Čo už vie vaše bábo v 12 mesiaci?
ahojte moja mala ma uz rok a este nevie chodit ...... velmi ma to ani netrapi ved sa nauci len by ma zaujimalo co uz vase deti vedia ..... ake hry sa s nimi hrate ..... ake hracky maju najradsej (moja mala si na hracky velmi nepotrpi a uz neviem ake by som jej mohla kupit) ...... a mozte pridat aj svoj denny rezim s rocnym dietatom 🙂
@katarina1989 - No nas maly zacal chodit prave v 12 mesiacoch, takze sa venoval hlavne tomu a kedze to bol jun, celeeee dni behal po vonku, hrabal sa v piesku, smykal na smyklavke, hojdal na hojdacke... doma predovsetkym vyhadzuje, kontroluje a kopiruje to, co robim ja xixi.
Veru kupovat hracky je dost zbytocne, to je moj nazor - a to ich mame fakt dost 🤐 Co je hracka ide bokom a zaujimaju ho uplne normalne veci a hlavne, ako ich moze pouzit 😅
Na nejaky hranie sa su maly, sem-tam citame knizocky, napodobnujeme zvieratka, ma mi ukazat auto, domcek a take tie zakladne veci (nevravim, ze to funguje - ale trenujeme), inak mi pomaha doma, preklada veci z pracky do susicky, znasa so mnou pradlo (akoze padne mi ponozka a on ju z radostou donesie) no a proste take veci.. nic extra.
Jaj a spava 2x denne 3 a 2 hodiny a v noci sa budi este 1-2x... ten rezim mame hadam od 8 mesiacov... a aj teraz...
@anjelicek26 tak moja mala uz sama postoji sem tam sa trocha zakolise ale postoji len velmi sa jej chodit nechce ale snad to uz coskoro prijde 🙂 ..... tak ani ju hracky velmi nebavia skor to co nesmie 😀 ..... knizky tak tie si rada pozerala ale teraz nejako uz ju to nebavi mozno nejaka nova by sa zisla 🙂 ...... tak to mas dobre ze spinka 2x dene moja uz nie davam ju uz len na obed a to len asi 2 hodinky ale aspon ze sa v noci nebudi ta presmi aj 12 hodin len niekedy sa zobudi (napr. ked sa zamota do spacieho vaku) ale to uz je malokedy .... a nas rezim je ze vstavame okolo 8 napapame sa troska pohrame poupratujeme samozrejme musi mi pri tom pomahat 🙂 🙂 potom navarime obedik a spapame ..... veksinou kazdy den chodime na prechadzky tie ma strasne rada no a potom spinkame a ked sa zobudi ta zas hranie papkanie a cakame na otecka kym prijde z prace a o 8 ide pekne spinkat a ja si trocha odychnem 😀
piste hocico co vas ohladom rocnieho dietata napadne 🙂 ...... sme zvedave 😀
Ahoj, môj malý začal chodiť v 12 mesiacoch, takže doobedu pbeháme celý dvor, keď sa poobede naspí, to isté, kočík moc nemusí 🙂 Knižky ho bavia, ale ukazovať zvieratká v nich, to hlavne, z hračiek vkladacia kocka, poháriky, autá od brata, a hlavne vyhádzať celú kuchynskú linku, to najviac 😀
ahoj no moja ma uz 13 mes chodit zacala asi tyzden po prvych narodeninach hracky ju vobec nezaujimaju ma rada hlavne ovladac mobil jednoducho vsetko co jej do ruk nepatri 😉 spava od tej 2 do 5 a potom od 8 do rana vo vlastnej izbe...zaspava sama nemusim ju uspavat....hrame sa s kniskami na nahanacku a tak a rada kuka rozpravky v telke inak neposesi stale lieta 🙂
@katarina1989
