Denný režim a hry pre dvojročné deti
Ahojte mamičky, poďme si sem navzájom dat tipy. Nehľadám úplne radu, len ma to zaujíma, ako to majú iní, keďže nemám veľmi kamosky mamičky.
Aký máte režim, aktivity, hry s detickami 2 roky?
Od prebudenia, raňajky, domáce práce, ako sa hráte, kde chodíte atď.atd.
Ja som totalne za pravidelny rezim, videla som deti “ked sa mi chce a ked je cas” a bol to uplny chaos. Samozrejme ze to nie je na minuty, ale take voditko. Po zobudeni okolo 6-6:30 ranajky, potom sa hrame kym sa ideme chystat von a vychadzame cca o 9, o 11:30 zaspi v kociku cestou z ihriska a prelozim doma do postielky, okolo 13:30-14 vstane a ideme si dat obed, potom sa hrame a cca 16-18 sme vonku, potom vecera, hygiena, spat sa ide okolo 8 a citame si kym nezaspi. Cez den ked sme doma si okrem hrania kreslime, lepi samolepky, vystrihujeme obrazky z casopisov a lepime na papier, vyrabame vselico, strasne vela citame, pexeso, puzzle to fici, vysavame, pomaha pri priprave jedla, vsetko samozrejme s tolkou mojou asistenciou, aby to bolo bezpecne. Okrem ihriska chodievame do kniznice, v peknom pocasi do mesta autobusom to ma strasne rad, vyhybam sa co najviac vnutornym kutikom a podnikom, vonku je lepsie 🙂 Chodime v kazdom pocasi.
Okolo 6:30 vstane a hneď pýta jesť. Do 10-tej kombinácia toho, že sa hrá sám, ja s ním alebo upratujem. Vždy doopeda zapnem práčku, umývačku a dám si stopky na 30 minúť a upratujem čo vidím. Žiadne špeciálne aktivity nevymýšlame. Okolo 10-tej ideme von a sme vonku 1,5 až 2 hodiny. Prídeme domov, musí sa zahrať sám, ja zatiaľ navarím obed a najeme sa. Cez deň nespí, takže potom do 15-tej opäť kombinácia hrať sa sám, ja s ním a upratovanie. Vyložím práčku a umývačku, spracem kuchyňu z obeda. Po 15-tej ideme von opäť na 1,5 až 2 hodiny a keď sa vrátime, tak sa varí večera, najeme sa a o 19-tej spánok.

tri deti, nikdy žiadny režim... nevedela by som tak fungovať. však jedzte, keď ste hladní, von, keď je pekne, do postele, keď sú deti unavené...