Kedy by malo dieťa začať hovoriť prvé slová?
Ahojte,
Mám 25 mesačného chlapčeka. No ale poslednú dobu rozmýšľam kedy začne rozprávať. Všade sa píše že by malo už aspon 10 slov povedať. Ale on len blaboce svojou rečou celý deň. Vie povedať lem brm brm ked sa zvykne hrat s autíčkami ale po novom oou (to keď niečo zle spraví) no to použiva na všetko poslednú dobu. Ale mama,tata a take nevravi aj keď sa snažim že nech povie aspoň mama tak stále nič. Mám podľa vás ešte počkať alebo začať to riešiť s pediatričkou? On vyzera že by chcel rozpravat lebo fakt vkuse len blaboce a vykrikuje celý deň. A ked niečo chce ma ťaha za ruku alebo ťahá a ukazuje. Čo sa týkalo chodenia,plazenia tak napredocak dobre že to mu dlho netrvalo ale no to rozprávanie neviem teda ako.
Moja sa rozrozpravala ked mala okolo 913 dní...
@anonym_autor moj malý má 768 dní a ešte nerozpráva 😄 to sa fakt nedá napísať 2 roky 🤣🤣🤣
Ja osobne by som to riesila s odbornikom. Nemusi tam byt ziadny problem ale ja by som to riesila.
Ja osobne by som to riesila s odbornikom. Nemusi tam byt ziadny problem ale ja by som to riesila.
@anonym_b75b95 Co presne treba riesit s odbornikom? To nerozpravanie, alebo pocitanie mam, kolko maju ich deti dni ... ?
@anonym_b75b95 Co presne treba riesit s odbornikom? To nerozpravanie, alebo pocitanie mam, kolko maju ich deti dni ... ?
@anonym_7a67d9 nerozpravanie.
Ja osobne som nikdy nehovorila vek dietata v mesiacoch (mam dvojrocnu) ale zas za kazdu cenu tu zhodit autorku len kvoli tomuto mi tiez nepride normalne. A predbiehat sa ktora napise “vtipnejsi” komentar.
@anonym_7a67d9 nerozpravanie.
Ja osobne som nikdy nehovorila vek dietata v mesiacoch (mam dvojrocnu) ale zas za kazdu cenu tu zhodit autorku len kvoli tomuto mi tiez nepride normalne. A predbiehat sa ktora napise “vtipnejsi” komentar.
@anonym_b75b95 obcas si treba zo seba spravit srandu, pani vazna. Maly pokus o vtip ta uraza, ci nebodaj ti pokazil den. 🙂
@anonym_b75b95 obcas si treba zo seba spravit srandu, pani vazna. Maly pokus o vtip ta uraza, ci nebodaj ti pokazil den. 🙂
@anonym_7a67d9 mna to ako uraza? Ja nie som autorka temy. Len nerozumiem tomu, ze sa tu niekto nieco opyta a komentare opat raz uplne mimo 😀 ano je to cudne napisat vek dvojrocneho dietata v mesiacoch ale zas robit take halo okolo toho…. 🙄
@anonym_7a67d9 mna to ako uraza? Ja nie som autorka temy. Len nerozumiem tomu, ze sa tu niekto nieco opyta a komentare opat raz uplne mimo 😀 ano je to cudne napisat vek dvojrocneho dietata v mesiacoch ale zas robit take halo okolo toho…. 🙄
@anonym_b75b95 ako by som to. Ides do spolocnosti, kde su aj vazni ludia a kde sa ludia aj smeju. Ty mas vaznu naladu a okrikujes ostatnych, aby sa nesmiali, lebo tebe sa nechce smiat. Tak zostan doma, ak ti vadi spolocnost a ludia v inej nalade ...🙂 Alebo si ich nevsimaj, preskoc a bav sa s tymi vaznymi. 🙂
@anonym_b75b95 ako by som to. Ides do spolocnosti, kde su aj vazni ludia a kde sa ludia aj smeju. Ty mas vaznu naladu a okrikujes ostatnych, aby sa nesmiali, lebo tebe sa nechce smiat. Tak zostan doma, ak ti vadi spolocnost a ludia v inej nalade ...🙂 Alebo si ich nevsimaj, preskoc a bav sa s tymi vaznymi. 🙂
@anonym_7a67d9 tak toto je fakt vtipne 😂 rovnako ti mozem povedat, ze ak autorke nevies alebo nechces poradit, tak zatvor diskusiu a roluj dalej, nie vzdy sa ku vsetkemu treba vyjadrit. Toto nie je uplne volna debata, toto je diskusia na konkretnu temu a to je rec dietata v dvoch rokoch. A uz to tu fakt zbytocne spamujeme.
@anonym_7a67d9 tak toto je fakt vtipne 😂 rovnako ti mozem povedat, ze ak autorke nevies alebo nechces poradit, tak zatvor diskusiu a roluj dalej, nie vzdy sa ku vsetkemu treba vyjadrit. Toto nie je uplne volna debata, toto je diskusia na konkretnu temu a to je rec dietata v dvoch rokoch. A uz to tu fakt zbytocne spamujeme.
@anonym_b75b95 autorke bolo odpovedané k teme. Teda minimálne pokým ste tu nezačali riešiť, ci mame právo zaradiť do odpovede humor a ked, tak aký... niektorým vam treba čerstvý vzduch
@anonym_b75b95 autorke bolo odpovedané k teme. Teda minimálne pokým ste tu nezačali riešiť, ci mame právo zaradiť do odpovede humor a ked, tak aký... niektorým vam treba čerstvý vzduch
@anonym_dfca0a ?? Pozri si komentare kto jej odpovedal k teme 😀
Áno je to dobrý údaj koľko ma mesiacov lebo pri vývoji je to smerodatne
Odporúčam ti pediatra a logopeda
Moj v 25 mesiacoch vedel povedať 200 slov, bežná reč okolo 50 slov, pri psycho testoch vyšiel na spodnej hranici v reci , ani po mesiaci nespajal dvojslovne vety,tak nam odporucili logo
Moja sa rozrozpravala ked mala okolo 913 dní...