Ahpj, my máme rok a dva mesiace...a náš deň vypadá takto : vstávame o siedmej, po raňajkách sa pohrá so svojimi hračkami(miluje lego a hodiny 🙂 ) potom ideme von na prechádzku...už chodí...takže tlačí pred sebou odrážadlo(ja mu ho pridržam), sme von asi dve hodky...ideme sa pohrať k sesternici má o pol roka staršie dieťa, potom doma upratujeme a varíme a tiež rád vyhadzuje veci z práčky a naopak...po obede ide spinkať...už len raz...po 1 a mesiaci mu stačí už len raz...potom sa hráme s legom, s hračkami knižkami,skrývačky, rozprávame si farby zvieratká a aké zvuky vydávajú (môj mladší brat ho naučil ukázať tuk-tuk) takže to teraz robí stále..naučil sa kývať...hráme sa také typické detské hry...kolo-kolo, varila myšička....atd...to ho baví iba chvíľku najradšej je von a tam sa vyšantí ...behá hore dole...večer sa okúpe a ide spinkať okolo deviatej...sem tam nejaký výlet, návšteva svokry,babky....ked sa moc nudím vezmem kočík a vlakom cestujeme do mesta...kde ideme do detského sadu...v skratke doma by som zblbla..teraz začal lepšie vnímať a rozumieť tak mu vysvetlujeme čo smie a čo nesmie...na tom sa vždy nasmejeme...a deň ujde ani neviem ako...
babi moj najmladsi mal vcera prave rok, ale ja vam poviem ze ono to dost zavisi ci je vase dietatko same alebo ma surodencov a hlavne surodencov akeho veku,mi uz chodime asi tak mesiac, uz aj behame, ale mam dvoch chlapcov po sebe starsi ma 2 a pol a mladsi rok,,takze asi koli tomu sme chodit zacali skor lebo sa maly stale snazi behat za starsim,,tiez sa zahraju viacej spolu ale zatial vecsinov take debilne hry ako ja tomu vravim ze sa po sebe valaju, nahanaju sa, natahuju,,ale inak najradsej ma balony,,miluje sa hrat s balonmi,,tiez teraz posledne dni sa naucil pustat si auta,,tak to je tiez teraz jeho oblubene,,tiez napriklad si hadzeme loptu,uz mu to ide celkom dobre ze ju chyti aj hodi,,rad pozera rozpravky hlavne take jednoduche napriklad krtko, barny, levi kral,,,hej a este ma rad ma taky detsky nakupny vozik s umelym ovocim a to ho tiez dost bavi vozi ten vozik vybera ovocie potom ho tam naspat dava,,aj vedierko s lopatkami je u nas dobra hracka,,ale do piesku by sme sa asi neodvazili lebo by ho asi zjedol,,myslim ten piesok,,no kupanie v bazene bolo tiez v lete top,,smykanie je este u nas minus faza lebo sa boji,,ale zato na preliezku sa vysplha ale tam ho zasa ja nepustim,,knizky ho nezaujimaju vobec, tiez niejake ucenie,,ze ako robia zvieratka alebo tak, to vobec,,vlastne ono to je problem lebo on sa nezastavi a ako hovorim dvaja sa mi tu nezastavia,,vecne su spolu tak u nas je to trosku tazke,,a najviac miluje hudbu,,normalne pri nej tancuje,,a tlieska rukami,,u nas najvecsiou radostou je blaznenie sa to vyhrava nad vsetkym,,ked ho vyhadzujem,,alebo skacu po madraci,,inak tiez spime dvakrat dene tak po 2 az 3 hodinky,,vecer chodime spinkat o siedmej a vstavame o siedmej prespi celu noc,,uz dlho neviem ani odkedy snad od 6 - 7 mesiacov,,no prave nam idu zuby tak mame zlu naladu,,totiz este pred tromi tyzdnami sme mali len jeden zubok a teraz uz mame 4 a este jeden uz je vidno,,no celu pusu ma napuchnutu ako kacer donald tak asi to bude viac ako jeden
