..a hlavne Ti nebudou verit, ze se jedna jen o mnozstvi, ktere jim rikas...Jsou podezrivave - hlavne doktorky, s tim, ze neveri mamine..i kdyz nevim, proc neverit zoufale mamine, kdyz rika pocet a zpusob..ale zrejme praxe..a profesionalni "nemoc".. 😖