@anonym_b75b95
@anonym_077129
@anonym_dfca0a
Tehotenstvo sa ráta v tyzdnoch a dňoch ,vek dieťaťa do 3 rokov v mesiacoch
Nieje to nič neobvyklé,dokonca správne aj odborne aj medzi neodnornikmi🙂
Robíte si srandu z niečoho čo nemá byť prečo vtipné 🙂
môj syn hovoril prvé slová cca v roku, ako 1,5 ročný poznal aj základné farby
ale aby som nebola neobjektívna teraz boli u nás na návšteve deti 5 a 2,5ročné a tá mladšia hovorila vo vetách, síce výslovnosť ešte nebola úplne OK, ale bolo jej krásne rozumieť čo chce povedať
čiže za mňa áno 2-ročný by už mal hovoriť minimálne slová ak nie jednoduché vety, riešila by som to s pediatričkou
@anonym_b75b95
@anonym_077129
@anonym_dfca0a
Tehotenstvo sa ráta v tyzdnoch a dňoch ,vek dieťaťa do 3 rokov v mesiacoch
Nieje to nič neobvyklé,dokonca správne aj odborne aj medzi neodnornikmi🙂
Robíte si srandu z niečoho čo nemá byť prečo vtipné 🙂
@anonym_35d97c iba do troch rokov? Myslíš, ze bude vadiť ak som vo formulári v kolónke vek napísala 389 mesiacov? 🤫
@anonym_35d97c iba do troch rokov? Myslíš, ze bude vadiť ak som vo formulári v kolónke vek napísala 389 mesiacov? 🤫
@anonym_dfca0a 😁 vážne
Normálne je ,ze zena povie v kt.je tt miesto mesiaca,tak isto dieťa do 3 r zas mesiace
Na vyvoj sa pozerá na tt v tehotenstve a mesiace do 3 r dieťaťa
Nieje to novinka a kto o tom nevie,tak nevie
@anonym_dfca0a 😁 vážne
Normálne je ,ze zena povie v kt.je tt miesto mesiaca,tak isto dieťa do 3 r zas mesiace
Na vyvoj sa pozerá na tt v tehotenstve a mesiace do 3 r dieťaťa
Nieje to novinka a kto o tom nevie,tak nevie
A ked baby rátajú dni od oplodnenia,tak to už musí byť úplný gol, že?😅
@anonym_35d97c
Vidím, že sa tu znova predviedli trápne sliepočky, len doplním, že aj veľkosti oblečenia do troch rokov sa určujú v mesiacoch... Asi je pre niekoho komplikované si premeniť mesiace na roky, keď musia pridať tak hlúpe príspevky.
@anonym_autor spomenula by som to pediatričke a ona vás nasmeruje k odborníkom, ak je to potrebné.
mojim do 2 rokov sice este kusok chyba ale tiez nerozpravaju, povedia zvuky niektorych zvierat a brm brm na vsetko co ma kolesa alebo vrci.... ale tym ze rozumeju vsetko a posluchnu jednoduche prikazy pediatricka vravi ze na ich vek je to ok a z recou ako takou maju cas do 3 rokov, vedia si ale vypytat vodu, jedlo a na serblik takze co potrebuju si nejak poziadat vediat aj ked svojsky
prečo sa neda napísať má 2 roky? 😨 aj ked ti tu napíšu a moje dieťa začalo rozprávať v 3 rokoch atd.. určite by som to riešila kedže o rok školka...
@anonym_077129 u nas je to tiez na mesiace v AT, tie kontroly su takto udavane do 5 rokov. Je to divne, ale vzdy tam je ta prehliadka prave na tie mesiace pisana. A tam sa checkuju tieto veci. No podla toho Mukipass u nas ma uz hovorit podstatne viac. Ale co na to prave pediater? Podla nich sa asi riadit.
@anonym_autor Môj v 2 rokoch rapotal aj také veci, čo by sa dospelí divili ( hlavné mestá, autá, vtedajšiu vládu i hitparádu...), kolegynin syn sotva pár slov. Po pár rokoch sa to dorovnalo, resp.jej syn je teraz ukecanejší aj v škole bol šikovnejší.
Vnučka mala 18 mesiacov, keď si vyskladala sama prvú vetu "bolí ma zub", rezali sa jej očné. Myslím, že je na svoj vek dosť ukecaná a komentuje všetko čo sa mihne, veľa pozerá do knižiek, všelijaké náučne hry zamerané na pomenovanie predmetov ju zaujímajú. Moje deti a vnúča vo veku 2 roky rozprávali určite viac ako 10 slov. Najlepšie asi sa poradiť s pediatričkou, však oni na to majú tuším aj nejaké dotazníky (dcéra mi vravela)
Autorka áno, prosím tie mesiace už nepíš nabudúce ak budeš písať o dieťati, nie kvôli tomu, žeby si nemohla, ale pri probléme je to kontraproduktívne a najskôr musime dopočitať a nesústredime sa na problém.
A za ďalšie. Asi by som sa spýtala pediatricky a keď tak objednala k logopedovi pre istotu, keďže čakacie doby bývajú dlhé.

prečo sa neda napísať má 2 roky? 😨 aj ked ti tu napíšu a moje dieťa začalo rozprávať v 3 rokoch atd.. určite by som to riešila kedže o rok školka...