Ahojky, my ešte zatiaľ nechodíme, ale už sa asi 2.krát pustil a urobil 2-3 krôčky ku mne. Bola som celá happy 🙂 . Takisto spíme 2.krát. Ráno vstávame o 6.00 😒 ideme sa napapať, pohrať, trošku vonku. O 10.00 ideme spať, ja zatiaľ varím. Okolo 12.00 Jakubko vstane, najeme sa, upraceme, trošku sa pohráme a ideme na hojdačku, alebo sa prejsť, poliať kvety na záhrade, a malý za mnou lozí, trhá trávičku, hľadá mušky 🙂 O 15.00 ideme zase spinkať - na hodinku, hodinku a pol. Vstaneme, dáme olovrant a ideme na prechádzku až do tej 19.OO. To sa už začíname chystať na spánok - kúpkanie, mliečko a do 20.00 spíme. V noci niekedy prespíme celú, niekedy sa zobudíme 1 - 2x, ako kedy. A hračky? No najobľúbenejšie sú hrnce, váľanie sa v perinách, ale aj knižky, autíčka, lopta, veľký plyšák 🙂 🙂 🙂
babi mna by zaujimalo kolko vase deticky vypiju mliecka teda tie co nie su kojene,,lebo moj maly vypije v noci 5 az 6 flasiek po 180 ml,a cez den tak 5 flasiek,,a k tomu uz papa vsetko,,on len vidi tanier tak vresti akoby nikdy nejedol,,
A čo ovládame? takisto Varila myšička, ako robí havo, ako fúka vetrík, pokývať, aký veľký vyrastieme, dať pusu, schovať sa, schovať niečo, kde je autíčko, ako trúbi autíčko..... 🙂 viac si nespomínam
Tak my vypijeme večer a ráno po 200 - 250 ml mliečka a cez deň, tak 500 ml ostatné(čajík, šťavu, vodu). V noci už nepijeme nič.
@hameeda neboj nič, ja mám krsňatká - chlapcov, sú narodení po roku, mladší bol utiahnutý, nechcel nič ukázať, povedať lebo ho starší predbehol. A teraz, keď má 5 rokov tak je strašne šikovný a ústočká sa mu nezastavia. Jednoducho ho vždy ten starší predbehol, ale teraz sa už nedá.... 🙂
@hameeda fuuha, to sa mi zda dost vela. Pokial viem, dieta by nemalo prekrocit liter UM denne, teda tak to aspon bolo pri babatkach. No neviem, a pediatricka co hovori? predsa len, UM nie je MM a radsej by som si zistila, ci to nie je na jeho organizmus prilis velka zataz, vypit takmer liter UM len v noci, ved to musi dat traveniu strasne zabrat. Aj na krabici mas napisane, ze pocet davok by mal byt okolo 2-3 denne! Moj pije rano 210 a vecer 210, to je vsetko.
Ahojte ,tak mi sme mali 1 rok predvcerom,este nechodime.Chodime zatial len okolo nabytku.Rano vstava okolo 7.00 vypije mliecko,hra sa dame jogurtik,alebo pribinaka,ideme von,ulozim ho a spinka 2hodky,zobudi sa napapa sa,hrame sa...potom sa napapa asi o 15-16 hodine,idmee von ,okupka sa ,mliecko a vystraja po novom do 22,00 a zaspi.Velmi nas zaujima mobil,ovladace vseho druhu 😀 .Pozerava rozpravku na dvd Mumu Hug.Do tej je zblazneny 😉 Radi otvarame suflicky,vyhadzujeme veci 😀 a miluje reklamy ,,,,rozmyslam,ze si ich nahram ,chvilku si oddychnem 😀 😀 😀 Papa nedava ,nechce sa mu...Miluje ked mu spievam,dalej ked mu pustam Gumimacka,Mickeyho klubik...Teraz mame obdobie tulinkovania sa 🙂 ..Stale pride vybockavam ho a je dobre...A este ma napadlo vieme povedat De je Jiijy (Kde je Lilly,nas pes 🙂 ) a Hin ta -hojdanie sa.
