icon

Denný režim a hry pre dvojročné deti

Dnes o 11:42

Ahojte mamičky, poďme si sem navzájom dat tipy. Nehľadám úplne radu, len ma to zaujíma, ako to majú iní, keďže nemám veľmi kamosky mamičky.
Aký máte režim, aktivity, hry s detickami 2 roky?
Od prebudenia, raňajky, domáce práce, ako sa hráte, kde chodíte atď.atd.

galganka
Dnes o 12:13

tri deti, nikdy žiadny režim... nevedela by som tak fungovať. však jedzte, keď ste hladní, von, keď je pekne, do postele, keď sú deti unavené...

anonym_3d8e09
Dnes o 12:34

Ja som totalne za pravidelny rezim, videla som deti “ked sa mi chce a ked je cas” a bol to uplny chaos. Samozrejme ze to nie je na minuty, ale take voditko. Po zobudeni okolo 6-6:30 ranajky, potom sa hrame kym sa ideme chystat von a vychadzame cca o 9, o 11:30 zaspi v kociku cestou z ihriska a prelozim doma do postielky, okolo 13:30-14 vstane a ideme si dat obed, potom sa hrame a cca 16-18 sme vonku, potom vecera, hygiena, spat sa ide okolo 8 a citame si kym nezaspi. Cez den ked sme doma si okrem hrania kreslime, lepi samolepky, vystrihujeme obrazky z casopisov a lepime na papier, vyrabame vselico, strasne vela citame, pexeso, puzzle to fici, vysavame, pomaha pri priprave jedla, vsetko samozrejme s tolkou mojou asistenciou, aby to bolo bezpecne. Okrem ihriska chodievame do kniznice, v peknom pocasi do mesta autobusom to ma strasne rad, vyhybam sa co najviac vnutornym kutikom a podnikom, vonku je lepsie 🙂 Chodime v kazdom pocasi.

anonym_04d864
Dnes o 12:51

Okolo 6:30 vstane a hneď pýta jesť. Do 10-tej kombinácia toho, že sa hrá sám, ja s ním alebo upratujem. Vždy doopeda zapnem práčku, umývačku a dám si stopky na 30 minúť a upratujem čo vidím. Žiadne špeciálne aktivity nevymýšlame. Okolo 10-tej ideme von a sme vonku 1,5 až 2 hodiny. Prídeme domov, musí sa zahrať sám, ja zatiaľ navarím obed a najeme sa. Cez deň nespí, takže potom do 15-tej opäť kombinácia hrať sa sám, ja s ním a upratovanie. Vyložím práčku a umývačku, spracem kuchyňu z obeda. Po 15-tej ideme von opäť na 1,5 až 2 hodiny a keď sa vrátime, tak sa varí večera, najeme sa a o 19-tej spánok.