@hameeda - od roku maju pit cca. pol litra mliecka denne, ak pije viac, tak mu asi chyba normalne papanie, ono by sa to malo zredukovat na rannu, vecernu a teoreticky nocnu flasu. Nas pije mlieka malo, tak ma aj cez den - cca. 120ml pred doobednym, 120ml pred poobednym, 140ml pred spanim a 140 ml v noci...
a co vieme? maly beha od 10.mesiacov, vsade mi vylezie, chodi uz aj po schodoch, vie dat papa a tap tap, povie mama, dada a tas (skomolene meno dcery), najradsej montuje, rozobera, vybera kuchynsku linku, hra sa aj s hrackami, najradsej auticka a tie pohariky, co sa do seba vkladaju, ma rad hudbu, aj tancuje, vie hodit lopticku, aj sa ju snazi chytit, vie podat hracku, ked ho poziadam, ...proste veci, co robia vsetky deti.
@aliza
@anjelicek26 : u nas aj starsi tak pije, teraz na rok mu robili preventivny odber krvy a vsetko ma vyborne,,ono to mlieko co piju je totiz chutovo velmi dobre,,hej tiez si myslim ze by ho mohol vypit menej ale ono sa to lahko povie ale tazko urobi, lebo on sa ho jednoducho dozaduje, a aj poriadne naje,zje vsetko, normalne na ranajky cely rohlik so syreckom, cestoviny, ryzu maso,,je mu to jedno,,a nie je dajaky tucko,,taky normalny,,ma rychle spalovanie ako vsetky moje deti a ja,,oni hed jednym otvorom dnu a druhym von 😀
@hameeda - xixi my mame doma nejedlika, akoze naje sa normalne - ale tak 3x denne a viacej nepotrebuje - ja som aj rada ze aspon tak, lebo sme mali mesiace, co zil ako keby zo vzduchu... on je a bude mensi, ako ostatne deti, rovnako ako bola dcerka, holt matka je krpec 😅
Ono vela mlieka je zataz na pecen a je tam aj vela cukru, co je podla mna jediny dovod, preco ho nepit tak vela, vsak kvoli niecomu to na tu krabicu pisu. My v noci, ak sa zobudi castejsie, davame len vodu.
@anjelicek26 : no prave som prezrela tu krabicu mi to nedalo,,nic na nej nepise ze kolko sa moze maximalne vypit,,tak asi to bude fajn,,lebo ono to nie je uplne um,,neviem ani co to je,,vola sa to NIDO od firmy Nestle,,je to pre deti od roku,,mne ho mladsi sice pije od 10 a pol mesiaca ale na doporucenie pediatra,,no viem o com hovoris to moja dcera bola taka ze nechcela jest,,chlapci zato zlikviduju dost a teraz este starsi ked uz nechce tak automaticky to vopcha mladsiemu a ten to za nho doje,, 😀
@hameeda - no ak je to nejako ochutene, tak sa ani nedivim, ze by to pil stale ;) Skus nejake menej chutne a nebude pit tolko xixi
Vseobecne asi je lepsie prestat jest v noci, lebo sa nedopracujete k prespatym nociam - to plati aj pre nas - len sa neviem odhodlat. Zaludok by mal v noci oddychovat.
@anjelicek26 : mne to chutovo pripomina nase susene mlieko,,ja sama si niekedy ho urobim a aj starsia dcera ho ma rada,,,ale ide to do financii riadne kedze dvaja vela piju a vela cikaju tak nic len pampersky a mliecko,,,lenze neviem ako ho od toho odnaucit,,teda napriklad v noci place lebo chce mliecko ak mu dam nieco ine povedzme cajik,dzusik,,cokolvek tak hodi po mne flasku a chce aj tak mliecko tak co robit nedat mu? alebo cez den chce mliecko ja mu namiesto toho dam jest on sa naje a potom aj tak chce mliecko
@hameeda - fuha to bude asi tazke ale fakt mu to nemozes davat vecne, napr. pocas na nasom UM - mame HIPP je pisane, ze UM od roka obsahuje cukor a preto sa ma pit z pohara, uz z tohoto dovodu mu ho nerada davam v noci potom, co si umyjeme zubky...
Aspon s tou nocou by som skusila nieco robit - napr. mu nespravit plnu davku,ale riedit mu to, len polovica prasku na to iste mnozstvo vody, aj to vela spravi. Lebo tolko flasiek v noci - kolko krat v noci musis vstavat :(
tak moja Kristinka vypije rano flasku a vecer pred spanim, cez den len niekedy po troske ....... tiez je taka trocha pomalsia vie zakyvat dat pusu a tapi tapi inak asi nic .... a inak rada stoji pri okne a pozera vonku hlavne ked tam niekto je alebo macicka .... chodit nevie ale beha po styroch niekedy sa len na kolienka postavi a ide po kolenach .... rozpravky tak velmi sa este nechyta no reklami to hej to ani nereaguje na nic ine 😀 ...... no a valanie po gauci a lozenie z jedneho na druhy to ma tiez rada 🙂
@anjelicek26 : presne to ma napadlo tiez ale pokus neuspesny lebo som mu to raz zriedila na polovicu tak toho da nenapil vobec hned protestoval, a potom som skusila ze dve tretiny tak z toho vypil trosku a potom tiez ho nechcel,, neviem kolko krat v noci vstavam lebo v podstate ani neviem ci spim,ked si to spocitas tak potrebujem robit 10 az 12 flas mlieka, dvakrat vymenit plienku cca o jednej v noci,,a to ani nehovorim o tom ze moj mladsi ma taky hlupy zlozvik ze spi s dekou,,jednoducho bez nej nezaspi,,uz som vseliako skusala na nho triky,,ked zaspi a mu ju vezmem tak do 10 min je hore a hlada deku a ked ju nema tak je plac a dlhy plac a ja nebudem decko stresovat placom koli deke snad ked sa ozeni tak uz deku potom necha doma,,ale niekedy sa do nej tak zakruti co sa bojim aby sa nezadusil tak ho vstavam stale kontrolovat,,
@hameeda aj moj sa dozadoval, ved to je normalne, ale na to sme tu my, rodicia, aby sme ich usmernili 🙂 . Ja som sa vzdy viacmenej drzala navodu na krabici, plus minus a proste som malemu viac nedala, aj ked pytal. A v noci pit 5-6x je podla mna strasne moc na tak velke dieta, este kojene pochopim. Ved tolko nepiju ani novorodenci. Moj pil maximalne 3x za noc ako babo a od 3.mesiacov som to zacala obmedzovat, az prestal pit uplne. Dcera bola kojena a tiez som prestala, ked mala nejake 3 mesiace a to bola riadny cicos. Ja som za, aby zaludok v noci oddychoval. Cim viac travi, tym viac je dieta nepokojne, nemoze spat, moze mat bolesti bruska a paradoxne sa dozadovat viac papania. Iny sposob ulavy nepozna. To plati pre babatka a ak sa to neskoriguje, tak sa z toho urobi navyk. Za navyky su zodpovedni jedine rodicia. Ako ja ti v ziadnom pripade nechcem nic vycitat, su to tvoje deti a robis, ako najlepsie uznas za vhodne, kazde dieta je ine, ja len mam na to iny nazor, nic viac. Si predstav, zeby si vypila pocas noci liter mlieka... no neviem, ale ja by som bola urcite celu noc hore. A o ake mlieko vlastne ide, ak to nie je UM?
@anjelicek26 a ako si umyvate zybky? ..... moja mala nechce ...... a k tomu mliecku davate este sunar alebo uz kravske?

@katarina1989 no konecne super tema..my sice budeme mat 11m, ale aj mna zaujimaju hry, rezim atd 😵